+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / A bűncselekmények és a közlekedési balesetek száma is csökkent
2021. október 8. péntek 14:25
A bűncselekmények és a közlekedési balesetek száma is csökkent
A legutóbbi soros közgyűlésen Berke László kapitányságvezető számolt be a körzet bűnügyi, közbiztonsági, valamint közlekedésbiztonsági helyzetéről.
Nagykanizsa

Változó intenzitású, de folyamatos csökkenés tapasztalható évről évre a bűncselekmények számában a Nagykanizsai Rendőrkapitányság illetékességi területén. A legutóbbi soros közgyűlésen Berke László számolt be a körzet bűnügyi, közbiztonsági, valamint közlekedésbiztonsági helyzetéről. A kapitányságvezető azt is elmondta, hogy a súlyos sérüléssel járó, illetve halállal végződő közlekedési balesetek száma is jóval kevesebb, mint korábban. Ugyanakkor azt is látni, hogy a pandémia okozta összezártság idején megugrott a családon belüli erőszakesetek száma.

Ahogy csökkent a bűncselekmények száma, úgy a rendőrség dolgozóinak is javult az eredményessége – említette Berke László. Kiemelte: a közlekedésbiztonság területén szintén hatásos volt az állomány munkája, egyes szakaszokra, egyebek mellett a Teleki utcára vagy a Hevesi és a Dózsa György utca kereszteződésére azonban továbbra is fokozott figyelmet kell fordítaniuk.

- Ahogy látszik évről évre ez a 130 körüli személyi sérüléses balesetek száma úgy néz ki, hogy Nagykanizsa területén már beállni látszik, ebből évente egy pici mozgás fel-le látható. Az elmúlt évben 132 személyi sérüléses balesetet regisztráltunk - mondta el Berke László, a Nagykanizsai Rendőrkapitányság rendőrkapitánya.

Több olyan helyszín is van Nagykanizsán, ahol csak a tanulóvezetőket látja szabályosan közlekedni Furdán János oktató. Úgy gondolja, a KRESZ betartásával és több türelemmel a balesetek 90 százaléka biztosan megelőzhető lenne Kanizsa belvárosában.

- Az embereknek is ugye be kellene tartaniuk a szabályokat és nem megszokásból vezetni, nem rutinból vezetni és egy kicsit türelmesnek lenni. Igazság szerint Kanizsa közlekedés szempontjából nem egy rossz város. Tehát napközben enyhe, közepes forgalomra kell számítani, inkább a délelőtt, amikor mennek az emberek dolgozni és iskolába, olyan 7 és 8 óra között szokott bedugulni a város. Olyankor türelmetlenebbek is és délután két óra után ötig, amíg le nem cseng a forgalom. Napközben igazából teljesen jó a helyzet -árulta el Furdán János, a Start Autósiskola oktatója.

Az előző egy-két évben a bűnözés dinamikája változott meg – árulta el Góber László bűnügyi osztályvezető-helyettes. A betörések és a lopások száma jelentősen csökkent, ugyanakkor a bűncselekmény jó része áttevődött a kibertérbe, az internetre. A különböző telefonos, adathalász átverésekről és csalókról Híradónkban már mi is többször beszámoltunk.

- A másik, ami a tavalyi évet nagyon jellemezte, hogy a pandémia időszaka alatt, az emberek összezártságából adódóan megugrott a családon belüli erőszakok száma, a testi sértés és hasonló cselekmények száma. Az is megfigyelhető, hogy a lezárások feloldásával ezek a cselekmények áttevődtek a közterületekre. Mintha az embereknek a kiszabadulások óta megnövekedett volna az agressziójuk. Mintha azt vezetnék így le, amit ez az egész bezártság generált az emberek számára – nyilatkozta Góber László, a Nagykanizsai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának osztályvezető-helyettese.

Érdekesség, hogy míg a kétezres évek elején évente körülbelül 3000 bűncselekményt követtek el a Nagykanizsai Rendőrkapitányság körzetében, addig ez a szám az elmúlt két évben 1500 körül mozgott és a cél, hogy stabilan 900-ra csökkenjen.

Galéria
további friss hírek
17
okt.
13:00
1
15
okt.
15:27
4
Nagykanizsa
A tavaszi fagyok, valamint a nyári hőség miatt csökkent az eladható mennyiség.
Kevesebb az alma a piacon, és a szedd magad akciók is hamarabb véget értek a környékbeli gazdaságokon. A Vásárcsarnokban megkérdezett árusok szerint a tavaszi fagyok, valamint a nyári hőség miatt csökkent az eladható..tovább olvasom
15
okt.
15:23
4
Nagykanizsa
Bár a magyarok utazási kedve nem csökkent, a 2019-es szintet idén még nem sikerül elérni.
Jobb évet zár a külföldi turizmus, mint a 2020-as szezonban. Ahogy azt a szakértőktől megtudtuk: bár a magyarok utazási kedve nem csökkent, a 2019-es szintet idén még nem sikerül elérni. Már az év elején elindultak..tovább olvasom
15
okt.
15:20
4
Eszteregnye
Már évek óta gondot okoz a faluban a vízelvezetés.
Elkezdődött a Berki-patak medrének a tisztítása és a mélyítése Eszteregnyén. Ahogy arról korábban Híradónkban mi is beszámoltunk: ezen a nyáron mintegy 15 millió forintos kárt okozott egy..tovább olvasom
15
okt.
15:16
4
Nagykanizsa
A statisztika azt mutatja, hogy 2021 augusztusában a fogyasztói árak átlagosan 4,9 százalékkal voltak magasabbak az egy évvel korábbinál.
15
okt.
15:12
4
Nagykanizsa
Nem csak az ehető, a festett és a faragott tököt is sokan keresik ebben az időszakban.
Nem csak az ehető, a festett és a faragott tököt is sokan keresik ebben az időszakban. A megkérdezett eladók szerint a tökszezonban a különböző tökös ételeken kívül a zöldségből készült dekorelemek is..tovább olvasom
15
okt.
14:56
4
Nagykanizsa
Ötkarikás játékokat rendeztek a nagycsoportos óvodásoknak ma a MÁV Sportcsarnokban.
Ötkarikás játékokat rendeztek a nagycsoportos óvodásoknak ma a MÁV Sportcsarnokban. Az ovi olimpián a Nagykanizsa Központi Óvoda tagóvodái egy pályázatnak köszönhetően vehettek részt. Megtelt a sportcsarnok..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
06:30
Info blokk, benne Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
06:40
Mise/Istentisztelet
07:40
Sztárportré
08:10
Info blokk, benne Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
08:20
Euro African Playground
09:20
Info blokk, benne Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
09:30
Lapozó
12:00
Euro African Playground
13:00
Sztárportré
13:30
Lapozó
18:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet
18:30
Hargita
19:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet
19:30
20:00
Híradó
20:15
Kvantum
20:45
FC Nagykanizsa bajnoki mérkőzése
22:15
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet
22:45
Lapozó
híradó 2021.10.15

AUTÓLOPÁS – Vádat emelt az ügyészség a férfi ellen, aki a Kazanlak körúton tavasszal elkötött egy személygépkocsit. A környékbeliek szerint biztonságos a lakótelep. 

DRÁGULÁS – Öt éve átlagosan 19 forint volt egy darab zsemle, most 28 forintot kérnek érte 

TÖKSZEZON – Nem csak az ehető, a festett és a faragott tököt is sokan keresik

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu