+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Évzáró gálahangverseny Becsehelyen
2021. június 11. péntek 16:48
Évzáró gálahangverseny Becsehelyen
A tegnap esti koncerten a Letenyei Alapfokú Művészeti Iskola rézfúvós tanszakának növendékei léptek fel.
Becsehely

Megtartotta évzáró gálahangversenyét a Letenyei Alapfokú Művészeti Iskola a becsehelyi Keresztelő Szent János-templomban. A tegnap esti koncerten az intézmény rézfúvós tanszakának növendékei léptek fel.

Az iskola tanulóinak már 2020 márciusa óta nem volt lehetőségük arra, hogy közönség előtt szerepeljenek. Minden megmérettetés online formában zajlott, így most nagy öröm volt számukra, hogy ismét nézők előtt mutathatták be a tudásukat.

– A pandémia ideje alatt több növendékünk vett részt online zenei versenyen és úgy gondoltuk, hogy ebben a tanévben ezek a gyerekek, akik hosszú fáradtságos munkával készültek ezekre a versenyekre, így, a tanév végén egy kis gálakoncert erejéig be tudják mutatni mindazt, amivel megörvendeztették a zsűrit, és ezzel nagyon szép eredményeket értek el – mondta Proszenyák Zsolt István, a Letenyei AMI intézményvezetője.

Friman Martin, a gyerekek felkészítő tanára kiemelte: a darabok nagy részét most először adták elő a nagyérdeműnek.

– A műsorban egy széles skálát próbáltunk átkarolni. Ezekben javára a versenydarabok szerepelnek. Barokk, klasszikus és kortás darabok lesznek hallhatóak – tette hozzá Friman Martin, a Letenyei AMI felkészítő tanára.

Az elmúlt évben több szép eredménnyel is büszkélkedhettek az intézmény növendékei: a XIX. Sistrum Zenei Versenyen mélyrézfúvós kategóriában Balassa Levente és Pókecz-Kovács Bence ezüst minősítést szerzett, míg a vadászkürt kategóriában Végh Csanád arany minősítést ért el. A XV. Országos Lubik Imre Trombitaversenyen Végh Ágostont a második hellyel jutalmazta a zsűri.

– Amit először fogok játszani, az Albinoni- G-moll szonátát, azt már játszottam és a Neruda – trombitaversenyt, azt pedig most fogom előadni közönség előtt – árulta el Végh Ágoston, a Letenyei AMI egyik növendéke.

A koncerten a zongorakíséretet Proszenyákné Gróf Mónika biztosította.

Galéria
további friss hírek
18
jún.
16:08
1
NAGYKANIZSA
UV sugárzás
18
jún.
15:44
4
Nagykanizsa
Egy 14 éves gyereket ütöttek el a zebrán ma délelőtt kilenc óra körül.
Egy 14 éves gyereket ütöttek el a zebrán ma délelőtt kilenc óra körül. A fiút a Teleki és a Tavasz utca kereszteződésében található gyalogátkelőhelyen gázolta el a személygépkocsi. A..tovább olvasom
18
jún.
14:03
4
Nagykanizsa
Nagyon erős UV-B sugárzásra adott ki figyelmeztetést a Nyugat-dunántúli régióban az Országos Meteorológiai Szolgálat a hétvégére.
18
jún.
13:58
4
Nagykanizsa
A bőrünket hidratálással, a szemünket megfelelő minőségű napszemüveggel óvhatjuk a fokozott UV-sugárzás káros hatásaitól.
18
jún.
13:55
4
Nagykanizsa
Hagyományteremtő céllal, Magyarországon az elsők között ünnepelte a kukások világnapját június 17-én a Netta-Pannonia Kft.
18
jún.
13:51
4
Nagykanizsa
A növények gyűjtését önkormányzati rendelet szabályozza.
Időről időre visszatérő probléma a közterületi fák megcsonkítása a városban – tudtuk meg Kámán Lászlótól, a Via Kanizsa Zrt. vezérigazgató-helyettesétől. A napokban nyílik a hársfa,..tovább olvasom
18
jún.
13:48
4
Nagykanizsa
Már csütörtökön indulásra készen álltak az autóban és a kamionokon a felajánlások.
Adományokat szállított a 2020-as, horvátországi földrengés károsultjainak a Zala Megyei -, valamint a Nagykanizsai Horvát Nemzetiségi Önkormányzat, Nagykanizsa önkormányzatával együttműködve. A..tovább olvasom
18
jún.
13:45
4
Nagykanizsa
A DK miniszterelnök-jelöltje hétfőn az Ady utcán tart fórumot.
Nagykanizsán folytatja országjárását Dobrev Klára. A DK miniszterelnök-jelöltje hétfőn az Ady utcán tart fórumot. Az esemény kapcsán ma tartott sajtótájékoztatót Horváth Jácint, a..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2021.06.18

KÁNIKULA – Nagyon erős UV-B sugárzás várható a hétvégén

GÁZOLÁS – Sokadik eset már, ezúttal egy 14 éves gyereket ütöttek el a Telekin

ADOMÁNY – A városvezetés, a helyi és a megyei horvát nemzetiségi önkormányzat közösen segítette a földrengés károsultjait

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
Halis
Halis
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu