+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Támogatják a dolgozóikat
2021. július 22. csütörtök 16:45
Támogatják a dolgozóikat
Jelenleg a munkavállalóik kétharmada családos vagy családalapítás előtt álló, fiatal nő.
Nagykanizsa

Családcentrikus hozzáállással és rugalmas munkakörülményekkel támogatja a dolgozóit a Pannon Egyetem Soós Ernő Víztechnológiai Kutató-Fejlesztő Központ. Az intézmény számára a kutatómunka támogatása mellett nagyon fontos a társadalmi felelősségvállalás. Jelenleg a munkavállalóik kétharmada családos vagy családalapítás előtt álló, fiatal nő.

A kutatóközpontban a női munkatársak átlagéletkora harmincöt év körül mozog – tudtuk meg Galambos Ildikó intézményvezetőtől. Mivel közülük többen már családanyák és sokan a közeljövőben tervezik a gyerekvállalást, így könnyebben átérzik egymás helyzetét. A karrier és a család egyensúlyban tartása érdekében pedig fontos a megfelelő munkahelyi körülmények biztosítása. - Én azt látom, hogy azok, akik hozzánk jelentkeznek, sok esetben nagyon tartanak attól, hogy mi történik, ha kiderül, hogy ők fiatalok és csalásalapítás előtt vannak. Minden esetben megnyugtatjuk őket, hogy ez abszolút semmi problémát nem jelent. Sőt, egyébként azt tapasztaltuk, hogy a női kollégák – főleg a kisgyermekes kollégák -, ha visszajönnek gyesről vagy gyedről, utána az időmenedzsmentben nagyon magas szinten állnak. tehát nagyon jól össze tudják egyeztetni a munkát és az otthoni dolgokat – mondta el Galambos Ildikó, a Pannon Egyetem Soós Ernő Víztechnológiai Kutató-Fejlesztő Központ intézményvezetője.

A Maász család egy éve, Tihanyból költözött Nagykanizsára. Elmondták: már az állásinterjún pozitívan fogadta őket az intézmény, nem kellett titkolniuk, hogy nagyobb fiuk mellé egy kistestvért várnak. A támogató közeg a munkába állást követően is megmaradt, ami a vírushelyzetben még inkább fontosnak bizonyult. - Nagyon pozitív volt az, amikor a koronavírus-járvány próba elé állított minket, mert a terhesség alatt nagyon rizikós volt közösségbe járni vagy egyáltalán bejárni dolgozni. Tulajdonképpen a vezetőség vetette fel, hogy engem home office-ba küldenek, és amit tudok, azt csináljam meg otthonról. Úgyhogy az irodai munkát azt otthonról tudtam végezni - fogalmazott Maászné Zrínyi Zita, a Pannon Egyetem Soós Ernő Víztechnológiai Kutató-Fejlesztő Központ tudományos munkatársa.

A pár a kapcsolatuk kezdetétől fogva egy munkahelyen dolgozik. Azt vallják: így könnyebben megértik egymás elfoglaltságait, az empatikus vezetőségnek köszönhetően pedig nem kell választaniuk a család és a karrier között. - A munkahelyi problémákat így, hogy egy munkahelyen dolgozunk, nagyon jól látjuk mindketten. Ennek megvan az az előnye, ha egy munka tovább tart, vagy éppen éjszakába nyúlik vagy olyan időszak van, amikor jobban kell teljesíteni, mert akár egy pályázati beadási időszak van vagy egy műszertelepítésről van szó, és az tovább tart. Ez nekem is nagy könnyebbség, hogy a feleségem tudja, hogy ez miért fontos, miért nyúlik el - hangsúlyozta Maász Gábor, a Pannon Egyetem Soós Ernő Víztechnológiai Kutató-Fejlesztő Központ tudományos munkatársa. Zitát az otthon töltött idő alatt is több szakmai kérdésbe, tevékenységbe bevonja a kutatóközpont. Úgy érzi: ezekkel a feltételekkel gyorsan vissza tud majd rázódni a munkába, és nem éri hátrány a karrierjében.

Galéria
további friss hírek
23
szep.
18:00
1
Nagykanizsa
MEGVALÓSULHAT A PLATÁN SOR ÉS A TELEKI UTCA VÍZVEZETÉK FELÚJÍTÁSA
23
szep.
18:00
Nagykanizsa
MEGVALÓSULHAT A PLATÁN SOR ÉS A TELEKI UTCA VÍZVEZETÉK FELÚJÍTÁSA
23
szep.
15:46
4
Zalakaros
A rendezvényen körülbelül 2000 amatőr kerékpáros vesz részt.
Tizenötödik alkalommal tartják meg a hétvégén a Mapei Tour de Zalakaros körversenyt. A rendezvényen körülbelül 2000 amatőr kerékpáros vesz részt. Az elmúlt másfél évtizedben a zalakarosi körverseny..tovább olvasom
23
szep.
15:42
4
Nagykanizsa
Az érintett társasházak közös képviselői elmondták: tarthatatlan a helyzet, így olyan projekt mellett kell dönteni, ami lehetőleg gyorsan és olcsón nyújt megoldást a közlekedési nehézségekre.
23
szep.
15:35
4
Nagykanizsa
Fridmann Valéria kereskedő Híradóknak elmondta: az árak még tovább fognak emelkedni a szállítási nehézségek miatt. Éppen ezért a szezonális paprikából, almából és szilvából még most érdemes bevásárolni.
23
szep.
15:31
4
Nagykanizsa
640 millió forintot nyert a városvezetés pályázata a Teleki utca és a Platán sor vízvezeték hálózatának felújítására.
23
szep.
13:23
4
Nagykanizsa
A jeles alkalomhoz kötődő programját ma tartotta meg a nagykanizsai Szívbetegekért Egyesület.
Vasárnap lesz a szív világnapja. A jeles alkalomhoz kötődő programját ma tartotta meg a nagykanizsai Szívbetegekért Egyesület. A kezdeményezés fő célja a megelőzés, ezért is vonják be a szervezők minden évben a..tovább olvasom
23
szep.
13:18
4
Nagykanizsa
Az évente két alkalommal megrendezett akció célja a környezettudatosság és az osztálypénzgyűjtés.
Elindultak a papírgyűjtések a kanizsai iskolákban. Az évente két alkalommal megrendezett akció célja a környezettudatosság és az osztálypénzgyűjtés. A leadott mennyiségek folyamatosan csökkennek, de egy..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
06:30
Info blokk, benne Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
06:40
Mise/Istentisztelet
07:40
Sztárportré
08:10
Info blokk, benne Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
08:20
Csavargók - Blue Duck Arts
09:20
Info blokk, benne Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
09:30
Lapozó
12:00
Csavargók - Blue Duck Arts
13:00
Sztárportré
13:30
Lapozó
18:00
Info blokk, benne Híradó
18:30
Hargita
19:00
Info blokk, benne Híradó
19:30
A mi portánk
20:00
Híradó
20:15
ETO Akadémia - FC Nagykanizsa NBIII. Bajnoki labdarúgó mérkőzés
21:45
Info blokk, benne Híradó
22:15
Lapozó
híradó 2022.09.23

NYERTES PÁLYÁZAT, JELENTŐS ÖNRÉSSZEL- Megoldódhat a Teleki utca és a Platán sor vízvezeték hálózatának problémája

PARKOLÁSI EGYEZTETÉS - Sok az autó, de kevés a férőhely a Teleki és az Attila utcában

A SZÍV NAPJA - A kezdeményezés fő célja a megelőzés

ÚJSÁGGYŰJTÉS - Elkezdődött a környezetbarát-akció a kanizsai iskolákban

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu