+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Eddig nem volt jelentős mennyiségű a kagylópusztulás
2021. július 21. szerda 13:45
Eddig nem volt jelentős mennyiségű a kagylópusztulás
Néhány kagylótetemet ugyan feldobott a víz az előző héten, de a kagylópusztulás a szakemberek szerint a forró, nyári napokban általánosnak mondható.
Nagykanizsa

Eddig nem volt jelentős mennyiségű a kagylópusztulás a Csónakázó-tóban az idei nyáron. Mint azt Szépligeti Ferenctől, a Zrínyi Horgászegyesület elnökétől megtudtuk: néhány kagylótetemet ugyan feldobott a víz az előző héten, de a kagylópusztulás a szakemberek szerint a forró, nyári napokban általánosnak mondható. 

Látható volt, de nem nagy mennyiségben egy bizonyos kagylófaj, az amuri kagyló pusztulása a hétvégén megérkezett esőzést megelőzően – mondta el Szépligeti Ferenc. 

-Azt tudni kell, hogy a kagylók, az amuri kagylók pusztulása teljesen általános jelenség a nyári, forró napok következtében. Az amuri kagyló idegenhonos, invazív faj, nem igazán kedveli az európai és a magyar klímát. A hirtelen felmelegedő víz és az üledék bomlásából is származó oxigénhiányra is nagyon kritikusan reagál. Illetve a magyar vizekben létezik egy olyan atka faj, ami ezt a kagylót megtámadja –  mondta Szépligeti Ferenc, a Zrínyi Horgászegyesület elnöke.

Az elmúlt hetekben tapasztalható hőség következménye továbbá az is, hogy a tó vízszintje nagymértékben lecsökkent. 

-Az idei nyár kritikusnak mondható, tulajdonképpen hetek óta nagyon kevés csapadék esett, nagyon forró időszakon vagyunk túl. A tóból átlagosan 25-30 centi víz hiányzik -  tette hozzá Szépligeti Ferenc, a Zrínyi Horgászegyesület elnöke.

A szakember hangsúlyozta: az idegenhonos kagylók kismértékű pusztulása nem okozott semmiféle problémát, az őshonos fajoktól sem vesznek el még több életteret. 

Galéria
további friss hírek
16
szep.
14:54
1
Nagykanizsa
Előválasztási vita – avagy ki lehet az esélyesebb jelölt?
16
szep.
13:50
4
Nagykanizsa
A tettesek telefonon banki alkalmazottnak adják ki magukat, és elkérik az áldozatok adatait.
Új módszerrel próbálkoznak a csalók Zala megyében. A tettesek telefonon banki alkalmazottnak adják ki magukat, és elkérik az áldozatok adatait. Tóth László, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság..tovább olvasom
16
szep.
13:40
4
Nagykanizsa
A fiatal sportolók hét éremmel tértek haza nemrégiben Portugáliából az ifjúsági és U23-as kajak-kenu világbajnokságról.
16
szep.
13:35
4
Nagykanizsa
A jóvátételi program, a polgármesteri poszt és a dél-zalai régió felzárkóztatása is szóba került a tegnapi előválasztási vitán.
16
szep.
13:32
4
Nagykanizsa
A másfél éves elzártság után újra teljes erejével és taglétszámával kezdte meg működését a Hölgyklub.
Évadnyitót tartott tegnap a Honvéd Kaszinó Hölgyklubja. Az eseményen a tagok megbeszélték a következő hónapokban várható programokat, valamint a névnapjukat és születésnapjukat ünneplőket is..tovább olvasom
16
szep.
13:29
4
Nagykanizsa
Az esemény célja az anyanyelvi és az idegen nyelvi kompetenciák fejlesztése.
Elkezdődött a nyelvi napok első köre tegnap a Kőrösi-iskolában. A rendezvénynek hosszú időre visszanyúló hagyománya van az intézményben. Az esemény célja az anyanyelvi és az idegen nyelvi kompetenciák..tovább olvasom
16
szep.
13:26
4
Nagykanizsa
Továbbtanulási szülői értekezletekkel és pályaorientációs foglalkozásokkal segítik a hetedik és nyolcadik osztályos tanulókat a Bolyai-iskolában.
15
szep.
22:00
1
Nagykanizsa
Tanévnyitó ünnepség a nagykanizsai Pannon Egyetemen
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2021.09.16

VOKS – Szombaton indul az előválasztás, szerdán a

HSMK-ban vitáztak a jelöltek 

PÁLYAVÁLASZTÁS – Heti két tanórán segítik a nyolcadikos diákok döntését a Bolyaiban  CSALÓK ZALÁBAN – Banki adatokra vadásznak a tettesek

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu