Újra Európa-bajnokságon remekelt Danicser Anita Melinda

facebook megosztás

Újabb sikeres világversenyen van túl Danicser Anita Melinda. A nagykanizsai erőemelő a lengyelországi XPC Európa-bajnokságon két aranyérmet szerzett, de súlyemelésben is szép eredményeket ért el országos szinten.

A kanizsai sportoló nem tudott kiutazni az XPC lengyelországi világkupájára, egy sikeres Európa-bajnoki szereplést követően, azonban a szövetség Európa-bajnokságon, amelyet a szintén lengyelországi Siedlcében rendeztek már el tudott indulni. Arról, hogy részt vehet a versenyen egy héttel az esemény előtt szerzett tudomást és végül a győri csapattal utazott ki a viadalra. Danicser a hölgyek 40-49 év közötti korcsoportjában indult, ahol a kedvenc versenyszámában a raw felhúzásban Eb-rekorderként vett részt. Korábbi 155 kilogrammos teljesítményét ezúttal nem kellett megismételnie, de 140 kilós teljesítménnyel kontinensbajnok lett.

A megszokott erőpróba mellett a sportolónő egy másik kategóriában (DL EQ IN STRAPS amelyet szabad fordításban "gurtnis felhúzásnak" nevezhetünk) szintén próbára tette tudását a 40-49-es korosztály +90 kilósai között. Az új versenyszám Európa-rekordot és egy újabb Eb-aranyat jelentett számára, miután 120 kg-os teljesítményét nem tudták túlszárnyalni.

- Úgy érzem a rengeteg nehézség ellenére hoztam amit lehetett,hiszen két Európa bajnoki címmel és egy Európa-csúccsal, gazdagabb lettem. A bírók nagyon szigorúak voltak...nagyobb súlyokra is mentem amit elvettek, de az erővel nem volt gond - emelte ki Danicser Anita Melinda, akinek felkészülését több probléma is hátráltatta.

A sikeres Eb-szereplést követően Danicser nem sokat pihent, mivel részt vett a szombathelyi masters súlyemelő Európa-bajnokságon, ahol a nők 45 év feletti kategóriájában 114 kilós összteljesítménnyel nyerte a +87 kg-os súlycsoport küzdelmeit. Ezen a versenyen szakításban 52, lökésben 62 kg-ot tudott felemelni. Ezzel megjavította idei legjobbját, mivel februárban a Vas vármegyei bajnokságon 110 kilóval végzett az élen és nyerte el a legjobb női versenyző díját.

Danicser Anita Melinda elmondta megvalósítandó tervei közt szerepel, hogy raw felhúzásban el tudjon indulni a Professzionális Ligakupán, valamint megmérettesse magát a norvégiai masters súlyemelő Eb-n is. 

KÁLOVICS Tibor

Fotó: Danicser Anita Melinda

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.