+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Tanévnyitó ünnepség a PEN Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központban
2021. szeptember 15. szerda 15:09
Tanévnyitó ünnepség a PEN Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központban
Idén 108 elsőéves hallgató kezdi meg tanulmányait az intézményben.
Nagykanizsa

Megtartották a tanévnyitó ünnepséget a Pannon Egyetem Nagykanizsa Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központban ma délelőtt. Idén 108 elsőéves hallgató kezdi meg tanulmányait az intézményben.

Az elnökség bevonulása után az elsősök köszöntésével folytatódott az ünnepély. Balogh László polgármester tanulásra, kíváncsiságra és kitartásra ösztönözte a diákokat, valamint beszédében kiemelte, hogy a Pannon Egyetem kanizsai központjában eltöltött évek alatt, önmagukról is többet megtudhatnak.

– Ahogy Michelangelo az egyik legnagyobb szobrász mondotta - talán éppen a Dávid alkotásakor - idézem: minden kőben benne van a szobor, csak a felesleget kell lefaragni róla. Önökben kedves hallgatók ott lakozik az egyedi szobor, a műalkotás. Ezt bizonyították felvételükkel, de a felesleget is le kell tudni faragniuk, hogy a tökéletesebb énjük is megmutatkozhasson – mondta beszédében Balogh László, Nagykanizsa polgármestere.

Egy évnyitó nem csak egy ünnep, hanem fontos mérföldkövet is jelent az új hallgatóknak, fogalmazott beszédében Tóth-Kaszás Nikoletta, az intézmény főigazgatója.

– A mai naptól hivatalosan is egy új fejezetet kezdhetnek az életükben. Bekerültek egy új közösségbe, új lehetőségek kapujában is állnak. Bízom benne, hogy ez a mai egy boldog és emlékezetes pillanat lesz az önök életében, ami segít tudatosítani azt, hogy mit is értek el eddig és minek a kapujában állnak most – tájékoztatott Tóth-Kaszás Nikoletta, a Pannon Egyetem Nagykanizsa Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központ főigazgatója.

A vezetőség az elismeréseket is kiosztotta a rendezvényen: a Nívó-díjat Márton Kata, harmadéves turizmus-vendéglátás alapszakos hallgató kapta kiemelkedő tanulmányi eredményeiért. A Pro Universitate Pannonica Kisezüst Emlékérmet pedig a magas színvonalú oktatás és kutatás működtetéséért, Gerencsérné Dr. Berta Renáta vehette át.

Galéria
további friss hírek
16
szep.
14:54
1
Nagykanizsa
Előválasztási vita – avagy ki lehet az esélyesebb jelölt?
16
szep.
13:50
4
Nagykanizsa
A tettesek telefonon banki alkalmazottnak adják ki magukat, és elkérik az áldozatok adatait.
Új módszerrel próbálkoznak a csalók Zala megyében. A tettesek telefonon banki alkalmazottnak adják ki magukat, és elkérik az áldozatok adatait. Tóth László, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság..tovább olvasom
16
szep.
13:40
4
Nagykanizsa
A fiatal sportolók hét éremmel tértek haza nemrégiben Portugáliából az ifjúsági és U23-as kajak-kenu világbajnokságról.
16
szep.
13:35
4
Nagykanizsa
A jóvátételi program, a polgármesteri poszt és a dél-zalai régió felzárkóztatása is szóba került a tegnapi előválasztási vitán.
16
szep.
13:32
4
Nagykanizsa
A másfél éves elzártság után újra teljes erejével és taglétszámával kezdte meg működését a Hölgyklub.
Évadnyitót tartott tegnap a Honvéd Kaszinó Hölgyklubja. Az eseményen a tagok megbeszélték a következő hónapokban várható programokat, valamint a névnapjukat és születésnapjukat ünneplőket is..tovább olvasom
16
szep.
13:29
4
Nagykanizsa
Az esemény célja az anyanyelvi és az idegen nyelvi kompetenciák fejlesztése.
Elkezdődött a nyelvi napok első köre tegnap a Kőrösi-iskolában. A rendezvénynek hosszú időre visszanyúló hagyománya van az intézményben. Az esemény célja az anyanyelvi és az idegen nyelvi kompetenciák..tovább olvasom
16
szep.
13:26
4
Nagykanizsa
Továbbtanulási szülői értekezletekkel és pályaorientációs foglalkozásokkal segítik a hetedik és nyolcadik osztályos tanulókat a Bolyai-iskolában.
15
szep.
22:00
1
Nagykanizsa
Tanévnyitó ünnepség a nagykanizsai Pannon Egyetemen
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2021.09.16

VOKS – Szombaton indul az előválasztás, szerdán a

HSMK-ban vitáztak a jelöltek 

PÁLYAVÁLASZTÁS – Heti két tanórán segítik a nyolcadikos diákok döntését a Bolyaiban  CSALÓK ZALÁBAN – Banki adatokra vadásznak a tettesek

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu