+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Pályaorientációs előadás
2021. szeptember 29. szerda 15:08
Pályaorientációs előadás
A Piarista -iskola tizenegyedik osztályos tanulóinak Bodnár Gabriella, a Soproni Egyetem egyetemi docense tartott előadást.
Nagykanizsa

Pályaorientációs előadást tartott a Piarista -iskola tizenegyedik osztályos tanulóinak Bodnár Gabriella, a Soproni Egyetem egyetemi docense. A professzor továbbá a pedagógusokkal olyan módszerekről beszélgetett, amelyek segítségével könnyebben fel tudják ismerni a tehetséges diákokat.

Az intézmény a Magyar Tudományos Akadémia Alumni Programjához csatlakozva választhatta ki az előadót. A kezdeményezés célja, hogy a mára kutatóvá érett, egykori diákok kedvet csináljanak a középiskolás korosztálynak is egy hasonló foglalkozáshoz.

- Volt már nekünk ilyen programunk, ahol a gyerekeknek a tehetségről beszéltek és oda csak bizonyos számú gyerek mehetett és bizony volt belőle sértődés, akit mi tehetségesnek gondoltunk és ez okozott sértődést. A gyerekeben benne van az, amit mi mondunk is nekik, hogy mindannyian valamiben tehetségesek vagytok, csak meg kell találni azt, hogy miben. Ebben szerintem nagyon sokat segít az, hogy a professzor asszony rávilágít ezekre a tehetségpontokra bennük - mondta Horváth Andrea, a Piarista-iskola tanára. 

Bodnár Gabriella interaktív beszélgetésen és különböző feladatokon, kérdőíveken keresztül ismertette meg a tehetség, a képesség és a készség fogalmát a fiatalokkal.

- Azért fontos számomra, hogy a középiskola felé is elinduljak, mert úgy gondolom, hogy a felsőoktatásba: igen, bekerülnek a tehetséges fiatalok, mindenki lehet tehetséges, csak meg kell találni, hogy miben az. Úgy érzem, hogy a középiskolának nagy feladata az, hogy segítse a tehetségeseket, azokat, akik gyakorlatilag vágyaik és céljaik szerint szeretnének felsőoktatásban, illetve olyan szakmát tanulni, amihez felsőoktatási intézményre is szükség van – árulta el Bodnár Gabriella, a Soproni Egyetem egyetemi docense. 

A professzor azt reméli, hogy a jövőben is lesz lehetősége segíteni azokat a diákokat, akik a középiskola után szeretnének továbbtanulni.

Galéria
további friss hírek
17
okt.
13:00
1
15
okt.
15:27
4
Nagykanizsa
A tavaszi fagyok, valamint a nyári hőség miatt csökkent az eladható mennyiség.
Kevesebb az alma a piacon, és a szedd magad akciók is hamarabb véget értek a környékbeli gazdaságokon. A Vásárcsarnokban megkérdezett árusok szerint a tavaszi fagyok, valamint a nyári hőség miatt csökkent az eladható..tovább olvasom
15
okt.
15:23
4
Nagykanizsa
Bár a magyarok utazási kedve nem csökkent, a 2019-es szintet idén még nem sikerül elérni.
Jobb évet zár a külföldi turizmus, mint a 2020-as szezonban. Ahogy azt a szakértőktől megtudtuk: bár a magyarok utazási kedve nem csökkent, a 2019-es szintet idén még nem sikerül elérni. Már az év elején elindultak..tovább olvasom
15
okt.
15:20
4
Eszteregnye
Már évek óta gondot okoz a faluban a vízelvezetés.
Elkezdődött a Berki-patak medrének a tisztítása és a mélyítése Eszteregnyén. Ahogy arról korábban Híradónkban mi is beszámoltunk: ezen a nyáron mintegy 15 millió forintos kárt okozott egy..tovább olvasom
15
okt.
15:16
4
Nagykanizsa
A statisztika azt mutatja, hogy 2021 augusztusában a fogyasztói árak átlagosan 4,9 százalékkal voltak magasabbak az egy évvel korábbinál.
15
okt.
15:12
4
Nagykanizsa
Nem csak az ehető, a festett és a faragott tököt is sokan keresik ebben az időszakban.
Nem csak az ehető, a festett és a faragott tököt is sokan keresik ebben az időszakban. A megkérdezett eladók szerint a tökszezonban a különböző tökös ételeken kívül a zöldségből készült dekorelemek is..tovább olvasom
15
okt.
14:56
4
Nagykanizsa
Ötkarikás játékokat rendeztek a nagycsoportos óvodásoknak ma a MÁV Sportcsarnokban.
Ötkarikás játékokat rendeztek a nagycsoportos óvodásoknak ma a MÁV Sportcsarnokban. Az ovi olimpián a Nagykanizsa Központi Óvoda tagóvodái egy pályázatnak köszönhetően vehettek részt. Megtelt a sportcsarnok..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
03:00
Lapozó
06:30
Info blokk, benne Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
06:40
Mise/Istentisztelet
07:40
Sztárportré
08:10
Info blokk, benne Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
08:20
Euro African Playground
09:20
Info blokk, benne Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
09:30
Lapozó
12:00
Euro African Playground
13:00
Sztárportré
13:30
Lapozó
18:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet
18:30
Hargita
19:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet
19:30
20:00
Híradó
20:15
Kvantum
20:45
FC Nagykanizsa bajnoki mérkőzése
22:15
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet
22:45
Lapozó
híradó 2021.10.15

AUTÓLOPÁS – Vádat emelt az ügyészség a férfi ellen, aki a Kazanlak körúton tavasszal elkötött egy személygépkocsit. A környékbeliek szerint biztonságos a lakótelep. 

DRÁGULÁS – Öt éve átlagosan 19 forint volt egy darab zsemle, most 28 forintot kérnek érte 

TÖKSZEZON – Nem csak az ehető, a festett és a faragott tököt is sokan keresik

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu