+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Szerelmesek miséje
2022. február 21. hétfő 14:31
Szerelmesek miséje
Több mint 60 házas-, jegyes- illetve szerelmespár kapott áldást.
Nagykanizsa

Több mint 60 házas-, jegyes- illetve szerelmespár kapott áldást vasárnap este a szerelmesek miséjén. Az eseményt már több mint 10 éve megtartják az Alsótemplomban, nem csak a kalandtúra részeként.

Napok óta zajlik a szerelmes kalandtúra, amely során a párok több programon vehetnek részt. A kirándulások és könnyed rendezvények mellett közösen is imádkoztak a résztvevők.

- A házasság azt jelenti, közös életünk egymással és Istennel. És ez egy visszavonhatatlan lépés az életünkben. Igaz szerelem, arra vágyik, hogy együtt legyünk – mondta el Bende Krisztián.

A kalandtúrának kifejezetten célja van – ezt megerősítette Bende Krisztián házastársa is.

- Szeretnénk a párok figyelmét felhívni arra, hogy minél több időt töltsenek kettesben. Gyerekek nélkül is kettesben, és egymással foglalkozzanak. Ott vagyunk egész nap a munkahelyünkön vagy a háztartásban, és sokszor elmegyünk csak egymás mellett. Vagy éppen csak a napi rutinról beszélünk, számlákról, mi történt a gyerekkel…az iskolában vagy óvodában. Pedig a legfontosabb kapcsolat a házastársunkkal kellene, hogy legyen - árulta el Bencde Piroska.

A házaspár nem csupán résztvevője a kalandtúrának, a szervezésben is szerepet vállalnak. Azt vallják, a kalandtúra arra is lehetőséget ad, hogy a párok, a házastársak újra felfedezzék egymást. A vasárnap esti szerelmesek miséjén megtelt az Alsótemplom.  

- 48 éve vagyunk házasok, és úgy gondoljuk, az a tűz még mindig megvan. Ezzel is szeretnénk a fiataloknak is példát mutatni, hogy igenis, nem szabad hagyni, hogy ellaposodjon a házasság, ki kell mondani egymásnak, hogy szeretjük egymást, még, ha nem is olyan hévvel, mint 50 éve, mert akkor is együtt voltunk – nyilatkozta Schmidt Attila.

Mi a titok? Ez az egyik leggyakoribb a sok éve együtt lévő házastársakhoz intézett kérdések közül.

- Az az elvünk, hogy ami elromlik, nem kidobni kell, hanem meg kell javítani. Nem mondjuk azt, hogy az évtizedek alatt nem volt soha olyan, hogy meg lehetett volna sértődni vagy odébb lehetett volna lépni… de mindig azt kerestük, hogyan lehetne egymáshoz közel kerülni. És megjavítani azt a dolgot, ami feszültséget szított kettőnk között – fogalmazott Scmidt Attiláné.

A szerelmesek miséjén több mint 60 pár kért áldást.  

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu