+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Magyar győzelem az Arénában
2021. december 20. hétfő 17:04
Magyar győzelem az Arénában
A vasárnapi premieren a magyar férfi junior kézilabda-válogatott Horvátországot fogadta.
Nagykanizsa

Magyar győzelmet hozott a Kanizsa Aréna első nemzetközi mérkőzése. A vasárnapi premieren a magyar férfi junior kézilabda-válogatott Horvátországot fogadta. Sótonyi László együttese magabiztos játékkal, 34-26-ra verte az Eb-ezüstérmes horvátokat.

December 4-én adták át a Kanizsa Arénát, 15 nappal később pedig már nemzetközi mérkőzésnek adhatott otthont a létesítmény. A város földrajzi elhelyezkedése és a csarnok minőségének köszönhetően minden lehetőség biztosított ahhoz, hogy a jövőben rendszeresen parkettre lépjenek a korosztályos kézilabda-válogatottak.   – Örülünk ennek a létesítménynek, már csak azért is, mert ilyen szintű mérkőzéseket lehet ezek után lehozni. A nagykanizsai kézilabdát tekintve jó lenne, ha vissza tudnánk hozni azt a színvonalat, ami volt a ’70-es, ’80-as, ’90-es években. A létesítmény adott –fogalmazott Szloboda Judit, a Zala Megyei Kézilabda Szövetség elnöke.

Kanizsán jelenleg is az egyik legnépszerűbb sportág a kézilabda, ezt a tendenciát a szakedzők szerint még tovább erősíthetik a városban rendezett válogatott mérkőzések, valamint a felnőtt nemzeti csapat jó eredményei. – Egy-egy világverseny még jobban vonzza be a gyerekeket. Követik a mérkőzéseket a televízióban, megszeretik, s ezáltal még többen kezdenek el kézilabdázni. A mi egyesületünknél, a Tungsramnál is nagyon sok gyerek van, összességében 19 csapatunk van. Így majdnem minden kiírásban tudunk csapatot indítani a bajnokságban –mondta el Mátyás Auguszta, a Tungsram SE Nagykanizsa technikai vezetője.

A vasárnapi meccset végig uralva, magabiztos játékot mutatva nyerte meg a magyar csapat. A szélsőket és a beállóhoz játszott figurákat is tökéletesen kihasználta a junior válogatott. – Tudtunk, hogy nagyon nehéz mérkőzés lesz, erre is készültünk. Erre készültünk egész héten. Ez még nem mérvadó, ez csak egy felkészülési mérkőzés. De próbáltunk gyakorolni –mondta Krakovszki Zsolt játékos.

A legutóbbi összetartás során a korosztályos Eb-győztes németeket verte a magyar csapat, ezúttal az ezüstérmes horvátok ellen nyújtott extrát a válogatott. – Az Eb-aranyérmest is verte a csapat és döntetlent játszott vele, ez azt mutatja, hogy jó úton vagyunk, de az igazi erőpróba nyilván a világverseny lesz. Nem a felkészülési tornákon akarunk veretlenek lenni, hanem a világversenyen. Vissza szeretnénk tenni ezt a csapatot oda, ahol szerintünk a helye van, tehát az első négy közé. Addig még sok van, s egy világverseny mindig más. De az irányvonal jó, azt látom, hogy a játékosok motiváltak, tudunk velük előrelépni, ami nagyon fontos –fogalmazott Sótonyi László szövetségi kapitány. Ma ismét összecsaptak a felek a Kanizsa Arénában, a mérkőzés adásunkkal egy időben ér véget.

Galéria
további friss hírek
23
szep.
18:00
1
Nagykanizsa
MEGVALÓSULHAT A PLATÁN SOR ÉS A TELEKI UTCA VÍZVEZETÉK FELÚJÍTÁSA
23
szep.
18:00
Nagykanizsa
MEGVALÓSULHAT A PLATÁN SOR ÉS A TELEKI UTCA VÍZVEZETÉK FELÚJÍTÁSA
23
szep.
15:46
4
Zalakaros
A rendezvényen körülbelül 2000 amatőr kerékpáros vesz részt.
Tizenötödik alkalommal tartják meg a hétvégén a Mapei Tour de Zalakaros körversenyt. A rendezvényen körülbelül 2000 amatőr kerékpáros vesz részt. Az elmúlt másfél évtizedben a zalakarosi körverseny..tovább olvasom
23
szep.
15:42
4
Nagykanizsa
Az érintett társasházak közös képviselői elmondták: tarthatatlan a helyzet, így olyan projekt mellett kell dönteni, ami lehetőleg gyorsan és olcsón nyújt megoldást a közlekedési nehézségekre.
23
szep.
15:35
4
Nagykanizsa
Fridmann Valéria kereskedő Híradóknak elmondta: az árak még tovább fognak emelkedni a szállítási nehézségek miatt. Éppen ezért a szezonális paprikából, almából és szilvából még most érdemes bevásárolni.
23
szep.
15:31
4
Nagykanizsa
640 millió forintot nyert a városvezetés pályázata a Teleki utca és a Platán sor vízvezeték hálózatának felújítására.
23
szep.
13:23
4
Nagykanizsa
A jeles alkalomhoz kötődő programját ma tartotta meg a nagykanizsai Szívbetegekért Egyesület.
Vasárnap lesz a szív világnapja. A jeles alkalomhoz kötődő programját ma tartotta meg a nagykanizsai Szívbetegekért Egyesület. A kezdeményezés fő célja a megelőzés, ezért is vonják be a szervezők minden évben a..tovább olvasom
23
szep.
13:18
4
Nagykanizsa
Az évente két alkalommal megrendezett akció célja a környezettudatosság és az osztálypénzgyűjtés.
Elindultak a papírgyűjtések a kanizsai iskolákban. Az évente két alkalommal megrendezett akció célja a környezettudatosság és az osztálypénzgyűjtés. A leadott mennyiségek folyamatosan csökkennek, de egy..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
06:30
Info blokk, benne Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
06:40
Mise/Istentisztelet
07:40
Sztárportré
08:10
Info blokk, benne Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
08:20
Csavargók - Blue Duck Arts
09:20
Info blokk, benne Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
09:30
Lapozó
12:00
Csavargók - Blue Duck Arts
13:00
Sztárportré
13:30
Lapozó
18:00
Info blokk, benne Híradó
18:30
Hargita
19:00
Info blokk, benne Híradó
19:30
A mi portánk
20:00
Híradó
20:15
ETO Akadémia - FC Nagykanizsa NBIII. Bajnoki labdarúgó mérkőzés
21:45
Info blokk, benne Híradó
22:15
Lapozó
híradó 2022.09.23

NYERTES PÁLYÁZAT, JELENTŐS ÖNRÉSSZEL- Megoldódhat a Teleki utca és a Platán sor vízvezeték hálózatának problémája

PARKOLÁSI EGYEZTETÉS - Sok az autó, de kevés a férőhely a Teleki és az Attila utcában

A SZÍV NAPJA - A kezdeményezés fő célja a megelőzés

ÚJSÁGGYŰJTÉS - Elkezdődött a környezetbarát-akció a kanizsai iskolákban

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu