+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / 150-en versenyeztek az XCO kupafutamon a Csó-tónál
2021. szeptember 7. kedd 13:53
150-en versenyeztek az XCO kupafutamon a Csó-tónál
A négyszeres olimpikon, Parti András nyerte a férfi Elit futamot.
Nagykanizsa

Mintegy 150 versenyző állt rajthoz a hétvégén a Csónakázó-tónál tartott XCO kupafutamon. A nagykanizsai mountain-bike park a Magyar Kupa-sorozat harmadik állomása volt, ahol a négyszeres olimpikon, Parti András nyerte a férfi Elit futamot.

Már hetedszer szerveztek mountain bike futamot a Csónakázó-tónál. Az idei nyomvonal négy kilométer hosszú volt, mintegy 150 méteres szintkülönbséggel.

– Szombaton a picik mérték össze erejüket. Vasárnap is szerepeltek ők, de a hangsúly inkább a felnőtt korosztályon van. A táv az különböző, attól függ, hogy milyen korosztályú versenyzők vesznek részt. A kisebbeknek két-három kört kellett teljesíteni ezen a közel négy kilométer hosszú pályán, míg a felnőtteknek, hat, illetve hét kört kell teljesíteni – mondta el Simonyi Csaba, a WanderRoads Kft. ügyvezetője.

Búr Zsolt szervezőként és versenyzőként is jelen volt a hétvégi futamon. A sportoló nemrégiben a Szerbiában rendezett MTB Master Európa-bajnokságról egy aranyéremmel tért haza. A vasárnapi versenyen pedig a Master 2-es kategória első helyezettje lett. Szerinte a nagykanizsai pálya kifejezetten intenzív és technikailag is kihívást jelent.  

– Mivel nagyrészt fenyvesben halad ezért tele van gyökérrel a pálya és ezáltal nagyon ráz. Ezért nem csak az van, mint egy dózerúton, hogy csak leadod az erőt, és haladsz, hanem a bicajkezelési technika – súlypontáthelyezés és egyéb dolgok – az nagyon fontos. Nagyon jók a kanyarok és a gyökerek miatt technikás. Van benne egy-két épített akadály, két ugrató, egy villámnak nevezett dolog, amit szintén át lehet ugratni, egy sziklakert és egy hullámpálya – árulta el Búr Zsolt versenyszervező, versenyző.

A nemrég tokiói ötkarikás játékokon is bizonyító, immár négyszeres olimpikon Parti András rendszeres résztvevője a kanizsai versenynek.

– Jól kell rajtolni, az itt eléggé fontos. Utána azért elég sok az egynyomos rész, én mondjuk nem vagyok az a klasszik jó rajtoló. Nekem szokott egy kis idő lenni, amíg belerázódok, és utána körről körre azért vannak helyek, például a rajtcélterület, ahol lehet előzni. Amúgy meg valóban egy elég trükkös pálya és figyelni kell végig – fogalmazott Parti András négyszeres olimpikon.

A férfi Elit futam második helyezettje a tavalyi nyertes Palumby Zsombor lett, a harmadik helyet pedig Szatmáry András szerezte meg. Az U19-esek futamában legjobb a kanizsai Horváth Áron Mihály lett.

Galéria
további friss hírek
16
szep.
14:54
1
Nagykanizsa
Előválasztási vita – avagy ki lehet az esélyesebb jelölt?
16
szep.
13:50
4
Nagykanizsa
A tettesek telefonon banki alkalmazottnak adják ki magukat, és elkérik az áldozatok adatait.
Új módszerrel próbálkoznak a csalók Zala megyében. A tettesek telefonon banki alkalmazottnak adják ki magukat, és elkérik az áldozatok adatait. Tóth László, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság..tovább olvasom
16
szep.
13:40
4
Nagykanizsa
A fiatal sportolók hét éremmel tértek haza nemrégiben Portugáliából az ifjúsági és U23-as kajak-kenu világbajnokságról.
16
szep.
13:35
4
Nagykanizsa
A jóvátételi program, a polgármesteri poszt és a dél-zalai régió felzárkóztatása is szóba került a tegnapi előválasztási vitán.
16
szep.
13:32
4
Nagykanizsa
A másfél éves elzártság után újra teljes erejével és taglétszámával kezdte meg működését a Hölgyklub.
Évadnyitót tartott tegnap a Honvéd Kaszinó Hölgyklubja. Az eseményen a tagok megbeszélték a következő hónapokban várható programokat, valamint a névnapjukat és születésnapjukat ünneplőket is..tovább olvasom
16
szep.
13:29
4
Nagykanizsa
Az esemény célja az anyanyelvi és az idegen nyelvi kompetenciák fejlesztése.
Elkezdődött a nyelvi napok első köre tegnap a Kőrösi-iskolában. A rendezvénynek hosszú időre visszanyúló hagyománya van az intézményben. Az esemény célja az anyanyelvi és az idegen nyelvi kompetenciák..tovább olvasom
16
szep.
13:26
4
Nagykanizsa
Továbbtanulási szülői értekezletekkel és pályaorientációs foglalkozásokkal segítik a hetedik és nyolcadik osztályos tanulókat a Bolyai-iskolában.
15
szep.
22:00
1
Nagykanizsa
Tanévnyitó ünnepség a nagykanizsai Pannon Egyetemen
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2021.09.16

VOKS – Szombaton indul az előválasztás, szerdán a

HSMK-ban vitáztak a jelöltek 

PÁLYAVÁLASZTÁS – Heti két tanórán segítik a nyolcadikos diákok döntését a Bolyaiban  CSALÓK ZALÁBAN – Banki adatokra vadásznak a tettesek

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu