Elstartolt a városi karnevál

facebook megosztás

Elkezdődött a 2024-es Város Napja ma délelőtt az Erzsébet téren. Az első órákban gyermekcsoportok és helyi fellépők szórakoztatták a közönséget a fesztiválon.  

A különböző vendéglátós és árusítóstandok délelőttől várták a fesztiválozókat, a hivatalos műsorprogram 10 órakor startolt az Erzsébet téren. A Picur-Kavalkád elnevezésű, többórás műsorszegmensben a közönség általános iskolás és óvodás csoportok táncelőadásait láthatta. Kovácsné Mikola Mária, az eseményt lebonyolító Kanizsai Kulturális Központ igazgatója elégedetten értékelte az idei kulturális kavalkád első óráit.  

- Az időfaktort kipipálhatjuk. A Picur Kavalkádon résztvevő ovis és általános iskolai csoportok hozták a formájukat. Nagyon színvonalas szép műsort adtak, adnak éppen. A közönség is kíváncsi rájuk, tehát a korábbi tapasztalatokhoz képest pénteken délelőtt 10 órától is volt közönség a nagyszínpadi produkciókat megtekintendő – tudtuk meg Kovácsné Mikola Máriától. 

város

A forgatásunk idején bemutatkozó zrínyis diákok összesen nyolc produkcióval álltak színpadra. A koreográfiákat összeállító, Fallerné Márkus Lívia igyekezett változatos repertoárt bemutatni, de lényeg az volt, hogy a gyerekek élvezzék a fellépéseket.

- Próbálok naprakész lenni úgymond. Nyilván becsempészek régebbi stílusokat is, azokkal is megismerkedhetnek. Akár a musicalstílussal, akár a latin stílussal. De nyilván az újabb stílusokkal is, akár a hip-hop kisebb alapjaival, ami úgymond most menőbb, azokat is be kell csempésznem, hogy élvezzék – mondta el Fallerné Márkus Lívia, a Zrínyi Miklós-Bolyai János Általános Iskola pedagógusa. 

A délutáni program első fellépője a Limonádé Lányok voltak. A formáció az ’50-es, ’60-as évek ma is divatos zenei világát idézte meg a közönségnek.

város

- Szeretjük a Hungáriát, nyilván mert azt mindenki ismeri és szereti. De nagyon széles a repertoár, például a „Nekem a Balaton a Riviérával” . De született erről saját dalunk is az „Indul a nyár a Balatonnál”. Ezért ilyen vegyesen összeállítottuk, hogy mindenki megtalálja benne, ami szimpatikus neki - fogalmazott Macsekné Sipos Anita, a Limonádé Lányok tagja. 

Az első nap sztárfellépői a Blahalouisiana és a Margaret Island lesznek. Az idei Város Napja hivatalos megnyitóját 20 óra 45 perctől tartják a város főterén.

K.T.

(Kép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.