+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Szvoboda Bence tartott edzést az Újudvar Motocross-Enduro Parkban
2021. június 7. hétfő 16:30
Szvoboda Bence tartott edzést az Újudvar Motocross-Enduro Parkban
Az érdeklődők technikai, valamint személyes tanácsokat is kérhettek a profi sportolótól.
Újudvar

Szvoboda Bence, tízszeres magyar bajnok motorversenyző tartott edzést szombaton az újudvari Motocross-Enduro Parkban. Az érdeklődők technikai, valamint személyes tanácsokat is kérhettek a profi sportolótól.

Hazánkban nem számít népszerű sportnak a motokrossz, nagyon kevesen próbálják ki – árulta el stábunknak Szvoboda Bence. A versenyző szerint érdemes már gyerekkortól, egy jó edző segítségével motorozni, így később komolyabb eredményeket lehet elérni. Bence nyolcéves kora óta van a pályán.

- Én most 29 éves vagyok, azt gondolom, hogy 33-34 éves koromig még szeretném ezt csinálni. Egyrészt azért, mert most érzem azt magamban, hogy minden összeállt, tudom, hogy mit kell fizikálisan tenni ezért a sportért, nagyon nagy a tapasztalatom a nemzetközi versenyek terén is. Ami fontos, hogy motivált vagyok még ennyi sérülés és balszerencse után is. Én küzdeni fogok ezután is – mondta el Szvoboda Bence profi motokrosszversenyző.

Az újudvari létesítmény 2500 méter hosszú, 70 méteres szintkülönbséggel. A nyomvonal kifejezetten gyors, modern ugratókkal, többféle hullámsorral, triplafelugróval tarkított, és szinte minden kanyarban van belül lassító.

- Ez egy hosszú pályának számít és gyorsnak. Általában 1300-1500 méteres pályák vannak Magyarországon. Ez inkább amerikai színvonalú és stílusú, mert ott vannak ilyen hosszú és gyors pályák. Gyors leugrók, lelépők és kombinált ugrók vannak kombinált elemekkel. Van hullámsor, és az ugratók is olyanok, hogy két-háromféleképpen meg lehet oldani. Nagy sokféleképpen lehet variálni – nyilatkozta Jakab Dávid, az Újudvar Motocross-Enduro Park üzemeltetője, építője.

Szvoboda Bence szerint, egy megfelelő motoron kívül, a rengeteg gyakorlás, az állóképesség fejlesztése, valamint a kitartás a titka annak, hogy valakiből átlagon felüli terepversenyző váljon.

Galéria
további friss hírek
18
jún.
16:08
1
NAGYKANIZSA
UV sugárzás
18
jún.
15:44
4
Nagykanizsa
Egy 14 éves gyereket ütöttek el a zebrán ma délelőtt kilenc óra körül.
Egy 14 éves gyereket ütöttek el a zebrán ma délelőtt kilenc óra körül. A fiút a Teleki és a Tavasz utca kereszteződésében található gyalogátkelőhelyen gázolta el a személygépkocsi. A..tovább olvasom
18
jún.
14:03
4
Nagykanizsa
Nagyon erős UV-B sugárzásra adott ki figyelmeztetést a Nyugat-dunántúli régióban az Országos Meteorológiai Szolgálat a hétvégére.
18
jún.
13:58
4
Nagykanizsa
A bőrünket hidratálással, a szemünket megfelelő minőségű napszemüveggel óvhatjuk a fokozott UV-sugárzás káros hatásaitól.
18
jún.
13:55
4
Nagykanizsa
Hagyományteremtő céllal, Magyarországon az elsők között ünnepelte a kukások világnapját június 17-én a Netta-Pannonia Kft.
18
jún.
13:51
4
Nagykanizsa
A növények gyűjtését önkormányzati rendelet szabályozza.
Időről időre visszatérő probléma a közterületi fák megcsonkítása a városban – tudtuk meg Kámán Lászlótól, a Via Kanizsa Zrt. vezérigazgató-helyettesétől. A napokban nyílik a hársfa,..tovább olvasom
18
jún.
13:48
4
Nagykanizsa
Már csütörtökön indulásra készen álltak az autóban és a kamionokon a felajánlások.
Adományokat szállított a 2020-as, horvátországi földrengés károsultjainak a Zala Megyei -, valamint a Nagykanizsai Horvát Nemzetiségi Önkormányzat, Nagykanizsa önkormányzatával együttműködve. A..tovább olvasom
18
jún.
13:45
4
Nagykanizsa
A DK miniszterelnök-jelöltje hétfőn az Ady utcán tart fórumot.
Nagykanizsán folytatja országjárását Dobrev Klára. A DK miniszterelnök-jelöltje hétfőn az Ady utcán tart fórumot. Az esemény kapcsán ma tartott sajtótájékoztatót Horváth Jácint, a..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2021.06.18

KÁNIKULA – Nagyon erős UV-B sugárzás várható a hétvégén

GÁZOLÁS – Sokadik eset már, ezúttal egy 14 éves gyereket ütöttek el a Telekin

ADOMÁNY – A városvezetés, a helyi és a megyei horvát nemzetiségi önkormányzat közösen segítette a földrengés károsultjait

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
Halis
Halis
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu