+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Fúvós dallamok Zalakaroson
2021. október 12. kedd 10:08
Fúvós dallamok Zalakaroson
A szombati fesztiválon a kanizsai, a letenyei, a karosi és a szombathelyi fúvószenekar is szórakoztatta a közönséget.
Zalakaros

Fúvós dallamoktól volt hangos egész Zalakaros. A szombati fesztiválon a kanizsai, a letenyei, a karosi és a szombathelyi fúvószenekar is szórakoztatta a közönséget.  

Régi hagyományokra tekint vissza a fúvósfesztivál a fürdővárosban, amit a Zalakarosi Közösségi Ház és Könyvtár hívott újra életre.

– Ez a fesztivál nem jött volna létre, ha a Nemzeti Kulturális Alapnak a támogatását nem élveznénk, tehát ők támogatják ezt 400 ezer forinttal, ami egészen pontosan nem fedezi a költségeinket, de azt az önkormányzat vállalta és kiegészíti – mondta Sinkovics Norbert, a Zalakarosi Közösségi Ház és Könyvtár intézményvezetője. 

Most először léptek fel a szombathelyi fúvósok a Karosi Korzó nagyszínpadán, de a nagykanizsai kollégáikkal már játszottak együtt. Tóth Máté, a zenekar karmestere elárulta, félórás műsorral készültek, de egy ilyen fesztiválon mindig a közönségen van a hangsúly.

– Fúvósfesztiválon mindig az a lényeg, hogy a közönség jól érezze magát. Van egy repertoárunk, amit a nyáron meg az ősszel játszunk. Sok szüretre is járunk, úgyhogy ilyenkor könnyű zenét játszunk. Átiratokat főleg – hangsúlyozta Tóth Máté, Szombathely Város Koncert Fúvószenekarának karmestere. 

A vasi zenészek előtt a Tatár Csaba által vezetett Nagykanizsai Fúvószenekar szórakoztatta a közönséget. Az együttes karnagya elmondta: a nyár közepén átadott Karos Korzó színpadán a fúvósokkal most először léptek fel, de korábban már kipróbálták az emelvényt.

– Aki megépítette ezt a szabadtéri színpadot, az nagyon okos ember volt akusztikailag. Igaz, hogy ebből vannak problémák este 10 után, hiszen az egész város ezt hallgatja, mert ragyogóan kidobja gyakorlatilag a színpadon lévő együtteseknek a hangzását, ennek mi örülünk. Magunkat is halljuk és a nézők is kellően megfelelő hangélményben részesülnek – árulta el Tatár Csaba, a Nagykanizsai Fúvószenekar karnagya.

A zenés műsorok mellett a korzó területén felállított standoknál kézműves termékek és zalai finomságok is várták a látogatókat.

Galéria
további friss hírek
17
okt.
13:00
1
15
okt.
15:27
4
Nagykanizsa
A tavaszi fagyok, valamint a nyári hőség miatt csökkent az eladható mennyiség.
Kevesebb az alma a piacon, és a szedd magad akciók is hamarabb véget értek a környékbeli gazdaságokon. A Vásárcsarnokban megkérdezett árusok szerint a tavaszi fagyok, valamint a nyári hőség miatt csökkent az eladható..tovább olvasom
15
okt.
15:23
4
Nagykanizsa
Bár a magyarok utazási kedve nem csökkent, a 2019-es szintet idén még nem sikerül elérni.
Jobb évet zár a külföldi turizmus, mint a 2020-as szezonban. Ahogy azt a szakértőktől megtudtuk: bár a magyarok utazási kedve nem csökkent, a 2019-es szintet idén még nem sikerül elérni. Már az év elején elindultak..tovább olvasom
15
okt.
15:20
4
Eszteregnye
Már évek óta gondot okoz a faluban a vízelvezetés.
Elkezdődött a Berki-patak medrének a tisztítása és a mélyítése Eszteregnyén. Ahogy arról korábban Híradónkban mi is beszámoltunk: ezen a nyáron mintegy 15 millió forintos kárt okozott egy..tovább olvasom
15
okt.
15:16
4
Nagykanizsa
A statisztika azt mutatja, hogy 2021 augusztusában a fogyasztói árak átlagosan 4,9 százalékkal voltak magasabbak az egy évvel korábbinál.
15
okt.
15:12
4
Nagykanizsa
Nem csak az ehető, a festett és a faragott tököt is sokan keresik ebben az időszakban.
Nem csak az ehető, a festett és a faragott tököt is sokan keresik ebben az időszakban. A megkérdezett eladók szerint a tökszezonban a különböző tökös ételeken kívül a zöldségből készült dekorelemek is..tovább olvasom
15
okt.
14:56
4
Nagykanizsa
Ötkarikás játékokat rendeztek a nagycsoportos óvodásoknak ma a MÁV Sportcsarnokban.
Ötkarikás játékokat rendeztek a nagycsoportos óvodásoknak ma a MÁV Sportcsarnokban. Az ovi olimpián a Nagykanizsa Központi Óvoda tagóvodái egy pályázatnak köszönhetően vehettek részt. Megtelt a sportcsarnok..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
06:30
Info blokk, benne Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
06:40
Mise/Istentisztelet
07:40
Sztárportré
08:10
Info blokk, benne Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
08:20
Euro African Playground
09:20
Info blokk, benne Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
09:30
Lapozó
12:00
Euro African Playground
13:00
Sztárportré
13:30
Lapozó
18:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet
18:30
Hargita
19:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet
19:30
20:00
Híradó
20:15
Kvantum
20:45
FC Nagykanizsa bajnoki mérkőzése
22:15
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet
22:45
Lapozó
híradó 2021.10.15

AUTÓLOPÁS – Vádat emelt az ügyészség a férfi ellen, aki a Kazanlak körúton tavasszal elkötött egy személygépkocsit. A környékbeliek szerint biztonságos a lakótelep. 

DRÁGULÁS – Öt éve átlagosan 19 forint volt egy darab zsemle, most 28 forintot kérnek érte 

TÖKSZEZON – Nem csak az ehető, a festett és a faragott tököt is sokan keresik

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu