Újraindult a Kismama Klub a kanizsai kórházban

facebook megosztás

Újraindult a Kismama Klub a Nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórházban. A programot a Covid-időszak előtt a védőnői szolgálat szervezte, most pedig ismét volt rá igény a várandós anyukák részéről. A csoport első előadását pénteken tartották.

Az újszülött, a szülészeti és nőgyógyászati osztály munkatársai állították össze az újrakezdett programsorozatot. A céljuk az volt, hogy a következő hetekben segítséget nyújtsanak a kismamáknak.

- Különböző előadások során megismerkedhetnek szakpszichológus segítségével a szülői szereppel, diétás tanácsokat kaphatnak a dietetikusoktól, illetve a kismama- babatorna gyógytornászok segítségével fog megvalósulni. A terveink közt szerepel, hogy a szülőszobát is megmutassuk – árulta el Horváth Helga, a Nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórház ápolási igazgatója. 

kismama

A klubnak és a szülésre való felkészítésnek rendkívül fontos szerepe van, mondta köszöntőjében Füle Lajos, a kórház szülészeti és nőgyógyászati osztályának megbízott vezetője. A szakember azt is kiemelte, ezek a programok egy rendkívül érzelemdús időszakot könnyíthetnek meg.

- 280 napig – illetve ki, mikor tudta meg a terhességét természetesen – de az az idő nem kis stressz. Mi úgy gondoljuk és látjuk is. És ehhez próbálunk mi segítséget nyújtani, hogy ez a stressz, ami persze nem fog teljesen elmúlni, de tűnjön el azért. És olyan pozitív élménnyel távozzanak a szülés után a kórházunkból, hogy ne legyen bennük semmiféle olyan fenntartás, hogy esetleg legközelebb ne jönnének ide – fogalmazott Füle Lajos, a Nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórház osztályvezető főorvosa.

A programsorozat első előadását Horváth Jennifer tartotta, a „Fogantatástól a szülésig – az a csodálatos kilenc hónap” címmel.

A következő alkalommal, május 10-én egy szakpszichológus várja az érdeklődőket.

V.A.

(Kép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.