+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Bérlakás a fiataloknak
2021. július 20. kedd 14:33
Bérlakás a fiataloknak
Évente 5000 új építésű bérlakás átadásával oldaná meg a fiatalok lakhatási problémáját a Jobbik.
Nagykanizsa

Évente 5000 új építésű bérlakás átadásával oldaná meg a fiatalok lakhatási problémáját a Jobbik. Ahogy azt a hétfői sajtótájékoztatón Z. Kárpát Dániel, a párt országos alelnöke, valamint Berta Krisztián előválasztás-jelölt ismertették: a „Mi Várunk” Otthonteremtési Program Nagykanizsán a Citromsziget épületének felújításával valósulhatna meg.

Orbán Viktor az elmúlt tíz évben elárulta a magyar fiatalokat és elvette a jövőjük egy részét – hangsúlyozta Z. Kárpát Dániel. A Jobbik országos alelnöke szerint a lakhatási költségek tekintetében Magyarország uniós rekordokat tud felmutatni. A Jobbik célja a „Mi Várunk” programmal, hogy hazánkban – nem csak a nagyvárosokban – megfizethető lakhatást biztosítsanak.

-Nagyon kevés a bérlakás, kevés az új építésű ingatlan. Mi azt céloztuk meg, hogy a magyar fiataloknak visszaadjuk ezeket az elvett éveket oly módon, hogy évente legalább 5000 új építésű bérlakást építünk, adunk át. Nyilván ezeket nem egyesével, hanem logikus blokkokban képzeltük el. Az itt látható helyszínen is több tucat bérlakás számára lenne hely és tér. Azt is el kell mondanunk, hogy ezeket az önkormányzatok kezelésébe adnánk, az itt fizetendő bérleti díjak pedig maximum a piaci albérleti árak feléig mehetnének el - mondta Kárpát Dániel, a Jobbik országos alelnöke.

Nagykanizsán az egykori József főherceg laktanyát hoznák rendbe, és adnák ki kedvező áron a fiataloknak – mondta el Berta Krisztián. A párt előválasztás-jelöltje azt reméli, hogy a szavazást követően az új, nemzeti egységkormány által megszűnnek az otthonteremtési problémák, ehhez pedig – ahogy fogalmazott – egy tettre kész képviselőre is szüksége lesz a helyieknek.

- Ugye a 2020-as, illetve a 2021-es esztendőben is a központi költségvetéshez én beadtam ezt a módosítót, Gábris Jácint képviselőtársammal együtt, hiszen a forrás a központi költségvetésben rendelkezésre áll, csak mellé kellene tenni azt a lobbierőt, amit olyan sűrűn hangoztat a kormányoldal. Többek között erről is szerettem volna beszélni Cseresnyés Péterrel, a térség még regnáló képviselőjével, viszont tőle válaszként csak egy sor kormánypropagandára, illetve Jakab Péterezésre futotta - tette hozzá Berta Krisztián, a Jobbik előválasztás-jelöltje. 

A „Mi Várunk” a lakhatás mellett a magyar építőiparnak is egy kiszámítható megrendelésállományt biztosíthatna a Jobbik politikusai szerint.

Galéria
további friss hírek
16
szep.
14:54
1
Nagykanizsa
Előválasztási vita – avagy ki lehet az esélyesebb jelölt?
16
szep.
13:50
4
Nagykanizsa
A tettesek telefonon banki alkalmazottnak adják ki magukat, és elkérik az áldozatok adatait.
Új módszerrel próbálkoznak a csalók Zala megyében. A tettesek telefonon banki alkalmazottnak adják ki magukat, és elkérik az áldozatok adatait. Tóth László, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság..tovább olvasom
16
szep.
13:40
4
Nagykanizsa
A fiatal sportolók hét éremmel tértek haza nemrégiben Portugáliából az ifjúsági és U23-as kajak-kenu világbajnokságról.
16
szep.
13:35
4
Nagykanizsa
A jóvátételi program, a polgármesteri poszt és a dél-zalai régió felzárkóztatása is szóba került a tegnapi előválasztási vitán.
16
szep.
13:32
4
Nagykanizsa
A másfél éves elzártság után újra teljes erejével és taglétszámával kezdte meg működését a Hölgyklub.
Évadnyitót tartott tegnap a Honvéd Kaszinó Hölgyklubja. Az eseményen a tagok megbeszélték a következő hónapokban várható programokat, valamint a névnapjukat és születésnapjukat ünneplőket is..tovább olvasom
16
szep.
13:29
4
Nagykanizsa
Az esemény célja az anyanyelvi és az idegen nyelvi kompetenciák fejlesztése.
Elkezdődött a nyelvi napok első köre tegnap a Kőrösi-iskolában. A rendezvénynek hosszú időre visszanyúló hagyománya van az intézményben. Az esemény célja az anyanyelvi és az idegen nyelvi kompetenciák..tovább olvasom
16
szep.
13:26
4
Nagykanizsa
Továbbtanulási szülői értekezletekkel és pályaorientációs foglalkozásokkal segítik a hetedik és nyolcadik osztályos tanulókat a Bolyai-iskolában.
15
szep.
22:00
1
Nagykanizsa
Tanévnyitó ünnepség a nagykanizsai Pannon Egyetemen
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2021.09.16

VOKS – Szombaton indul az előválasztás, szerdán a

HSMK-ban vitáztak a jelöltek 

PÁLYAVÁLASZTÁS – Heti két tanórán segítik a nyolcadikos diákok döntését a Bolyaiban  CSALÓK ZALÁBAN – Banki adatokra vadásznak a tettesek

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu