+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Folyamatosan emelkednek a zöldség-, gyümölcsárak
2022. január 21. péntek 14:14
Folyamatosan emelkednek a zöldség-, gyümölcsárak
Sokak szerint érdemes lett volna ezen termékeket is érintenie az árbefagyasztásnak.
Nagykanizsa

Folyamatosan emelkednek a zöldség-, gyümölcsárak, így sokak szerint érdemes lett volna ezen termékeket is érintenie az árbefagyasztásnak. Találkoztunk ugyanakkor olyan árussal is, aki szerint sokkal hasznosabb lépés lett volna a 27 százalékos áfa csökkentése, mint az élelmiszerárstop.

A megkérdezett dietetikus szerint a többségi igény valóban alátámasztja a kormány által kiválasztott termékeket, de az egészséges táplálkozás támogatásához jó lépés lehetett volna a teljes kiőrlésű pékáruk, valamint egyes zöldségek, gyümölcsök árának szabályozása. – Az egészséges életmódba nyilván jobb lenne, ha teljes kiőrlésű dolgokat, zöldséget, gyümölcsöt érintené. Amit mi is mondunk, hogy napi szinten kellene fogyasztani, jobb lett volna azokat stoppolni, ha már törekednünk kell az egészségre. De ha azt nézzük, hogy a többség mit fogyaszt, akkor viszont ez a reálisabb –  mondta el Márfi Kinga dietetikus.

Egy vásárló szerint éppen jókor jött az árbefagyasztás. – Ez jó különben, mert nagyon elszabadultak az árak, a benzintől kezdve minden. Nagyon jó ez az intézkedés – fogalmazott Szász István.

Akadt olyan vevő is, aki észrevette a drágulást, ezért örül az árstopnak, és kifejezetten tart attól, hogy az ellenzék a választások után ellehetetleníti a szegényebbeket. – Számlákat, mindent kell fizetni, abból az egy kis nyugdíjból. Mivel ez a „Zaj Péter” is igen mondja a magáét, hogy a szegényeket lenézi, mivel neki jobban jut. Ott fönt, akik vannak, mindegyik milliomos. A szegény embert ennyire letarolni… azért nem mindegy – mondta egy vásárló.

Egy helyi zöldség- és gyümölcskereskedő azt állítja, hogy a termékei már idén is drágultak. Azt tapasztalja, egyre kevesebben tehetik meg, hogy valódi, közvetlen forrásokból pótolják a vitaminszükségletet, így nem ért egyet a hét alapvető élelmiszer árának befagyasztásával. – Ez a nyugdíjasoknak jó, de gondoljunk bele a családos anyákba, akik egészségesen akarnak étkezni és a gyerekeiket egészségesen szeretnék étkeztetni. Azok melyik alapanyagot adják ezek közül a gyerekeiknek? Ők nagyon szívesen megvennék a zöldséget és a gyümölcsöt ilyenkor. De azt nem tudják megvenni, mert arról valahogy nem gondolkodik a kormány, hogy a vitaminszükségletet nem tudjuk pótolni, csak maximum gyógyszertári gyógyszerekkel – vélekedett Friedmann Valéria. Az árak folyamatos növekedése a túl magas, 27 százalékos áfa miatt van Friedmann Valéria szerint. Úgy látja, ha legalább az alapvető élelmiszerek áfája csökkenne, már nem lenne szükség az árak befagyasztására.  

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu