+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Zeneiskolás sikerek
2021. december 7. kedd 15:22
Zeneiskolás sikerek
A „Fehérvári József” IV. Dél-Dunántúli Regionális Rézfúvós versenyen Tatár Csaba és Kéthelyi Kornél tanítványai remekeltek.
Nagykanizsa

Jeleskedtek a Farkas Ferenc Zene- és Aranymetszés Alapfokú Művészeti Iskola diákjai. A „Fehérvári József” IV. Dél-Dunántúli Regionális Rézfúvós versenyen Tatár Csaba és Kéthelyi Kornél tanítványai remekeltek. A II. Orbán György Nemzetközi Zongoraversenyen pedig Kollonay Zoltán növendékét különdíjjal jutalmazta a szakmai zsűri.

November 26-án, Szentendrére utazott Kollonay Zoltán tanítványával Lőczi Alizzal. A megmérettetésen a kötelező darabokon kívül egy saját kompozícióval is készült az ifjú tehetség, amit végül különdíjjal jutalmazott a zsűri. atmo 00382Lágy, nyugtató dallamokból építette fel Aliz „A mezőn” című kompozícióját. Mint fogalmazott: az ötlet hamar megszületett, az utómunka került több idejébe.

– Alapból én az alapját olyan negyedóra alatt elkészítettem, és egy hetet dolgoztunk azon, hogy ilyen legyen – mondta Lőczi Alíz, a FFZAMI növendéke.

Kollonay Zoltán szerint, ha megszületik egy ötlet egy növendéke elméjében, akkor neki már csak a finomításban kell segítenie.

–Ha megvan az ötlet és valakinek jó a fantáziája, akkor nagyon gyorsan megy a kitalálás része. Utána kicsit dolgozni kell vele, hogy szabályos is legyen, amennyire egy picurka komponistától ez kitelik. Mire gondolok? A formák ismétlődnek, van egy ütem, minek van párja. Akkor az a páros ütem megismétlődik még egyszer. Ez nyitva van, a másik része zárva van. Így jön létre egy zenei gondolat – jegyezte meg Kollonay Zoltán, a FFZAMI zongoratanára.

Egy kis koncerttel készültek a gyerekek a rézfúvós versenyre a zeneiskola épületében.  A regionális megmérettetésen a kötelezőn kívül egy szabadon választott darabot kellett előadniuk a diákoknak.

– Nagyon örülök, hogy innét az iskolából számos rézfúvós növendékkel el tudtunk jutni. A trombitásoktól kezdve a vadászkürtös, tenorkürtös, tubás, harsonás növendékekkel. Ez azért volt jó, hogy ezt a versenyt a Dél-Dunántúlon megrendezték, mert talán állíthatom, hogy az országos versenyeken is a legügyesebb növendékek zöme ebből a térségből kerül ki, tehát mondhatnám, hogy félig-meddig egy országos versenyen szerepeltünk nagyon jó eredménnyel – emelte ki Tatár Csaba, a FFZAMI tanára.

Kéthelyi Kornél, az intézmény tanára elmondta, örülnek, hogy ebben a tanévben már személyesen zajlanak a versenyek, hiszen a gyerekeknek fontos a visszacsatolás a munkájukról tanórai környezeten kívül is.  

– Én igazából a verseny értelmét a felkészülésben látom. Így próbálom motiválni a gyerekeket, akiket persze ezzel lehet motiválni. Egy versenyre máshogy készülünk, mint amikor eljárunk az órákra és megtanuljuk a leckét. Ott mindenki azért érzi, hogy nagyobb a tét, és emiatt aztán remélhetőleg többet is gyakorol, és ha többet gyakorol, akkor jobban fejlődik. Én meg örülök neki, hogyha szépen játszanak – árulta el Kéthelyi Kornél, a FFZAMI tanára.       

A felkészülés tovább zajlik az iskola falain belül, hisz számos rangos megmérettetés vár még a gyerekekre a közeljövőben.

 

 

,,FEHÉRVÁRI JÓZSEF" IV. DÉL- DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS RÉZFÚVÓS VERSENY

Trombita verseny II. korcsoport:

I. DÍJ:

FATA JÓZSEF

III. DÍJ:

KÖRHÖCZ MILÁN

Felkészítő tanáruk: Tatár Csaba

Mélyrézfúvósok eredményei:

Vadászkürt III. korcsoport:

II.DÍJ

KÉTHELYI LEVENTE

Felkészítő tanár: Kéthelyi Kornél

Vadászkürt IV. korcsoport

III. DÍJ

BATICZ DOMINIK

Felkészítő tanára: Tatár Csaba

Harsona II. korcsoport:

II.DÍJ

FODOR ÁKOS

Felkészítő tanára: Tatár Csaba

Tuba II. korcsoport:

III. DÍJ

WEINAUSZ PÉTER

Felkészítő tanára: Tatár Csaba

A versenyen a Farkas Ferenc Zene- és Aranymetszés Alapfokú Művészeti Iskolát szép produkciókkal képviselték még a következő diákok:

HUSZÁR LEVENTE

DOMJÁN ZSOLT

Felékészítő tanáruk: Kéthelyi Kornél 

Galéria
további friss hírek
21
jan.
18:00
1
Nagykanizsa
HAGYOMÁNYBÓL DIVATOT
21
jan.
15:12
4
Nagykanizsa
Lelkileg és anyagilag egyaránt az év egyik legmegterhelőbb hónapja.
Lelkileg és anyagilag egyaránt az év egyik legmegterhelőbb hónapja a január a megkérdezett szakemberek szerint. Dóber Valéria, kanizsai pszichológus azt tapasztalja, hogy a hideg idő és a kevés napsütés sokaknál..tovább olvasom
21
jan.
15:07
4
Nagykanizsa
A magyar kultúra napját a VOKE-ban is megünnepelték.
Fotókiállítással és szoboravatóval ünnepelték a magyar kultúra napját a VOKE Kodály Művelődési Házban. A csütörtökön tartott rendezvényen a múltunkat idéző tárgyi és..tovább olvasom
21
jan.
14:35
4
Nagykanizsa
A változás érinti a Híradót, valamint a Napi Kanizsa és a Kommentár Nélkül című magazinokat.
Új arculatot kap a Kanizsa TV hírblokkja február elsejétől. A változás érinti a Híradót, valamint a Napi Kanizsa és a Kommentár Nélkül című magazinokat. A megújult elemek nem csak vizuálisan térnek..tovább olvasom
21
jan.
14:30
4
Nagykanizsa
Az intézmény kiállítótermében csütörtök óta szebbnél szebb ruhákat, ékszereket, kiegészítőket, sőt, teljes kollekciókat is meg lehet tekinteni.
21
jan.
14:24
4
Nagykanizsa
Ferincz Jenő szerint a kormány nem nyújtott megfelelő tájékoztatást a keleti oltóanyag kapcsán.
Tudom, hogy ettől nem dől meg a rendszer, de ezzel tartoztam édesanyámnak – fogalmazott Ferincz Jenő, aki nemrégiben bűntetőfeljelentést tett Orbán Viktor ellen. Az ügy végigsöpört az országos online médián a napokban, így..tovább olvasom
21
jan.
14:22
4
Nagykanizsa
A tavalyinál is kevesebb hulladékot találtak a Csónakázó-tónál.
Folytatódott a javuló tendencia, a tavalyinál is kevesebb hulladékot találtak a Csónakázó-tónál. Az év eleji szemétszedő akció során a halőri szolgálat tagjai csupán fél zsák..tovább olvasom
21
jan.
14:19
4
Nagykanizsa
Az éves országos és az éves megyei 2021-es autópálya-matricák január 31-ig érvényesek.
Több új autópálya-szakasz díjköteles 2022-től, február elsejétől pedig azok is figyeljenek, akik még a 2021-es matricát használják – figyelmeztet Bartal Tamás, a Nemzeti Útdíjfizetési..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
12:00
12:30
Heti Híradóink
13:45
Míves kosár
14:15
Kommentár nélkül – heti válogatás
14:40
Kitekintő
15:10
Napi Kanizsa - újranéző
15:35
16:05
Lapozó
18:00
Info blokk, benne Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
18:10
Mise/Istentisztelet
19:10
Sztárportré
19:40
Info blokk, benne Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
19:50
Szirtes Edina Mókus Millenáris
20:50
Info blokk, benne Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
21:00
Lapozó
híradó 2022.01.20
partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu