+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Szép eredményeket értek el a kanizsai diákok a 13. Gyerekfesztiválon
2021. június 8. kedd 17:31
Szép eredményeket értek el a kanizsai diákok a 13. Gyerekfesztiválon
A tehetségkutató rendezvényen a gyerekek hangszeres zenében, szavalásban, táncban és éneklésben bizonyíthatják a hozzáértésüket.
Nagykanizsa

Több kategóriában is szép eredményeket értek el a kanizsai diákok a 13. Gyerekfesztiválon. A Farkas Ferenc Zene- és Aranymetszés Alapfokú Művészeti Iskola növendékei közül hangszeres zenében az alsó tagozatos Galambos Flóra, valamint a felsős Lőczi Alíz is megszerezte az elsőnek járó díjat. Versmondásban a Rozgonyi-iskola tanulói jeleskedtek: Pál Doriánt az első, míg Horváth Péter tudását a második hellyel jutalmazta a zsűri.

A megmérettetést idén online formában tartották meg a szervezők. A tehetségkutató rendezvényen a gyerekek hangszeres zenében, szavalásban, táncban és éneklésben bizonyíthatják a hozzáértésüket. Nagykanizsa tanulói minden évben részt vesznek a versenyen.

– Nagyon örültünk annak, hogy ismét nagyon szép eredményeket értek el növendékeink. Ez a 13. Gyerekfesztivál melyet Magyarkanizsán szerveznek meg. Magyarkanizsa és Nagykanizsa testvérvárosok és az ottani iskola a többi testvérvárosával, illetve a testvérvárosi kapcsolatával közösen szervezi meg, meghívásos alapon ezt a fesztivált – mondta el Baráth Adrien, az FFZAMI igazgatója.

Kollonay Zoltán felkészítő tanár kihívásnak és egyben felelősségnek tartja a fiatalokkal való közös munkát, tehetségük gondozását. Egyéni elképzeléseiket, gondolati szabadságukat előtérbe helyezve tanítja őket.

– Mozgósítom a motivációs érzéseiket, mert bennük van. Mindenkiben benne van. Van egy olyan pillanat, amikor ezt meg kell, hogy mutassa. Bár én segítem, de a legfontosabb számomra, hogy rátaláljanak a saját motivációjukra és amikor kiülnek a színpadra, akkor átadják az érzést. Ezért van, ezért tanuljuk a művészetet alapfokon és ez alapfokon is hozzátartozik, a lényegét adja – árulta el Kollonay Zoltán, az FFZAMI  oktató, zongoraművész, zeneszerzője.

Az oktató és növendékei bővebben beszámolnak az elért sikereikről mai kulturális magazinműsorunkban.  

Galéria
további friss hírek
18
jún.
16:08
1
NAGYKANIZSA
UV sugárzás
18
jún.
15:44
4
Nagykanizsa
Egy 14 éves gyereket ütöttek el a zebrán ma délelőtt kilenc óra körül.
Egy 14 éves gyereket ütöttek el a zebrán ma délelőtt kilenc óra körül. A fiút a Teleki és a Tavasz utca kereszteződésében található gyalogátkelőhelyen gázolta el a személygépkocsi. A..tovább olvasom
18
jún.
14:03
4
Nagykanizsa
Nagyon erős UV-B sugárzásra adott ki figyelmeztetést a Nyugat-dunántúli régióban az Országos Meteorológiai Szolgálat a hétvégére.
18
jún.
13:58
4
Nagykanizsa
A bőrünket hidratálással, a szemünket megfelelő minőségű napszemüveggel óvhatjuk a fokozott UV-sugárzás káros hatásaitól.
18
jún.
13:55
4
Nagykanizsa
Hagyományteremtő céllal, Magyarországon az elsők között ünnepelte a kukások világnapját június 17-én a Netta-Pannonia Kft.
18
jún.
13:51
4
Nagykanizsa
A növények gyűjtését önkormányzati rendelet szabályozza.
Időről időre visszatérő probléma a közterületi fák megcsonkítása a városban – tudtuk meg Kámán Lászlótól, a Via Kanizsa Zrt. vezérigazgató-helyettesétől. A napokban nyílik a hársfa,..tovább olvasom
18
jún.
13:48
4
Nagykanizsa
Már csütörtökön indulásra készen álltak az autóban és a kamionokon a felajánlások.
Adományokat szállított a 2020-as, horvátországi földrengés károsultjainak a Zala Megyei -, valamint a Nagykanizsai Horvát Nemzetiségi Önkormányzat, Nagykanizsa önkormányzatával együttműködve. A..tovább olvasom
18
jún.
13:45
4
Nagykanizsa
A DK miniszterelnök-jelöltje hétfőn az Ady utcán tart fórumot.
Nagykanizsán folytatja országjárását Dobrev Klára. A DK miniszterelnök-jelöltje hétfőn az Ady utcán tart fórumot. Az esemény kapcsán ma tartott sajtótájékoztatót Horváth Jácint, a..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2021.06.18

KÁNIKULA – Nagyon erős UV-B sugárzás várható a hétvégén

GÁZOLÁS – Sokadik eset már, ezúttal egy 14 éves gyereket ütöttek el a Telekin

ADOMÁNY – A városvezetés, a helyi és a megyei horvát nemzetiségi önkormányzat közösen segítette a földrengés károsultjait

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
Halis
Halis
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu