+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Jubileumi programsorozat
2021. október 4. hétfő 14:30
Jubileumi programsorozat
A bibliotéka rendezvénye október elsején kezdődött és egészen 11-éig tart.
Nagykanizsa

Elindult a Halis István Városi Könyvtár jubileumi programsorozata. A bibliotéka rendezvénye október elsején kezdődött és egészen 11-éig tart. Szombat délelőtt az érdeklődők Somogyi Győző grafikussal beszélgethettek egy kávé mellett, valamint hetven aktív könyvtárhasználónak Balogh László polgármester Nagykanizsa monográfiát ajándékozott.

A 70 éves könyvtár jelenlegi épületében 20 éve fogadják az irodalomkedvelőket. A pénteki nyitóünnepségen megtelt a létesítmény előtti tér, sokan voltak kíváncsiak a Nagykanizsai Fúvószenekar és a Góbé Zenekar koncertjére.

A dolgozók elsősorban a rendszeres látogatóiknak szerettek volna kedveskedni a dupla ünnepen. Az 1950-es évektől kezdve, minden évtizedből 10-10 olvasót választottak ki, ők Balogh Lászlótól vehették át a Nagykanizsáról szóló kötetet.- Egyébként minden olvasót végigvezetünk az új téren, ez is nagyon fontos számunkra, hogy ismerjék meg ezt a tulajdonképpen 20 éves korára átalakult, megújult könyvtári teret. Nagyon reméljük, hogy a továbbiakban is jönnek majd. Jövő hétre azokat hívtuk, akik, mint szervezetek, kapcsolatban állnak velünk, nekik is mindennap lesz két-két órájuk. Úgyhogy egészen 11-én, hétfőig tart a sorozat - mondta el Czupi Gyula.

Somogyi Győző festőművész elsősorban a magyar hadtörténeti viseletet kutatja és rajzolja, de különböző témákban már több mint 20 könyve megjelent. Tíz évvel ezelőtt ő készítette el a kanizsai intézmény számára a város madártávlati képét, ez nagy formátumban az épület első emeltén bárki számára megtekinthető. - Gyerekkori szenvedély nőtte ki magát, illetve megmaradtam gyereknek sok szempontból. A történelem látványossága, szépsége, a zászlók, a viseletek, a szokások, a történelmi események, például rengeteg csataképet festek. Ez mindenképpen lekötött, foglalkoztatott. Hagyományőrző huszár is vagyok, tehát én magam is játszom ezeket a történelmi eseményeket – fogalmazott Somogyi Győző. A bibliotéka egészen jövő hét hétfőig, mindennap színes programokkal várja a látogatókat. 

Galéria
további friss hírek
06
dec.
15:13
4
Nagykanizsa
Négy góllal legyőzte a második helyezett Csömör KSK-t az NB II. Dél-nyugati csoportjának szombati játéknapján a Tungsram SE Nagykanizsa férfi kézilabdacsapata.
06
dec.
14:44
4
Nagykanizsa
Nyugtatók, altatók, vérnyomáscsökkentők, gyermekek lázcsillapítására alkalmazott gyógyszerek - ezen típusú termékekből van jelenleg átmeneti készlethiány a gyógyszertárakban.
06
dec.
14:27
4
Nagykanizsa
Már szombaton megjött a Mikulás a Halis István Városi Könyvtárba.
Már szombaton megjött a Mikulás a Halis István Városi Könyvtárba. A nagyszakállút több mint 30 kisgyerek fogadta, volt aki énekléssel és mesével. A jól viselkedő fiatalok apró ajándékot kaptak az..tovább olvasom
06
dec.
14:02
4
Nagykanizsa
Könyvtárpedagógiai foglalkozásokat tartanak a városi bibliotéka szakemberei az alsó tagozatos rozognyisoknak.
Könyvtárpedagógiai foglalkozásokat tartanak a városi bibliotéka szakemberei az alsó tagozatos rozognyisoknak. Legutóbb, pénteken a 4/B-sek vettek részt az interaktív programon, amely során az örömolvasás..tovább olvasom
06
dec.
13:52
4
Nagykanizsa
Az adventi várakozás idejére időzítette első beiskolázási programját a Rozgonyi-iskola.
Az adventi várakozás idejére időzítette első beiskolázási programját a Rozgonyi-iskola. A leendő elsősöket és szüleiket hétfő este várták az intézménybe zenés, mesés műsorral, na és persze a..tovább olvasom
06
dec.
13:38
4
Nagykanizsa
Adománygyűjtést szervez a Nagykanizsai Roma Nemzetiségi Önkormányzat a NESZI-vel a Családsegítővel és a Vöröskereszttel összefogva.
06
dec.
08:01
1
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
18:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
18:30
19:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet
19:30
20:00
Híradó
20:15
Aktuális - Hargita
20:45
TUNGSRAM - Csömör NBII. Férfi kézilabda mérkőzés felvételről
21:45
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
22:15
Lapozó
híradó 2022.12.05

DEMONSTÁCIÓ - Nem engednek a pedagógusok, kiálltak az elbocsájtott fővárosi kollégáik mellett

ADVENT - Pénteken és szombaton is népszerű volt a civil Adventi Forgatag

GYŐZTES RANGADÓ ÉS ŐSZI BRONZ - Hátrányból fordítva verte a Kaposvárt az FC Nagykanizsa

KANIZSA LEG, LEG, LEGJOBBJA 2022 - A többszörös bajnok, Busa Ferenc nyerte az internetes játékot

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu