Hatmilliárd forintot fizetett az alapítvány a Zobori Élményparkért

facebook megosztás

Mintegy hatmilliárd forintért vette meg az Erzsébet-táborokat működtető alapítvány az egymilliárdos állami támogatással megépült zalaszabari Zobori Élmény Parkot – ez a 24.hu közérdekű adatigénylésére adott válaszból derült ki. A létesítmény bezárásáról és a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítványhoz kerüléséről mi számoltunk be először, így arról is írtunk, hogy a jövőben kizárólag a beteg, gyógyuló és rászoruló gyermekek használhatják majd ingyenesen.

fotó

Április 12-én szúrtuk ki, hogy a létesítmény közösségi oldalán egy rövid közlemény olvasható, miszerint a Zobori Élménypark végleg bezárja kapuit. Ezt követően a hírről az országos sajtó is beszámolt, hiszen a parkot 2019-ben 1 milliárd forintos támogatásból fejlesztették, akkor készült el az ország egyetlen fix telepítésű hullámvasútja Zalaszabarban, az átadón akkor Rogán Antal is részt vett.

Arról is írtunk, hogy a helyiek között régóta terjedő információ volt, miszerint „az Erzsébet-tábor” veszi át a létesítményt, ami aztán a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítványtól kapott válasz alapján be is igazolódott. Most a 24.hu tudta meg, hogy a közpénzzel is gazdálkodó alapítvány 5 milliárd 977 millió forintot fizetett tavaly az objektumért. A turizmus.com cikke szerint az élményparkot 2023-ban 40 ezer vendég kereste fel, a szomszédos Holnapocska Táborban pedig már akkor is több mint 3000 gyermek nyaralt térítésmentesen.

M-B.GY.

(Kép: MTI)

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.