+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / A MAORT-tól az Olajbányászig 1945-72
2021. szeptember 6. hétfő 12:10
A MAORT-tól az Olajbányászig 1945-72
Vlaszák Gézával És Kovács Tamással beszélgethettek a könyvhét utolsó napján az érdeklődők.
Nagykanizsa

Vlaszák Géza: „A MAORT-tól az Olajbányászig 1945-72” című kötetét mutatták be a könyvhét utolsó előadásán a Halis István Városi Könyvtárban. Az érdeklődők a mű szerzője mellett, Kovács Tamással, az FC Nagykanizsa elnökével beszélgethettek.

Az előző könyv, a „60 év a fociban Nagykanizsán” sikerén felbuzdulva folytatta Géza bácsi a helyi futballtörténet megírását. A sorozat különlegessége, hogy az egymást követő kötetek visszafelé haladnak az időben. A másodikban már egészen 1945-ig visszamenőleg olvashatók a kanizsai focis események.

- Ebben van minden, ebben van az én élményem is, amit átéltem. Tények, ez tényeken alapul. Tehát tulajdonképpen végigmegy, hogy ’45-től milyen osztályokban játszott az egyesület, hányadik helyen volt, a végén benne van, hogy kik dolgoztak itt edzőként és kik játszottak. 130 játékos van megnevezve, húsz egynéhány edző, és egy lexikális dolog van a végén –árulta el Vlaszák Géza, a kötet szerzője.

Ami csak az emlékezetben él, az az emlékezők halálával sajnos végleg eltűnik – fogalmazott Kovács Tamás. A régi mérkőzések nagy részét felvételeken nem lehet megnézni, így szerinte különösen fontos, hogy legalább írott formában nyomuk maradjon az utókor számára.

- Nálunk az FC Kanizsánál, több mint 250 gyerek rúgja a labdát, ismerkedik ezzel a számunkra legszebb sportággal. Így számukra is egy történelmi távlatba helyeződik az, hogy itt már történtek események korábban is, amihez ők is kapcsolódhatnak, ők is értékként tekinthetnek rá. Magukénak érezhetik ezeket az eseményeket, ezeket az embereket, akiknek már az unokái vagy a dédunokái játszanak nálunk –fogalmazott Kovács Tamás, az FC Nagykanizsa elnöke.

Az első hivatalos futballmérkőzés 1910. július 27-én volt Nagykanizsán. Vlaszák Géza bácsi a készülő, harmadik kötetében már eddig a dátumig szeretné feleleveníteni a történéseket. 

Galéria
további friss hírek
16
szep.
14:54
1
Nagykanizsa
Előválasztási vita – avagy ki lehet az esélyesebb jelölt?
16
szep.
13:50
4
Nagykanizsa
A tettesek telefonon banki alkalmazottnak adják ki magukat, és elkérik az áldozatok adatait.
Új módszerrel próbálkoznak a csalók Zala megyében. A tettesek telefonon banki alkalmazottnak adják ki magukat, és elkérik az áldozatok adatait. Tóth László, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság..tovább olvasom
16
szep.
13:40
4
Nagykanizsa
A fiatal sportolók hét éremmel tértek haza nemrégiben Portugáliából az ifjúsági és U23-as kajak-kenu világbajnokságról.
16
szep.
13:35
4
Nagykanizsa
A jóvátételi program, a polgármesteri poszt és a dél-zalai régió felzárkóztatása is szóba került a tegnapi előválasztási vitán.
16
szep.
13:32
4
Nagykanizsa
A másfél éves elzártság után újra teljes erejével és taglétszámával kezdte meg működését a Hölgyklub.
Évadnyitót tartott tegnap a Honvéd Kaszinó Hölgyklubja. Az eseményen a tagok megbeszélték a következő hónapokban várható programokat, valamint a névnapjukat és születésnapjukat ünneplőket is..tovább olvasom
16
szep.
13:29
4
Nagykanizsa
Az esemény célja az anyanyelvi és az idegen nyelvi kompetenciák fejlesztése.
Elkezdődött a nyelvi napok első köre tegnap a Kőrösi-iskolában. A rendezvénynek hosszú időre visszanyúló hagyománya van az intézményben. Az esemény célja az anyanyelvi és az idegen nyelvi kompetenciák..tovább olvasom
16
szep.
13:26
4
Nagykanizsa
Továbbtanulási szülői értekezletekkel és pályaorientációs foglalkozásokkal segítik a hetedik és nyolcadik osztályos tanulókat a Bolyai-iskolában.
15
szep.
22:00
1
Nagykanizsa
Tanévnyitó ünnepség a nagykanizsai Pannon Egyetemen
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2021.09.16

VOKS – Szombaton indul az előválasztás, szerdán a

HSMK-ban vitáztak a jelöltek 

PÁLYAVÁLASZTÁS – Heti két tanórán segítik a nyolcadikos diákok döntését a Bolyaiban  CSALÓK ZALÁBAN – Banki adatokra vadásznak a tettesek

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu