+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Víz kvíz
2022. március 23. szerda 14:43
Víz kvíz
A Pannon Egyetem Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központ kvízversenyt szervezett a középiskolásoknak a Zsigmondy-technikumban.
Nagykanizsa

Folytatódtak ma a víz világnapjához kapcsolódó kanizsai rendezvények. A Pannon Egyetem Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központ kvízversenyt szervezett a középiskolásoknak a Zsigmondy-technikumban. A Zrínyi-iskola tanulóit pedig egész napos szabadtéri program várta a Csónakázó-tónál.

A Batthyány-, a Mező-, a Piarista-, a Cserháti- és a Zsigmondy-iskola tanulói mérték össze a tudásukat a PEN vetélkedőjén, amit idén rendezett meg először az egyetem. Összesen 16, háromfős csapat oldotta meg a feladatokat, amelyekben nem csak természettudományi, hanem irodalmi, zenés és filmes kérdések is szerepeltek.

- Hat feladatot kaptak a gyerekek és tulajdonképpen a csapat összedolgozásával tudták a megoldásukat benyújtani. Nagyon jól állnak a csapatok, nagyon szerteágazó ismeretekkel rendelkeznek a víz körül, legyen szó egy képről, egy puzzle kirakásáról vagy épp egy zene felismeréséről – mondta Gerencsérné Berta Renáta, a PEN- Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központ főigazgató-helyettese.

Sok gyerek most látott először élő halat testközelből a Zrínyi-iskola harmadik osztályosai közül. A fiatalok környezetismereti tananyaga éppen a vizek és vízpartok élővilágáról szól, így Szépligeti Szilvia tanító szerint amellett, hogy szórakoztató, nagyon hasznosnak is bizonyult a mai tematikus nap.

- Azt gondolom, hogy ez alapján fogják a legjobban megjegyezni a gyerekek azt, amit a tankönyvben, a tanteremben meg fogunk tanulni. Most már tudni fogják mihez kötni. Amikor arról beszélünk, hogy egy halnak milyen a testalkata, milyen közegben él, hogyan mozog, és a növényzetről ugyanígy. megnézzük a nádast, a gyékényt, aztán a vízparti növényeket, mindent, ami a következő két hónapunkat ki fogja tölteni a tanteremben – vélekedett Szépligeti Szilvia, a Zrínyi-iskola intézményvezető helyettese. 

A gyerekek különösen élvezték a kirándulást, mert a koronavírus-járvány miatt az általános iskolás éveik alatt még nem volt lehetőségük hasonló közösségi eseményen részt venni.

Galéria
további friss hírek
26
máj.
17:00
1
Nagykanizsa
SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ A KÖZGYŰLÉSRŐL
26
máj.
17:00
1
Nagykanizsa
TALÁLKOZÁS VÉGVÁRI ÁDÁMMAL
26
máj.
14:53
4
Nagykanizsa
Angol nyelvű nyári egyetemi programot rendeztek csütörtök délután a Pannon Egyetem Nagykanizsa Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központban.
26
máj.
14:50
4
Nagykanizsa
A II. világháború utáni magyar-jugoszláv kapcsolatokról és hírszerzésről szóló könyvet mutattak be szerda délután a Honvéd Kaszinóban.
26
máj.
14:46
4
Nagykanizsa
Minikoncertet adott csütörtök este a Plakát Ház udvarán Végvári Ádám.
Minikoncertet adott csütörtök este a Plakát Ház udvarán Végvári Ádám. Az örökifjú énekes fellépése egy előzetes, egy hangolódás volt a júniusi retroestre, amikoris több együttes..tovább olvasom
26
máj.
14:02
4
Nagykanizsa
Lovkó Csaba tanítványai 92-84-re verték a CVSE Vulkán-Fürdőt a Kanizsa Arénában.
Győzelemmel zárta az NB II Nyugati csoportjának 2022/23-as idényét a Kanizsa KK férfi kosárlabdacsapata. Lovkó Csaba tanítványai – akik már korábban bebiztosították harmadik helyüket a tabellán –..tovább olvasom
26
máj.
12:46
4
Nagykanizsa
A hétfői tanácskozás zárt ülésén 15 százalékos béremelést és négy havi jutalmat szavaztak meg az önkormányzati cégek vezetőinek.
26
máj.
12:43
4
Nagykanizsa
Tusrajzok, akvarellek, szekkók díszítik szerdától a nagykanizsai református templom falait.
Tusrajzok, akvarellek, szekkók díszítik szerdától a nagykanizsai református templom falait. A művek egy nagykanizsai kötődésű festőművész első kanizsai kiállítására invitálják az érdeklődőket. Szente..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
18:00
Info blokk, benne Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
18:10
Mise/Istentisztelet
19:10
Székely gazda
19:40
Info blokk, benne Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
19:50
Sztárportré
20:20
Közösségi magány
20:45
Ökoportrék - Labanc, Ökoportrék Breuer
21:50
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
22:00
Lapozó
híradó 2023.05.26

KÖZGYŰLÉSI SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ - Szabó Szilárd testvére, a fizetésemelések és a parkolóépítések is szóba kerültek az ÉVE értékelőjén

FŐSZEREPBEN A MEGÚJULÓ ENERGIÁK - Nemzetközi nyári egyetemi programot tartott a PEN

GYŐZTES ZÁRÁS - Magabiztos játékkal búcsúztatta a szezont a kanizsai kosárcsapat

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu