60 év 60 vers - Bemutatták Vadász János Ikervers című kötetét a könyvtárban

facebook megosztás

60 éves munkásságát összefoglaló, Ikervers című kötetét mutatta be Vadász János kedden a Halis István Városi Könyvtárban. A megjelent alkotásokat több száz versből választotta ki a költő úgy, hogy azok között minden irodalomszerető megtalálja a neki tetszőt.

Ha valakinek 20 verse megmarad a világirodalomban, akkor az már egy komoly költő – ezeket az Arany Jánostól származó szavakat idézte Vadász János munkásságának jelentőségéről beszélve. Mint fogalmazott, reméli, ha 20 nem is, de 10 verse megmarad az utókor számára.

könyv

– Mivel én Rimay János és természetesen Balassi, Berzsenyi, Vörösmarty, Ady, József Attila és Pilinszky nyomvonalán haladok, ennek megfelelően a gondolati líra, annak is a képviseleti líra oldala az, ami domináns nálam – fogalmazott Vadász János költő. 

A haza, a szabadság gondolata, a becsület és az őszinteség. Ezek a költő kedvenc témái, de több szerelmes verse is olvasható a kötetben.

– Abban bízom, hogy minden irodalomszerető számára írtam ezeket a verseket. Ez volt a szándékom. A visszaigazolások, a kritikák azt mutatják, hogy minden korosztály megtalálta bennük azt, ami őket megfogta, érdekelte – mondta el a költő. 

Vadász János hozzátette, nagyon szigorú volt magához, amikor a válogatott verseit kiválasztotta, hiszen azok hat évtizedes munkásságát foglalják össze.

T.CS.

(Kép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.