+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Ismertette legfontosabb feladatait az ÉVE-frakció
2021. szeptember 14. kedd 15:30
Ismertette legfontosabb feladatait az ÉVE-frakció
A mai sajtótájékoztatón az önkormányzati képviselők elmondták, a polgármester szüntelen vádaskodásaival nem kívánnak tovább foglalkozni, hiszen számukra a város fejlesztése a legfontosabb.
Nagykanizsa

Ha a Fidesznek továbbra is az ellenségkeresés, a gyűlöletuszítás a fontos, tegyék, de hagyjanak bennünket dolgozni – hangsúlyozta az Éljen VárosuNk! Egyesület két vezető politikusa, Fodor Csaba és Horváth Jácint. A mai sajtótájékoztatón az önkormányzati képviselők elmondták, a polgármester szüntelen vádaskodásaival nem kívánnak tovább foglalkozni, hiszen számukra a város fejlesztése a legfontosabb. Éppen ezért ismertették frakciójuk legjelentősebb feladatainak jelenlegi helyzetét, így – egyebek mellett – a 19-es udvar bontását, a régi piac rendezését és a kórház parkolási gondjainak megoldását.

Nemrégiben Balogh László a megyei napilapnak nyilatkozta a következőket: „Örülök, hogy az ÉVE-frakció nyolc képviselője közül mindenki polihisztor, Fodor Csaba és társai ugyanis 27 bizottsági helyet foglalnak el, többen közülük 3-4 bizottságnak is tagjai vagy vezetői…a legnagyobb koponya természetesen az ÉVE frakcióvezetője, Fodor Csaba, ő egymaga három bizottságnak is elnöke.”  

Fodor Csaba a mai sajtótájékoztatón elmondta: szomorú, hogy a polgármester azt sem tudja, milyen bizottságai vannak az önkormányzatnak, és kik a grémiumok elnökei. Szerinte a vádaskodás helyett a munka számít, éppen ezért kiemelte: hamarosan megoldódik a kórház parkolási problémája, lebontják a 19-es udvart és az eredeti tervek szerint hasznosítják a régi piac területét.

– Elkészíttettük a rendezési tervet, amely némi parkosítást, és beépítést irányoz elő. Hozzá kell tennem, a ’90-es évek közepén készült tervek is ezt a beépítést, a parkolók kialakítását irányozták elő. Csak valamiért az elmúlt években ez megváltozott. Kinek az érdeke volt ez, nem tudjuk. Mi vissza akarjuk állítani, hiszen a belváros egyik legértékesebb ingatlanját így elherdálni nem szabad – mondta el Fodor Csaba, az ÉVE frakcióvezetője.

Mint kiderült: a Tulajdonosi Bizottság jelentős összeget különített el az óvodák, bölcsődék korszerűsítésére, parkolók bővítésére és több körforgalom kialakítására. Horváth Jácint szerint ezek a fejlesztések a korábbi, fideszes városvezetés regnálása alatt csak álmok maradtak.  

– Nagyon sok fejlesztési pont maradt el, elsősorban a Fodor Csaba által említett pontok azok, amelyekre kiváltképp gondoltunk. De említhetem még ezt, a régóta várt Rózsa-Hevesi körforgalom esetében is, a víztorony felújítása esetében, s mondhatnám a Keleti városrész parkolói esetében is. Ezek mind-mind álmok és tervek maradtak, egészen mostanáig –fogalmazott Horváth Jácint, az ÉVE frakcióvezető-helyettese.

A ma bemutatott fejlesztési csomagban szerepel egy kulturális központ kialakítása is a zsinagóga épületének bevonásával, és a Zeneiskola elköltöztetésének segítségével.

Galéria
további friss hírek
16
szep.
14:54
1
Nagykanizsa
Előválasztási vita – avagy ki lehet az esélyesebb jelölt?
16
szep.
13:50
4
Nagykanizsa
A tettesek telefonon banki alkalmazottnak adják ki magukat, és elkérik az áldozatok adatait.
Új módszerrel próbálkoznak a csalók Zala megyében. A tettesek telefonon banki alkalmazottnak adják ki magukat, és elkérik az áldozatok adatait. Tóth László, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság..tovább olvasom
16
szep.
13:40
4
Nagykanizsa
A fiatal sportolók hét éremmel tértek haza nemrégiben Portugáliából az ifjúsági és U23-as kajak-kenu világbajnokságról.
16
szep.
13:35
4
Nagykanizsa
A jóvátételi program, a polgármesteri poszt és a dél-zalai régió felzárkóztatása is szóba került a tegnapi előválasztási vitán.
16
szep.
13:32
4
Nagykanizsa
A másfél éves elzártság után újra teljes erejével és taglétszámával kezdte meg működését a Hölgyklub.
Évadnyitót tartott tegnap a Honvéd Kaszinó Hölgyklubja. Az eseményen a tagok megbeszélték a következő hónapokban várható programokat, valamint a névnapjukat és születésnapjukat ünneplőket is..tovább olvasom
16
szep.
13:29
4
Nagykanizsa
Az esemény célja az anyanyelvi és az idegen nyelvi kompetenciák fejlesztése.
Elkezdődött a nyelvi napok első köre tegnap a Kőrösi-iskolában. A rendezvénynek hosszú időre visszanyúló hagyománya van az intézményben. Az esemény célja az anyanyelvi és az idegen nyelvi kompetenciák..tovább olvasom
16
szep.
13:26
4
Nagykanizsa
Továbbtanulási szülői értekezletekkel és pályaorientációs foglalkozásokkal segítik a hetedik és nyolcadik osztályos tanulókat a Bolyai-iskolában.
15
szep.
22:00
1
Nagykanizsa
Tanévnyitó ünnepség a nagykanizsai Pannon Egyetemen
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2021.09.16

VOKS – Szombaton indul az előválasztás, szerdán a

HSMK-ban vitáztak a jelöltek 

PÁLYAVÁLASZTÁS – Heti két tanórán segítik a nyolcadikos diákok döntését a Bolyaiban  CSALÓK ZALÁBAN – Banki adatokra vadásznak a tettesek

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu