+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Kiemelkedő eredményt ér el a Thúry György Technikum négy tanulója
2021. június 11. péntek 13:38
Kiemelkedő eredményt ér el a Thúry György Technikum négy tanulója
A Magyar Gyorsírók és Gépírók Országos Szövetségének megmérettetésén az intézmény diákjai már évek óta részt vesznek.
Nagykanizsa

Kiemelkedő eredményt ér el a Thúry György Technikum négy tanulója a Teörek Aladár országos tanulói gyorsíró-, gépíró-, szövegszerkesztő-, és beszédíró versenyén. A Magyar Gyorsírók és Gépírók Országos Szövetségének megmérettetésén az intézmény diákjai már évek óta részt vesznek.

Az országból 22 iskola, 200 tanulója mérte össze a tudását a rendezvényen. Sziva Levente a gépírásversenyen első helyezést ért el, ezzel elnyerte az év legjobb ifjúsági gépírója címet is. Horváth Bálint kilencedikes diák Tanuló III. kategóriában a 12. helyet szerezte meg.

- Folyamatos, koncentrált munkára van ahhoz szükség, hogy valaki ilyen szép versenyeredményeket érjen el, mint most a versenyzők ezen a versenyen. Rengeteg felkészülés, rengeteg gyakorlás, hibaelemzés, javítás. A gépírás versenyekre mozdulat és szógyakorlatok, nehéz betűfogások gyakorlása, hosszabb szövegek másolása, mind-mind részét képezi a felkészülésnek – mondta Kalmár Izabella, a Nagykanizsai SZC Thúry György Technikum felkészítő tanára.

Horváth Péter a szövegszerkesztésben a negyedik, gépírásban a 25. helyen zárt. Péter korábban már több szakmai versenyen is szép eredményeket zsebelt be magának. A gyerekektől megtudtuk, hogy a többéves, folyamatos tanulást követően, a versenyre néhány hét intenzívebb gyakorlással készültek.

- Először is szeretnék köszönetet mondani Izabella tanárnőnek a lelkiismeretes biztatásért és a tanításért. Nagyon örülök ennek a helynek, épphogy lecsúsztam a dobogóról, de nagyon elégedett vagyok. A felkészülés 2-3 hétig tartott, de pont elég volt ahhoz, hogy sikeresen felkészüljek a versenyre. Nehézséget nem találtam benne, négy év alatt gyakoroltam rá – jegyezte meg Horváth Péter.

A szövegszerkesztő verseny Tanuló I. kategóriájában ötödik helyen végzett Gerócs Eszter. Versenymunkájával hibátlansági érmet is kapott.

- Az elején még egy kicsit nehéz volt elsajátítani a tízujjas vakírást, de az idő teltével egyre jobban belejöttem. Nekem is 2-3 hét volt a felkészülés, nagyon örülök a helyezésemnek - árulta el Gerócs Eszter.

Kalmár Izabella felkészítő pedagógus elmondta: nagyon büszke a fiatalokra, mert mindent megtettek annak érdekében, hogy ezekkel az eredményekkel büszkélkedhessenek.

Galéria
további friss hírek
18
jún.
16:08
1
NAGYKANIZSA
UV sugárzás
18
jún.
15:44
4
Nagykanizsa
Egy 14 éves gyereket ütöttek el a zebrán ma délelőtt kilenc óra körül.
Egy 14 éves gyereket ütöttek el a zebrán ma délelőtt kilenc óra körül. A fiút a Teleki és a Tavasz utca kereszteződésében található gyalogátkelőhelyen gázolta el a személygépkocsi. A..tovább olvasom
18
jún.
14:03
4
Nagykanizsa
Nagyon erős UV-B sugárzásra adott ki figyelmeztetést a Nyugat-dunántúli régióban az Országos Meteorológiai Szolgálat a hétvégére.
18
jún.
13:58
4
Nagykanizsa
A bőrünket hidratálással, a szemünket megfelelő minőségű napszemüveggel óvhatjuk a fokozott UV-sugárzás káros hatásaitól.
18
jún.
13:55
4
Nagykanizsa
Hagyományteremtő céllal, Magyarországon az elsők között ünnepelte a kukások világnapját június 17-én a Netta-Pannonia Kft.
18
jún.
13:51
4
Nagykanizsa
A növények gyűjtését önkormányzati rendelet szabályozza.
Időről időre visszatérő probléma a közterületi fák megcsonkítása a városban – tudtuk meg Kámán Lászlótól, a Via Kanizsa Zrt. vezérigazgató-helyettesétől. A napokban nyílik a hársfa,..tovább olvasom
18
jún.
13:48
4
Nagykanizsa
Már csütörtökön indulásra készen álltak az autóban és a kamionokon a felajánlások.
Adományokat szállított a 2020-as, horvátországi földrengés károsultjainak a Zala Megyei -, valamint a Nagykanizsai Horvát Nemzetiségi Önkormányzat, Nagykanizsa önkormányzatával együttműködve. A..tovább olvasom
18
jún.
13:45
4
Nagykanizsa
A DK miniszterelnök-jelöltje hétfőn az Ady utcán tart fórumot.
Nagykanizsán folytatja országjárását Dobrev Klára. A DK miniszterelnök-jelöltje hétfőn az Ady utcán tart fórumot. Az esemény kapcsán ma tartott sajtótájékoztatót Horváth Jácint, a..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2021.06.18

KÁNIKULA – Nagyon erős UV-B sugárzás várható a hétvégén

GÁZOLÁS – Sokadik eset már, ezúttal egy 14 éves gyereket ütöttek el a Telekin

ADOMÁNY – A városvezetés, a helyi és a megyei horvát nemzetiségi önkormányzat közösen segítette a földrengés károsultjait

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
Halis
Halis
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu