Fölényes győzelemmel zárta le rossz sorozatát a női kézicsapat

facebook megosztás

Szeptember után nyert ismét mérkőzést az NB II-ben a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata. Tóth László tanítványai a VSK Tököl elleni 31-22-es sikerrel zárták le rossz szériájukat.

A kanizsaiaknál kézsérülés miatt nem léphetett pályára a házi gólkirály Burghardt Victoria, míg a vendégek edzője, Márczy Gábor eltiltás miatt nem ülhetett le a kispadra a Kanizsa Arénában. Az első percek kevés gólt hoztak, negyedóra után 5-4-re vezetett a Tungsram, a vendégek azonban ötször vették be a mérkőzést jól kezdő Dudora Nikolett kapuját. A hazaiak nem hagyták ellépni ellenfelüket és a szünetig 13-15-re visszazárkóztak. A fordulást követően először a 36. percben vezettek a nagykanizsaiak, a tököliek azonban egyik legjobbjuk, Tóth Szabina kiállításáig tartották a lépést. A hajrában aztán Dudora parádézott a dél-zalai kapuban, elől pedig szinte folyamatosan sikerült feltörni a tököli védelmet. A hajráról mindent elmond, hogy az utolsó 20 percben 13 kanizsai gólra jutott 4 vendégtalálat és így fölényes hazai siker született.

- Az első félidőben nem azt játszottuk, amit megbeszéltünk, amit kellett volna. Nagyon lassan szűrtük a támadásokat, sétáltunk a pályán. A második félidőben, amikor felgyorsultunk és kapura lövéseink voltak ez rögtön gólokban mutatkozott meg - fogalmazott Tóth László, a Tungsram SE Nagykanizsa vezetőedzője. 

kézi

A tizennégy meccsből álló győzelem nélküli sorozatát megszakító kanizsai csapatból a 46 százalékkal védő Dudora Nikolett mellett a hét-hét gólos Balogh Bíborka és Horváth Alexandra, valamint a tízszer betaláló Andor Nina emelkedett ki. Tóth László úgy látja, az Érd elleni pontszerzéssel és a mostani győzelemmel kilábalhatnak a gödörből.

- Erről beszéltünk a meccs előtt, hogy talán ez a legfontosabb meccs ebben a szezonban. Nem lett volna így, hogyha nem szerzünk egy pontot az Érd ellen, annak hatására fontosabb lett ez a mérkőzés. Úgy gondolom, hogy a lányok ezt átérezték és utána nagyon jó, kemény játékkal a magunk javára fordítottuk a meccset -  tette hozzá Tóth László. 

Andor Nináék sikerükkel egyetlen pontra zárkóztak az egy mérkőzéssel többet játszó Tökölre, így magabiztosan várhatják a sereghajtó Szigetszentmiklós II elleni találkozót. A hétvégén a kanizsai férficsapat is pályára lépett, Csalló Ádám együttese 31-22-es vereséget szenvedett az éllovas Százhalombatta otthonában és négy fordulóval a vége előtt öt pontos hátrányba került a listavezetőtől.

K.T.

(Kép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.