+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Természettudománnyal és informatikával ismerkedhetnek a gyerekek a PEN táborában
2021. június 22. kedd 18:03
Természettudománnyal és informatikával ismerkedhetnek a gyerekek a PEN táborában
A június 21-től 25-ig tartó turnusban 28 általános iskolás vesz részt.
Nagykanizsa

Természettudománnyal és informatikával ismerkedhetnek a gyerekek a Pannon Egyetem Nagykanizsa Körforgásos Gazdasági Egyetemi Központ táborában. Az intézmény már negyedik alkalommal szervezte meg az egyhetes programsorozatot. A június 21-től 25-ig tartó turnusban 28 általános iskolás vesz részt.

Az egyetem és a Soós Ernő Víztechnológiai Kutató-Fejlesztő Központ tudatosan, a körforgásos gazdaság témakörei szerint építették fel a napközis tábort. A szervezők elmondták: fontos, hogy a gyerekek minél fiatalabb korban elkezdjenek ismerkedni az ehhez kapcsolódó tudományterületekkel. Náluk a feladatokon keresztül kézzelfoghatóan, a gyakorlatban is tapasztalatot szerezhetnek.

- A gyerekek nagyon élvezik, minden egyes pillanatát. Mivel próbáljuk úgy szervezni, hogy ne legyenek ismétlődések, mindig új feladatokat kitalálni, ezáltal a gyerekek érdeklődési körét még szélesebbre tudjuk nyitni. Nagyon nagy örömmel jönnek, kicsit siránkoznak délután, amikor haza kell menniük. Ez is egy pozitív visszajelzés napi szinten a gyerekektől – mondta el Gerencsérné Berta Renáta, a PEN Körforgásos Gazdasági Egyetemi Központ főigazgató-helyettese.

Az informatikai tudását robotprogramozással, termékösszerakással, valamint szoftverfejlesztéssel bővítik a fiataloknak. Ahogy Jaskó Szilárd, az Informatikai Tanszék vezetője fogalmazott: így kreatív formában, csúcstechnológiákkal találkozhatnak az iskolások.

- Azt gondolom, hogy ez a három spektruma az informatikának ugyan összekapcsolódik, de mégis három távol álló terület. A gyerekeknek egy jó rálátásuk lesz arra, hogy mitől is működik a mai világunk, mi is az az információs társadalom, hogyan kell a gépekkel együtt dolgozni, hiszen a jövő egyik nagyon fontos kihívása az lesz, hogy az ember-gép kapcsolat minél jobban fejlődni fog. Az embereknek pedig ne okozzon lelki sérülést, ha egy géppel kell majd a jövőben együtt dolgoznia – fogalmazott Jaskó Szilárd, a PEN Körforgásos Gazdasági Egyetemi Központ tanszékvezető docense.

Több évre visszanyúló együttműködés jellemzi a MOL és a PEN kapcsolatát. A MOL szervezete is úgy gondolja: a körforgásos gazdaságban nagyon fontos a társadalom szemléletformálása, valamint az új generációk felelősségvállalása.

- Itt a Pannon Egyetemen is ebben a táborban arról beszélgettünk a gyerekekkel, hogy ők is már az iskolaévek után, illetve akár, ha a Pannon Egyetem hallgatói lennének vagy azt követően a leendő Science Park kutatóivá válhatnak, akkor ők is a vállalatunkkal együtt tehetnének lépéseket ezeknek a kihívásoknak a megoldásában - nyilatkozta Goldfahrt József, a MOL Olajipari Vegyianyagok és Technológiák Szervezetének vezetője.

Az egyetemnek nem titkolt célja, hogy a táborozó gyerekek egy nap majd az intézményük hallgatói legyenek.

Galéria
további friss hírek
17
okt.
13:00
1
15
okt.
15:27
4
Nagykanizsa
A tavaszi fagyok, valamint a nyári hőség miatt csökkent az eladható mennyiség.
Kevesebb az alma a piacon, és a szedd magad akciók is hamarabb véget értek a környékbeli gazdaságokon. A Vásárcsarnokban megkérdezett árusok szerint a tavaszi fagyok, valamint a nyári hőség miatt csökkent az eladható..tovább olvasom
15
okt.
15:23
4
Nagykanizsa
Bár a magyarok utazási kedve nem csökkent, a 2019-es szintet idén még nem sikerül elérni.
Jobb évet zár a külföldi turizmus, mint a 2020-as szezonban. Ahogy azt a szakértőktől megtudtuk: bár a magyarok utazási kedve nem csökkent, a 2019-es szintet idén még nem sikerül elérni. Már az év elején elindultak..tovább olvasom
15
okt.
15:20
4
Eszteregnye
Már évek óta gondot okoz a faluban a vízelvezetés.
Elkezdődött a Berki-patak medrének a tisztítása és a mélyítése Eszteregnyén. Ahogy arról korábban Híradónkban mi is beszámoltunk: ezen a nyáron mintegy 15 millió forintos kárt okozott egy..tovább olvasom
15
okt.
15:16
4
Nagykanizsa
A statisztika azt mutatja, hogy 2021 augusztusában a fogyasztói árak átlagosan 4,9 százalékkal voltak magasabbak az egy évvel korábbinál.
15
okt.
15:12
4
Nagykanizsa
Nem csak az ehető, a festett és a faragott tököt is sokan keresik ebben az időszakban.
Nem csak az ehető, a festett és a faragott tököt is sokan keresik ebben az időszakban. A megkérdezett eladók szerint a tökszezonban a különböző tökös ételeken kívül a zöldségből készült dekorelemek is..tovább olvasom
15
okt.
14:56
4
Nagykanizsa
Ötkarikás játékokat rendeztek a nagycsoportos óvodásoknak ma a MÁV Sportcsarnokban.
Ötkarikás játékokat rendeztek a nagycsoportos óvodásoknak ma a MÁV Sportcsarnokban. Az ovi olimpián a Nagykanizsa Központi Óvoda tagóvodái egy pályázatnak köszönhetően vehettek részt. Megtelt a sportcsarnok..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
06:30
Info blokk, benne Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
06:40
Mise/Istentisztelet
07:40
Sztárportré
08:10
Info blokk, benne Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
08:20
Euro African Playground
09:20
Info blokk, benne Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
09:30
Lapozó
12:00
Euro African Playground
13:00
Sztárportré
13:30
Lapozó
18:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet
18:30
Hargita
19:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet
19:30
20:00
Híradó
20:15
Kvantum
20:45
FC Nagykanizsa bajnoki mérkőzése
22:15
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet
22:45
Lapozó
híradó 2021.10.15

AUTÓLOPÁS – Vádat emelt az ügyészség a férfi ellen, aki a Kazanlak körúton tavasszal elkötött egy személygépkocsit. A környékbeliek szerint biztonságos a lakótelep. 

DRÁGULÁS – Öt éve átlagosan 19 forint volt egy darab zsemle, most 28 forintot kérnek érte 

TÖKSZEZON – Nem csak az ehető, a festett és a faragott tököt is sokan keresik

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu