+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Pályaorientációs nap a Kiskanizsai Általános Iskolában
2021. június 11. péntek 13:41
Pályaorientációs nap a Kiskanizsai Általános Iskolában
Ügyességi és játékos feladatokon keresztül ismerkedhettek meg a különböző szakmákkal a tanulók.
Nagykanizsa

Ügyességi és játékos feladatokon keresztül ismerkedhettek meg a különböző szakmákkal a Kiskanizsai Általános Iskola tanulói a pályaorientációs napon. Az intézmény a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara segítségével már harmadik alkalommal rendezte meg az eseményt.

A program célja a mesterségek bemutatása és a tanultak közös feldolgozása a gyerekekkel, hogy később, továbbtanuláskor könnyebben válasszanak maguknak pályát. Ez a nap elsősorban a felső tagozatos, ötödiktől hetedik osztályos tanulóknak szól.

- Az a tapasztalat, hogy egyre népszerűbb a szakmák megismerése a továbbtanulás szempontjából. Idén azokba az iskolákba, amelyekbe technikus képzés van, kimondottan jó képességű tanulók jelentkeztek oda. Tehát majdnem ötös és színötös gyerekek is jelentkeztek, nem csak gimnáziumba, hanem technikus képzésre is. Azt gondolom, hogy éppen ez volt a cél, amikor ezt meghirdették. Úgy néz ki, hogy Kanizsán is ez be fog jönni – mondta Molnár István, a Kiskanizsai Általános Iskola igazgatója.

A diákok nyolc helyszínen, 20 perces etapokban, forgórendszerben hallgathattak előadásokat, valamint ki is próbálhatták magukat egy-két munkafolyamatban.

- Minden tanulónk, tehát a 16 osztálycsoportunk részt tud venni ezeken a programokon. A gyerekek az elmondásuk alapján élvezték, vándorolnak egyik teremből a másikba. A kollegák tudnak tanácsokat adni a kisebbeknek, akik még előtte állnak a pályaválasztásnak, mert a nyolcadik évfolyamnak már azért egy iránymutató megvan – árulta el Steficsné Szokol Judit, a Kiskanizsai Általános Iskola igazgatóhelyettese.

Az iskolában jövőre is készülnek hasonló pályaorientációs rendezvénnyel, várhatóan még színesebb, kibővített programsorozattal.

Galéria
további friss hírek
18
jún.
16:08
1
NAGYKANIZSA
UV sugárzás
18
jún.
15:44
4
Nagykanizsa
Egy 14 éves gyereket ütöttek el a zebrán ma délelőtt kilenc óra körül.
Egy 14 éves gyereket ütöttek el a zebrán ma délelőtt kilenc óra körül. A fiút a Teleki és a Tavasz utca kereszteződésében található gyalogátkelőhelyen gázolta el a személygépkocsi. A..tovább olvasom
18
jún.
14:03
4
Nagykanizsa
Nagyon erős UV-B sugárzásra adott ki figyelmeztetést a Nyugat-dunántúli régióban az Országos Meteorológiai Szolgálat a hétvégére.
18
jún.
13:58
4
Nagykanizsa
A bőrünket hidratálással, a szemünket megfelelő minőségű napszemüveggel óvhatjuk a fokozott UV-sugárzás káros hatásaitól.
18
jún.
13:55
4
Nagykanizsa
Hagyományteremtő céllal, Magyarországon az elsők között ünnepelte a kukások világnapját június 17-én a Netta-Pannonia Kft.
18
jún.
13:51
4
Nagykanizsa
A növények gyűjtését önkormányzati rendelet szabályozza.
Időről időre visszatérő probléma a közterületi fák megcsonkítása a városban – tudtuk meg Kámán Lászlótól, a Via Kanizsa Zrt. vezérigazgató-helyettesétől. A napokban nyílik a hársfa,..tovább olvasom
18
jún.
13:48
4
Nagykanizsa
Már csütörtökön indulásra készen álltak az autóban és a kamionokon a felajánlások.
Adományokat szállított a 2020-as, horvátországi földrengés károsultjainak a Zala Megyei -, valamint a Nagykanizsai Horvát Nemzetiségi Önkormányzat, Nagykanizsa önkormányzatával együttműködve. A..tovább olvasom
18
jún.
13:45
4
Nagykanizsa
A DK miniszterelnök-jelöltje hétfőn az Ady utcán tart fórumot.
Nagykanizsán folytatja országjárását Dobrev Klára. A DK miniszterelnök-jelöltje hétfőn az Ady utcán tart fórumot. Az esemény kapcsán ma tartott sajtótájékoztatót Horváth Jácint, a..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2021.06.18

KÁNIKULA – Nagyon erős UV-B sugárzás várható a hétvégén

GÁZOLÁS – Sokadik eset már, ezúttal egy 14 éves gyereket ütöttek el a Telekin

ADOMÁNY – A városvezetés, a helyi és a megyei horvát nemzetiségi önkormányzat közösen segítette a földrengés károsultjait

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
Halis
Halis
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu