Több száz harcos érkezett az Arénába

facebook megosztás

Másodszor rendeztek Combatsport Európa-bajnokságot a Kanizsa Arénában. A hétvégi eseményen több mint 10 országból, mintegy 350 versenyző érkezett. A legtöbb aranyat Ukrajna szerezte, valamint Magyarország és Románia állhatott még fel a dobogóra.

A korábbi jó együttműködésnek köszönhetően adhatott ismét otthont a Kanizsa Aréna a színvonalas rendezvénynek. A 2023-as bajnokságtól eltérően idén három naposra bővült a verseny, ahol számos szabályrendszerben indulhattak a sportolók. Horváth Ferenc, az ICO magyarországi elnöke elmondta, a versenyek alkalmával is próbálják népszerűsíteni a női sportolókat, hiszen ebben az ágban nekik valamivel nehezebb dolguk van érvényesülni, mint a férfiaknak.

box

- A férfiaknak nagyon sok meccsük vannak, és azt látom, hogy se Magyarországon, sem világviszonylatban nem igazán szeretik a hölgyeket, miközben ugyanakkora értékűek, mint a férfiak. Sőt, merem állítani, hogy technikailag csiszoltabbak, tehát a férfiak erősebbek, technikásabbak. Azt kell hogy mondjam, néha megfontoltabbak, okosabbak – fogalmazott Horváth Ferenc, az ICO magyarországi elnöke. 

Életkor szempontjából nagyon széles volt a paletta, hiszen míg a legfiatalabb versenyző 5, addig a legidősebb 60 év körüli volt. Nagy Gergely korábban dzsúdózott, 3 éve váltott a kick-boxra, a versenyen is ebben indult.

- Kettő meccsem volt, mind a kettőt megnyertem, de én azt hiszem, hogy jobbat is ki tudok magamból hozni – tudtuk meg Nagy Gergely versenyzőtől. 

box

Pintér József korábban is foglalkozott más küzdősportokkal, kick-box szabályrendszerben pedig 6 éve versenyzik. Főként kikapcsolódásként tekint az edzésekre, de a versenyzést is komolyan veszi. Az Európa-bajnokságra egészen januártól fogva készült.

- K-1 szabályrendszerben fogok küzdeni. Ma eddig volt egy meccsem, az egy light contact meccs volt, azt megnyertem. Én veterán korcsoportban vagyok, de ezen a meccsen, mivel nem volt a másiknak ellenfele, így most a fiatalok között, felnőtt kategóriában küzdöttem - mondta el Pintér József versenyző. 

A három nap legkiemelkedőbb eseménye a szombat esti X Fight Coda 2 elnevezésű gála volt, ahol az ukrán Julia Lazurko vívott profi, A-kategóriás K-1 világbajnoki címmérkőzést. Erről egy későbbi műsorunkban bővebb beszámolót is láthatnak.

SZ.F.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.