Történelmet írtak - Volt akinek meglepetést okozott, de a többség könnyedén vette a mai akadályt

facebook megosztás

Túl vannak a történelemérettségin is a középiskolás diákok. A rövid feladatoknál találkozhattak a végzősök a barokk stílussal, az ipari forradalommal és Mátyás királlyal is. A választható esszék között a gazdasági rendszerváltozás és a második világháború is szerepelt.

A történelemérettségi megírására reggel 9-től 180 perc állt rendelkezésre. A Batthyány Lajos Gimnáziumban fél 12 környékén már kezdték elhagyni a termeket a diákok, ki borúsabb kedvvel, ki pedig vidámabban. Rodek Donát Márton az elsők között tette le a tollat, és elégedett is volt saját teljesítményével.

- Szerintem amúgy nem volt meglepő semmi sem, minden ott volt, amit tanultunk, szóval, nekem nem volt meglepetés – tudtuk meg Rodek Donát Mártontól, a BLG diákjától. 

A 12. C osztályba járó barátnőknek, Salamon Szonja Vandának és Németh Rékának már kissé más volt a véleménye, de ők is mosolyogva távoztak a számonkérésről.

blg

- Nekem az volt az első reakcióm, hogy nehezebbek, mint amire számítottam, főként az esszé feladatok. Szerintem olyan témákból lettek összeválogatva, amikre annyira nem készültünk rá. A sima tesztfeladatok nem voltak olyan nehezek – árulta el Salamon Szonja Vanda, a BLG diákja. 

Németh Réka egyetértett barátnőjével, neki is inkább az esszék okoztak kisebb fejtörést.

- A gazdasági rendszerváltást választottam és az angol alkotmányos monarchiát, amik szerintem nehezebbek voltak. A teszteknél pedig számomra is a sok helyszín okozott nehézséget – mondta el Németh Réka, a BLG diákja. 

A 2024-es érettségi az idegen nyelvekkel folytatódik tovább a következő napokban.

V.A

(Kép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.