+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Programok a Thúry György Múzeumban
2021. szeptember 14. kedd 15:11
Programok a Thúry György Múzeumban
Thúry családi nap, névadó ünnepség és kötetbemutató is várja az érdeklődőket.
Nagykanizsa

Thúry családi nap, névadó ünnepség, kötetbemutató – ezen programok várják az érdeklődőket a Kulturális Örökség Napjain Nagykanizsán. Az országos rendezvénysorozathoz idén is csatlakozott a Thúry György Múzeum. A csütörtökön kezdődő eseményt beharangozó sajtótájékoztatót ma tartották a kanizsai intézményben.

Elsőként egy kötetbemutatóra várják a közönséget 16-án, csütörtökön, mikor is Illés Péter: Paraszti szőlőhegyek  a Délnyugat-Dunántúlon című könyvét ismerhetik meg az érdeklődők. A rendezvény szombaton folytatódik, mégpedig a Thúry-emlékévhez kapcsolódó, egész napos programmal.

- Gyermekeknek és felnőtteknek, tehát kifejezetten családoknak szól, ahol hagyományos mesterségekkel - kiemelten a faművességre és a kovácsolásra fókuszálva - ismerkedhetnek meg a hozzánk látogatók. Nagyon komoly hagyományőrző csapatokat hívtunk, így a fanyűvésnek minden csínját-bínját ki lehet próbálni, ezenkívül egy nagyon érdekes szerszámkiállítás is kötődik ezekhez a programokhoz - fogalmazott Szóraz Csilla, a Thúry György Múzeum igazgatója.

A szombaton 10 órakor kezdődő családi napon a Thúry Vitézlő Oskola bemutatója, Lengyák István ollóvágta foglalkozása és a Canischa Cronica együttes koncertje is nívós kikapcsolódást ígér. A programokhoz mindemellett egy szobornévadó-ünnepség is kapcsolódik.  

- A Honvéd Kaszinó Hölgyklubja megalakulása óta nagy gondot fordított híres kanizsai nőelődeinek emlékére, tetteik ápolására. Így gondoltuk, hogy Sörös Rita szobra a „Kereskedőfeleségek” névtelenek. A múzeumtól kértünk segítséget, hogy igazi, valóban élő kanizsai hölgyek nevét adjuk nekik - mondta el Büki Pálné, a Nagykanizsai Honvéd Kaszinó Hölgyklub vezetője.

A két bronzhölgy névadója Berta és Gréta lesz, akik kereskedőcsaládból származtak, illetve mindketten az I. világháború után fontos betegápolási tevékenységet végeztek. A Kulturális Örökség Napjainak programjai, valamint szombaton és vasárnap a múzeum kiállításai ingyenesen látogathatók.

Galéria
további friss hírek
16
szep.
14:54
1
Nagykanizsa
Előválasztási vita – avagy ki lehet az esélyesebb jelölt?
16
szep.
13:50
4
Nagykanizsa
A tettesek telefonon banki alkalmazottnak adják ki magukat, és elkérik az áldozatok adatait.
Új módszerrel próbálkoznak a csalók Zala megyében. A tettesek telefonon banki alkalmazottnak adják ki magukat, és elkérik az áldozatok adatait. Tóth László, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság..tovább olvasom
16
szep.
13:40
4
Nagykanizsa
A fiatal sportolók hét éremmel tértek haza nemrégiben Portugáliából az ifjúsági és U23-as kajak-kenu világbajnokságról.
16
szep.
13:35
4
Nagykanizsa
A jóvátételi program, a polgármesteri poszt és a dél-zalai régió felzárkóztatása is szóba került a tegnapi előválasztási vitán.
16
szep.
13:32
4
Nagykanizsa
A másfél éves elzártság után újra teljes erejével és taglétszámával kezdte meg működését a Hölgyklub.
Évadnyitót tartott tegnap a Honvéd Kaszinó Hölgyklubja. Az eseményen a tagok megbeszélték a következő hónapokban várható programokat, valamint a névnapjukat és születésnapjukat ünneplőket is..tovább olvasom
16
szep.
13:29
4
Nagykanizsa
Az esemény célja az anyanyelvi és az idegen nyelvi kompetenciák fejlesztése.
Elkezdődött a nyelvi napok első köre tegnap a Kőrösi-iskolában. A rendezvénynek hosszú időre visszanyúló hagyománya van az intézményben. Az esemény célja az anyanyelvi és az idegen nyelvi kompetenciák..tovább olvasom
16
szep.
13:26
4
Nagykanizsa
Továbbtanulási szülői értekezletekkel és pályaorientációs foglalkozásokkal segítik a hetedik és nyolcadik osztályos tanulókat a Bolyai-iskolában.
15
szep.
22:00
1
Nagykanizsa
Tanévnyitó ünnepség a nagykanizsai Pannon Egyetemen
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2021.09.16

VOKS – Szombaton indul az előválasztás, szerdán a

HSMK-ban vitáztak a jelöltek 

PÁLYAVÁLASZTÁS – Heti két tanórán segítik a nyolcadikos diákok döntését a Bolyaiban  CSALÓK ZALÁBAN – Banki adatokra vadásznak a tettesek

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu