+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Péntektől már ősziesebb időjárásra kell készülni
2021. szeptember 15. szerda 15:13
Péntektől már ősziesebb időjárásra kell készülni
Legtöbben felsőlégúti panaszokról számoltak be ebben az időszakban.
Nagykanizsa

Holnapig még kitart a nyárutó, de péntektől már ősziesebb időjárásra kell készülni az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései alapján. Az elmúlt napokban tapasztalható nagy napi hőingás nem csak a betegeket, hanem az egészséges szervezetet is megviseli Hámori Zsolt szerint. A háziorvosnak a legtöbben felsőlégúti panaszokról számoltak be ebben az időszakban.

Sokan tévesen indián nyárnak, vagy vénasszonyok nyarának hívják a szeptemberi meleget, holott ez a kifejezés az októberi melegre utal, világított rá Harcz Endre. A viharvadász azt is elmondta: jelenleg a nyárutó időszaka van. Azt, hogy egy hónap múlva visszatér-e a meleg, egyelőre nem lehet biztosan tudni.

– Vannak olyan modellfutások, amik szerint jövő hét elejétől, közepén egy hűvösebb időszak jön be, amikor már tényleg hűvös lesz nappal, ilyen 15 fok környékén Ez még bizonytalan, hogy bejön. Egy hétre előre már nem olyan megbízhatóak a modellek, de az biztos, hogy csütörtök, péntektől változékonyabb lesz az időjárás – mondta Harcz Endre viharvadász.

Bár napközben meleg volt, de a reggelek már hűvösebbek voltak a nyáron megszokottnál és ez megterhelő a szervezet számára – hangsúlyozta Hámori Zsolt.

– Fontos alapvetőan a réteges öltözködés, mert a kimelegedés a délutáni órákban az megterhelheti a szervezetet is. Másrészt pedig a különféle felsőlégúti megbetegedések azok gyakrabban fordulnak elő. Már most is tapasztaljuk, hogy a felsőlégúti hurutok száma megnövekedett, persze ebben az időszakban az allergiáról is beszélnünk kell, mert a parlagfű az nagyon virágzik ebben az időszakban. Ennek a következményeként, ha még hozzájön egy meghűlés, akkor a tünetek még intenzívebben jelentkeznek – árulta el Hámori Zsolt háziorvos.

Hámori Zsolt hozzátette: érdemes kihasználni a napsütést és minél több időt a szabadban tartózkodni a várhatóan borongósabb hónapok előtt.

Galéria
további friss hírek
15
aug.
14:15
4
Nagykanizsa
A projektről ma tartott sajtótájékoztatót Czirákiné Pakulár Judit, a Városfejlesztő Kft. ügyvezetője és Berta Krisztián önkormányzati képviselő.
15
aug.
13:59
4
Zalamerenye
„Áldd meg a dalt” címmel adott önálló koncertet Karácsony János a zalamerenyei Pálos Malomban.
„Áldd meg a dalt” címmel adott önálló koncertet Karácsony János a zalamerenyei Pálos Malomban. A legendás zenész az LGT slágereiből és a szólólemezein megjelent alkotásaiból válogatott a..tovább olvasom
15
aug.
13:46
4
Kányavári borbirtok
Ízek, látvány és zenei élmény – ezek mind jellemezzék a Bor.Zene.Zala fesztivált.
Ízek, látvány és zenei élmény – ezek mind jellemezzék a Bor.Zene.Zala fesztivált. A zalaszabari Öreghegyen tartott pikniken a látogatók szombaton a gasztronómiai élmények mellett két nagykoncerten is..tovább olvasom
15
aug.
13:42
4
61-es főút
Mentőhelikopter is érkezett a helyszínre, de a 26 éves petriventei nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.
15
aug.
13:38
4
Nagykanizsa
A résztvevők több aktuális problémát feszegető előadást hallhattak, de a hangsúly a közösség, a baráti kapcsolatok ápolásán volt.
15
aug.
13:19
4
Homokkomárom
A 16. Csingahegyi Napok szombaton – már megszokott módon – az új alkotás felavatásával zárult.
Mátyás király szobrával gazdagodott a homokkomáromi kegytemplomhoz vezető út. A 16. Csingahegyi Napok szombaton – már megszokott módon – az új alkotás felavatásával zárult.  Idén is – ahogy..tovább olvasom
15
aug.
13:12
4
Budaörs
Az NB III. Nyugati csoportjának harmadik fordulójában Szabó Patrik kétszer is eredményes volt, míg a harmadik dél-zalai gólt a csereként beálló Kovács György szerezte.
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
08:45
Épí-tech
09:15
FC Nagykanizsa bajnoki mérkőzése
10:45
Info blokk, benne Híradó
11:15
Lapozó
12:00
Székely gazda
12:30
A mi portánk
13:00
Épí-tech
13:30
FC Nagykanizsa bajnoki mérkőzése
15:00
Lapozó
18:00
Info blokk, benne Híradó
18:30
Diagnózis
19:00
Info blokk, benne Híradó
19:30
Közérdekes
20:00
Híradó
20:15
20:45
Méhek Nyomában
21:15
Info blokk, benne Híradó
21:45
Lapozó
híradó 2022.08.15

HALÁLOS BALESET – Két autó ütközött szombaton Nagykanizsa közelében

MEGÚJULT A SZÉCHENYI TÉR – Elkészült a kivitelező, szerdán nyitják meg a területet

BRAVÚRGYŐZELEM – Az NB II-ből kieső Budaörsöt verte az FC Nagykanizsa

BŐVÜLT A SZOBORPARK– Egy Mátyás királyt ábrázoló alkotást szenteltek fel a Csingahegyi Napok zárásaként

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu