Leginkább a közös időtöltés miatt fesztiváloznak a kanizsaiak

facebook megosztás

A következő hetekben három fesztiválnak is otthont ad Nagykanizsa. A stábunknak nyilatkozó nagykanizsaiak szerint ezeknek az eseményeknek nemcsak a programok a lényeges elemei, hanem a közös időtöltés.   

Április 26-án és 27-én rendezik meg az idei Város Napját, majd május 1-én majális helyszíne lesz az Erzsébet tér. A kanizsai fesztiválok sorát, a május utolsó és június első napján tartott, 2024-es Tánc Karnevál zárja le. A Város Napja részletes programját már be is jelentették, így vannak, akik a sztárfellépők miatt látogatnak ki a főtérre.

- Megnéztük és két fellépő vonz bennünket, a Honeybeast és Hooligans. Ez a kettő - tudtuk meg Szmodics Szilvia. 

A Bor- és Dödöllefesztivált szeptemberben rendezték meg többéves kihagyás után. Az általunk megkérdezett kanizsaiak körében is népszerű volt a gasztronómiai-kulturális program.

város

- Eddig az összesre elmentem, jók szoktak lenni a programok. Például a Dödöllefesztiválon kóstolni lehetett, amit házilag készítenek. A tűzijátékok is jók szoktak lenni és a programok a gyermekeknek is – mondta el Májer Natália. 

A megkérdezettek egyaránt elmondták, családdal és barátokkal látogatnak ki a kanizsai fesztiválokra.

- A városi programokra, amikor anyáék éppenséggel ráérnek, akkor mindig ki szoktunk jönni. Nekem tetszik a város programja, ha jól megcsinálják. A zenekarokkal is minden rendben van – fogalmazott Kiefer Kira. 

A hónap végén kezdődő Tánc Karnevál, hasonlóan a Város Napjához, a pandémia miatti, két kihagyott év után, 2022-ben szerepelt ismét a nagykanizsai programok listáján.

K.T.

(Kép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.