Újvárosban ötig jutottak

facebook megosztás

Eredménydömping köszöntött a futballszurkolókra immár az elmúlt hétvégén, hiszen bajnoki találkozók mellett kupameccsek is szerepeltek a hétvégi programban. Az élre kívánkozik, hogy az NB III-as FC Nagykanizsa Dunaújvárosban győzött, megszerezve ezzel első győzelmét a jelenlegi pontvadászatban – többek között a tavalyi gólkirály, Lőrincz Bence triplájával.


Dunaújvárosban 5-0-ra nyert a 3. forduló bajnoki mérkőzésén az FC Nagykanizsa együttese

Fotó: facebook/Football Club Nagykanizsa

A labdarúgó harmadosztályban szerepló kanizsaiak az egykor szebb napokat látott dunaújvárosi stadionba látogatott, a kispadon vezetőedzőjüket, Gombos Zsoltot nélkülözve, aki eltiltását tölti, így helyette Bene Gábor meccselt. A kanizsaiak a mérkőzés folyamán mind meggyőzőbben nyomatékosították, hogy a tabella éle felé igyekeznek, s a 2-0-s félidőt követően nyertek 5-0-ra. Gólszerzőik közé a klasszikus mesterhármast jegyző Lőrincz mellett a napokban a Ferencvárosi TC II-től érkezett Pintér Dániel és Fehér Barnabás iratkozott fel, a piros-fehérek pedig két döntetlen után az idei szezonban az első sikerüket elkönyvelve a hetedik helyen állnak. Szombaton a Kanizsa 17.30 órától az újonc Mohácsi TE 1888 legénységét látja vendégül.

A nőknél az NB II-es szezonjára készülő FCN a Simple Női Kupa (Magyar Kupa) keretében a ZTE FC-t fogadta, s Benedek József tanítványain minden bizonnyal még érződött, hogy javában a bajnokságra készülnek, hiszen az egerszegiek 2-2-es első játékrész után végül 4-2-re győztek és jutottak a következő körbe.

Labdarúgó NB III Dél-nyugati csoport, 3. forduló:

Dunaújváros FC (14.) - FC Nagykanizsa (7.) 0-5 (0-2)

G.: Lőrincz (25., 44., 76. - a harmadikat 11-esből), Pintér D. (83.), Fehér B. (90.)

Simple Női Kupa, 1. forduló:

FC Nagykanizsa – ZTE FC 2-4 (2-2)

G.: Gergelics (14.), Nagy B. (41.), illetve Szegedi (5.), Harsányi (9.), Szabó zs. (49. - öngól), Mezőfi (86.). Továbbjutott a ZTE FC.

P.L.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.