+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Péntektől már ősziesebb időjárásra kell készülni
2021. szeptember 15. szerda 15:13
Péntektől már ősziesebb időjárásra kell készülni
Legtöbben felsőlégúti panaszokról számoltak be ebben az időszakban.
Nagykanizsa

Holnapig még kitart a nyárutó, de péntektől már ősziesebb időjárásra kell készülni az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései alapján. Az elmúlt napokban tapasztalható nagy napi hőingás nem csak a betegeket, hanem az egészséges szervezetet is megviseli Hámori Zsolt szerint. A háziorvosnak a legtöbben felsőlégúti panaszokról számoltak be ebben az időszakban.

Sokan tévesen indián nyárnak, vagy vénasszonyok nyarának hívják a szeptemberi meleget, holott ez a kifejezés az októberi melegre utal, világított rá Harcz Endre. A viharvadász azt is elmondta: jelenleg a nyárutó időszaka van. Azt, hogy egy hónap múlva visszatér-e a meleg, egyelőre nem lehet biztosan tudni.

– Vannak olyan modellfutások, amik szerint jövő hét elejétől, közepén egy hűvösebb időszak jön be, amikor már tényleg hűvös lesz nappal, ilyen 15 fok környékén Ez még bizonytalan, hogy bejön. Egy hétre előre már nem olyan megbízhatóak a modellek, de az biztos, hogy csütörtök, péntektől változékonyabb lesz az időjárás – mondta Harcz Endre viharvadász.

Bár napközben meleg volt, de a reggelek már hűvösebbek voltak a nyáron megszokottnál és ez megterhelő a szervezet számára – hangsúlyozta Hámori Zsolt.

– Fontos alapvetőan a réteges öltözködés, mert a kimelegedés a délutáni órákban az megterhelheti a szervezetet is. Másrészt pedig a különféle felsőlégúti megbetegedések azok gyakrabban fordulnak elő. Már most is tapasztaljuk, hogy a felsőlégúti hurutok száma megnövekedett, persze ebben az időszakban az allergiáról is beszélnünk kell, mert a parlagfű az nagyon virágzik ebben az időszakban. Ennek a következményeként, ha még hozzájön egy meghűlés, akkor a tünetek még intenzívebben jelentkeznek – árulta el Hámori Zsolt háziorvos.

Hámori Zsolt hozzátette: érdemes kihasználni a napsütést és minél több időt a szabadban tartózkodni a várhatóan borongósabb hónapok előtt.

Galéria
további friss hírek
16
szep.
14:54
1
Nagykanizsa
Előválasztási vita – avagy ki lehet az esélyesebb jelölt?
16
szep.
13:50
4
Nagykanizsa
A tettesek telefonon banki alkalmazottnak adják ki magukat, és elkérik az áldozatok adatait.
Új módszerrel próbálkoznak a csalók Zala megyében. A tettesek telefonon banki alkalmazottnak adják ki magukat, és elkérik az áldozatok adatait. Tóth László, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság..tovább olvasom
16
szep.
13:40
4
Nagykanizsa
A fiatal sportolók hét éremmel tértek haza nemrégiben Portugáliából az ifjúsági és U23-as kajak-kenu világbajnokságról.
16
szep.
13:35
4
Nagykanizsa
A jóvátételi program, a polgármesteri poszt és a dél-zalai régió felzárkóztatása is szóba került a tegnapi előválasztási vitán.
16
szep.
13:32
4
Nagykanizsa
A másfél éves elzártság után újra teljes erejével és taglétszámával kezdte meg működését a Hölgyklub.
Évadnyitót tartott tegnap a Honvéd Kaszinó Hölgyklubja. Az eseményen a tagok megbeszélték a következő hónapokban várható programokat, valamint a névnapjukat és születésnapjukat ünneplőket is..tovább olvasom
16
szep.
13:29
4
Nagykanizsa
Az esemény célja az anyanyelvi és az idegen nyelvi kompetenciák fejlesztése.
Elkezdődött a nyelvi napok első köre tegnap a Kőrösi-iskolában. A rendezvénynek hosszú időre visszanyúló hagyománya van az intézményben. Az esemény célja az anyanyelvi és az idegen nyelvi kompetenciák..tovább olvasom
16
szep.
13:26
4
Nagykanizsa
Továbbtanulási szülői értekezletekkel és pályaorientációs foglalkozásokkal segítik a hetedik és nyolcadik osztályos tanulókat a Bolyai-iskolában.
15
szep.
22:00
1
Nagykanizsa
Tanévnyitó ünnepség a nagykanizsai Pannon Egyetemen
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2021.09.16

VOKS – Szombaton indul az előválasztás, szerdán a

HSMK-ban vitáztak a jelöltek 

PÁLYAVÁLASZTÁS – Heti két tanórán segítik a nyolcadikos diákok döntését a Bolyaiban  CSALÓK ZALÁBAN – Banki adatokra vadásznak a tettesek

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu