Komoly versenyhelyzetet teremtve

facebook megosztás

Játékosbemutatóval egybekötött szurkolói ankétját tartotta meg az FC Nagykanizsa NB III-as labdarúgó együttese az Olajbányász-stadionban, majd a késő délutáni órákban még tesztmérkőzést is vívhattak Gombos Zsolt vezetőedző játékosai a Zalaszentgrót ellen.

Közeledik a futball harmadik vonalában is a bajnoki rajt, mi sem jelzi ezt jobban, mint hogy Nagykanizsán is megtarthatták azt a sajtótájékoztatót, melynek keretében a szakmai stáb részéről Gombos Zsolt (majd a szurkolói ankéthoz csatlakozó másodedző, Bene Gábor), illetve klubvezetés oldaláról Lánczos Attila ügyvezető köszönthette a megjelenteket.


Számos érkező, igazi versenyhelyzettel, vagyis joggal bizakodhatnak az FC Nagykanizsánál a 2022-2023-as szezon előtt

Fotó: PL

Annyit nyomban leszögezett Lánczos, hogy nagy várakozással tekinthetnek az előttünk álló pontvadászat elé a csapatnál, a keret kimondottan nagy változásokon esett át, ami remélhetőleg üdítően hat a továbbiakra, illetve az eredményekre.

A dél-zalai gárda szakvezetője, Gombos Zsolt is rámutatott, a 2022-2023-as pontvadászat más hozzáállást követel meg majd gondolkodásban, egyben a téren is, hogy ki és mikor kaphat lehetőséget. Ahogy mondandójából kiderült, a mögöttünk hagyott bajnokság egy-egy mérkőzésen talán el lehetett azt is „játszani”, hogy olyan labdarúgóknak is lehetőséget adjanak, akiket mondhatni a közönség követelt a pályára, a július 31-én rajtoló NB III-as szezon erre azonban aligha ad lehetőséget. Az ok roppant prózai: olyan versenyhelyzetet teremtettek a különböző posztokra, hogy mérkőzésről mérkőzésre meg kell küzdeniük kezdőbeli helyeikért a futballistáknak.

Lesz még próbázó ugyanakkor a kanizsaiaknál, így például a bal oldali védő pozíciójába, de a felkészülés során például az is előfordult, hogy a támadó Lőrincz Bence is hátrahúzódott e pozícióba. A harmadosztály „fiatal-szabálya” értelmében egy 2004-es, vagy annál fiatalabb kerettagot játszatni kell a bajnokikon, egyben a 23-as létszámú keretben - a sérült Bagó Benedekkel később kiegészülve – természetesen ez is megoldott. S akkor álljon itt az újonnan érkezettek névsora: Aszalós Richárd, Bence Szilárd, Godzsajev-Telmán Rabil Ogli, Hajagos Tamás kapus, Kondor Kristóf, Pleszkán Tibor, Szanyi Krisztián, Szilágyi Adrián, az időközben szerződtetett Szökrönyös Dániel, valamint Szökrönyös Zoltán várja, hogy újonnan igazoltként bizonyítsák, rászolgáltak a bizalomra.

Gombos hozzátette még, nem könnyítette meg a szakmai vezetés helyzetét, hogy néhány, a kanizsai utánpótlásból feljebb lépő labdarúgónak keretükben megadták volna a lehetőséget a bizonyításra az NB III-as idény során, az ezzel járó kötelezettségeket, elvárásokat azonban maguk a fiatalok utasították vissza. Egy biztos, munkamorál van a nagykanizsai együttesnél, remélhetőleg ez a bajnokság során remek eredményekkel is társul.

P.L.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.