Teleki Lászlót választották a roma nemzetiségi önkormányzat elnökévé

facebook megosztás

A képviselők szombaton vették át megbízólevelüket a helyi választási bizottság elnökétől, valamint letették esküjüket is. Aznap délután 25 éves jubileumi ünnepséget tartottak a Bogdán János Közösségi Házban.

A települési roma nemzetiségi önkormányzati választáson a szavazásra jogosultak 31 százaléka jelent meg. Az alakuló ülésen a tagok hat napirendi pontot fogadtak el, köztük az újonnan megválasztott elnök, Teleki László programtervezetet. – Négy alappillért vázoltam fel, amelyek következő öt évre ad tevékenységet a roma nemzetiségi önkormányzatnak. Ez pedig az oktatás, foglalkoztatás, lakhatás és egészségügy. Mindegyik terület nagyon fontos és nem csak a romák számára, s ezért azt gondolom, hogy együtt kell majd dolgozunk a települési önkormányzattal, hogy ezeket a programpontokat végre tudjuk hajtani – hangsúlyozta Teleki László, a roma nemzetiségi önkormányzat újonnan választott elnöke.

Balogh László szerint minden lehetőség adott a minőségi és eredményes közös munkához. Büszke vagyok arra, hogy Nagykanizsán ez egy nagyon erős csapat. Erről meggyőződtem ezen alakuló ülésen is, annak ünnepélyessége által.  S azáltal is, hogy egyre inkább előjönnek azok a pozitív képek a romákról, amelyben benne van a hagyománytisztelet és a családcentrikusság  fogalmazott Nagykanizsa polgármestere.

A megválasztott kanizsai roma nemzetiségi önkormányzat képviselőit és elnökét egyaránt az "Anosztru" Országos Cigány Egyesület delegálja.


Elismerő okleveleket is átadtak a jubileumi rendezvényen

Délután a 25. születésnapját ünnepelte a roma nemzetiségi önkormányzat. A szervezet tevékenységét az elmúlt negyedszázadban segítő személyek elismerő oklevelet kaptak a rendezvényen, Lendvai Ferencet pedig örökös elnökké választották. A jubileumi programon részt vett Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő is, aki köszöntőjében kiemelte: a csoport fennmaradásának és munkájának egyik záloga volt, hogy mindvégig az értékteremtést tűzték ki fő célul.

A roma nemzetiségi önkormányzat képviselői szerint méltán lehetnek büszkék a már 1995-ben megalapított hétvégi kollégiumukra, amely egyaránt sikeres munkát végzett a felzárkóztatás és a tehetségfejlesztés területén. Megalakulásunk után egy évvel már működött a hétvégi kollégiumunk, amit a mai napig fenntartunk. S mintegy 8 ezer diák járt ebbe a hétvégi kollégiumba. A 8 ezer diák azért fontos, mert többnyire szakmunkások lettek, de lettek belőlük érettségit szerző diákok, s nem utolsó sorban főiskolát, egyetemet végzett diákok. Ez nagyon fontos számunkra, hisz ezzel Nagykanizsa országos példává vált mondta Teleki László.

Az ünnepi program zenés műsorral zárult.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.