+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Petíció indult a Szentgyörgyvári hegy infrastruktúrájának bővítésére
2021. június 9. szerda 15:56
Petíció indult a Szentgyörgyvári hegy infrastruktúrájának bővítésére
Fő célja az aláírásgyűjtésnek az, hogy felújítsák a hegyre vezető útszakaszokat, a közvilágítást, valamint indítsanak egy menetrendszerűen közlekedő helyi buszjáratot.
Nagykanizsa

Petíció indult a Szentgyörgyvári hegy infrastruktúrájának bővítésére. A kezdeményező, Csóri Attila fő célja az aláírásgyűjtéssel az, hogy felújítsák a hegyre vezető útszakaszokat, a közvilágítást, valamint indítsanak egy menetrendszerűen közlekedő helyi buszjáratot.  

Már több mint százan aláírták a felhívást, amit június elsején tett közzé Csóri Attila. Elmondta, az őszi és a téli hónapokban, közvilágítás hiányában, nagyon veszélyes gyalogosan közlekedni a hegyen. Ezért is lenne szükséges megoldani a tömegközlekedést, hiszen a legközelebbi megálló több mint másfél kilométerre található.

– Nagyon sok család, kisgyermekes családok élnek itt a hegyen, akik csak egy autóval rendelkeznek és nem tudnak közlekedni busz hiányában. Az egyik fő elviszi az autót akkor a gyerekek nem tudnak közlekedni be az iskolákba, vagy munkahelyekre az emberek – mondta Csóri Attila.

A felvételeken is jól látszik, hogy helyenként több centiméter mély kátyúk keletkeztek. Csóri Attila szerint már több éve gondot okoz a helyieknek az utak minősége. Nem egyszer panaszkodtak arra is, hogy kár keletkezett a járműveikben.

– Helyenként már nyolc, tíz, tizenöt centi mélységet is meghaladják a kátyúk. A Szentgyörgyvári hegyre vezető utak, mellékutak sajnos az esőzések miatt fokozatosan romlanak, de itt a bekötőútnál is csak kisebb javításokat eszközölnek, de ha ráesik az eső, akkor már egy hét múlva ugyanúgy kátyús az út, és megközelíthetetlenek a mellékutak – tette hozzá Csóri Attila.

Mint azt Szabó Istvántól, a Via Kanizsa Zrt. vezérigazgatójától megtudtuk, a tavaly nyári esőzés nagy károkat okozott a hegyi utakban. A rendbetételre az önkormányzat vis maior keretből nyert egy bizonyos összeget, aminek a felhasználásával a helyi utak egy részének felújítása megvalósulhat. A hivatal vagyongazdálkodási és városüzemeltetési csoportja a munkálatok kapcsán a későbbiekre ígért tájékoztatást.

Galéria
további friss hírek
18
jún.
16:08
1
NAGYKANIZSA
UV sugárzás
18
jún.
15:44
4
Nagykanizsa
Egy 14 éves gyereket ütöttek el a zebrán ma délelőtt kilenc óra körül.
Egy 14 éves gyereket ütöttek el a zebrán ma délelőtt kilenc óra körül. A fiút a Teleki és a Tavasz utca kereszteződésében található gyalogátkelőhelyen gázolta el a személygépkocsi. A..tovább olvasom
18
jún.
14:03
4
Nagykanizsa
Nagyon erős UV-B sugárzásra adott ki figyelmeztetést a Nyugat-dunántúli régióban az Országos Meteorológiai Szolgálat a hétvégére.
18
jún.
13:58
4
Nagykanizsa
A bőrünket hidratálással, a szemünket megfelelő minőségű napszemüveggel óvhatjuk a fokozott UV-sugárzás káros hatásaitól.
18
jún.
13:55
4
Nagykanizsa
Hagyományteremtő céllal, Magyarországon az elsők között ünnepelte a kukások világnapját június 17-én a Netta-Pannonia Kft.
18
jún.
13:51
4
Nagykanizsa
A növények gyűjtését önkormányzati rendelet szabályozza.
Időről időre visszatérő probléma a közterületi fák megcsonkítása a városban – tudtuk meg Kámán Lászlótól, a Via Kanizsa Zrt. vezérigazgató-helyettesétől. A napokban nyílik a hársfa,..tovább olvasom
18
jún.
13:48
4
Nagykanizsa
Már csütörtökön indulásra készen álltak az autóban és a kamionokon a felajánlások.
Adományokat szállított a 2020-as, horvátországi földrengés károsultjainak a Zala Megyei -, valamint a Nagykanizsai Horvát Nemzetiségi Önkormányzat, Nagykanizsa önkormányzatával együttműködve. A..tovább olvasom
18
jún.
13:45
4
Nagykanizsa
A DK miniszterelnök-jelöltje hétfőn az Ady utcán tart fórumot.
Nagykanizsán folytatja országjárását Dobrev Klára. A DK miniszterelnök-jelöltje hétfőn az Ady utcán tart fórumot. Az esemény kapcsán ma tartott sajtótájékoztatót Horváth Jácint, a..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2021.06.18

KÁNIKULA – Nagyon erős UV-B sugárzás várható a hétvégén

GÁZOLÁS – Sokadik eset már, ezúttal egy 14 éves gyereket ütöttek el a Telekin

ADOMÁNY – A városvezetés, a helyi és a megyei horvát nemzetiségi önkormányzat közösen segítette a földrengés károsultjait

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
Halis
Halis
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu