Jöhet a Budaörsi SC és a III. Kerületi TVE is...

facebook megosztás

A honi labdarúgó szövetségnél elkészítették a labdarúgó NB III három csoportjának a beosztását, s ami egyértelmű volt, hogy az FC Nagykanizsa a nyugati beosztást figyelheti.

Tulajdonképpen a már megszokott ellenfelek egész sora adott volt, hiszen az NB I-es klubok második számú egységei régi ismerősei a kanizsaiak számára, ellenben az NB II-ből kieső gárdák közül a Nyugati csoportba került például a Budaörsi SC, valamint a III. Kerületi TVE is.


III. Kerületi TVE, Budaörsi SC, vagy éppen a Zsámbéki SK keretét is lehet majd böngészni az előttünk álló labdarúgó NB III-as szezon során

Fotó, illusztráció: Polgár László

Újabb zalai rangadó iratkozhat fel résztvevőit tekintve a sporttörténeti lexikonokba, mivel a megyei I. osztályból az osztályozóját követően felkerült Teskánd KSE. A Csornai SE még jó tíz esztendővel korábbról lehet ismerős a nagykanizsai focikedvelők számára, igaz, a Győr-Moson-Sopron megyeiek akkor még nem az FC Nagykanizsával mérkőzhettek itt a harmadik vonalban, hanem a Nagykanizsai TE 1866 legénységével. A futball szempontjából - is - nagyobb merítési lehetőséggel bíró Pest megyéből a Zsámbéki SK otthonába, illetve a Fejér megyei Mór VSE-hez is ellátogathatnak a dél-zalaiak. (Érdekesség, hogy a tavaly bombaerős – ettől függetlenül a második vonalról lemaradó – BVSC a keleti „szekcióba” nyert besorolást, míg a Mosonmagyaróvár ugye bajnokként a felsőbb ligába került.)

A NB III Nyugati csoportjának húsz csapata a 2022-2023-as idényben: Balatonfüredi FC, Bicskei TC 1912, Budaörsi SC 1924, Csornai SE, Érd VSE, ETO Akadémia, FC Nagykanizsa, Mol Fehérvár FC II, Gyirmót FC II, Kaposvári Rákóczi FC, Kelen SC, Komárom VSE, Mór VSE, Puskás Akadémia FC II, Teskánd KSE, Tatabányai SC, III. Kerületi TVE, Veszprémi LS, ZTE FC II, Zsámbéki SK.

P.L.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.