+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Megtartották az idei első Csó-tó kört
2021. június 3. csütörtök 14:40
Megtartották az idei első Csó-tó kört
Ezzel elindult a népszerű programsorozat ötödik szezonja.
Nagykanizsa

Megtartották az idei első Csó-tó kört a Kanizsai Futóklub tagjai. Ezzel elindult a népszerű programsorozat ötödik szezonja. A szerdai alkalom különlegessége, hogy a sportolóknak már több mint fél éve nem volt lehetőségük a közösségi futásra.

Nagy volt az érdeklődés a nyári szezon első Csó-tó körére. A Kanizsai Futóklubnak jelenleg 130 aktív tagja van, ebből általában körülbelül 50-en vállalkoznak az 5 kilométeres táv megtételére. Egy teljesen sík, kavicsozott sétány áll a résztvevők rendelkezésére a tónál.

- Átlagos edzettséggel, 30-40 perc között szokták teljesíteni, az ügyesebbek gyorsabban is, akár 20 perc alatt. Igazából az a cél mindenkinél, hogy körbe érjen, teljesítse. Nyár elején jönnek olyanok, akik közben belesétálnak. A mi célunk és a mi örömünk az az, ha nyár vége felé már folyamatosan körbe futják, és barátokat, ismerősöket találnak, fejlesztik magukat - mondta Léhart Zoltán, a Kanizsai Futóklub elelnöke.

A futóktól megtudtuk, hogy bár az edzettségükön nem rontott jelentősen a járványidőszak, de a motivációjuk alábbhagyott az elmúlt hónapokban.

- Nagy élvezettel vártuk már, hogy jöhessünk, ugyanis a vírushelyzet mindenkit megfogott, de ezt mindenki jól tudja. Alig várjuk, hogy legközelebb is, s minden héten jöhessünk, mert ez szerintem egy nagyszerű dolog, főleg a társaság miatt – árulta el Nagy Gábor, a Kanizsai Futóklub tagja.

Kezdőként és haladóként egyaránt lehetőség van csatlakozni a klubhoz. Csak az a fontos, hogy az érdeklődő szeresse a futást.

- Ennek én borzasztóan örülök, hogy többen is lehet újra futni, már nagyon hiányoztak a futópajtások. A futás teljesen más, ha közösségben csináljuk, de természetesen ez nagyrészt magányos sport és ezért szeretni kell egyedül is futni. Én egyedül is nagyon sokat futok - tette hozzá Kepe József, a Kanizsai Futóklub tagja.

A Kanizsai Futóklub nyáron több programmal is készül, legkorábban június 6-án, vasárnap indul a Kékfűrész Vertical verseny, jövő hét szerdán pedig ismét a Csónakázó-tó körül találkoznak a futás szerelmesei.

Galéria
további friss hírek
18
jún.
16:08
1
NAGYKANIZSA
UV sugárzás
18
jún.
15:44
4
Nagykanizsa
Egy 14 éves gyereket ütöttek el a zebrán ma délelőtt kilenc óra körül.
Egy 14 éves gyereket ütöttek el a zebrán ma délelőtt kilenc óra körül. A fiút a Teleki és a Tavasz utca kereszteződésében található gyalogátkelőhelyen gázolta el a személygépkocsi. A..tovább olvasom
18
jún.
14:03
4
Nagykanizsa
Nagyon erős UV-B sugárzásra adott ki figyelmeztetést a Nyugat-dunántúli régióban az Országos Meteorológiai Szolgálat a hétvégére.
18
jún.
13:58
4
Nagykanizsa
A bőrünket hidratálással, a szemünket megfelelő minőségű napszemüveggel óvhatjuk a fokozott UV-sugárzás káros hatásaitól.
18
jún.
13:55
4
Nagykanizsa
Hagyományteremtő céllal, Magyarországon az elsők között ünnepelte a kukások világnapját június 17-én a Netta-Pannonia Kft.
18
jún.
13:51
4
Nagykanizsa
A növények gyűjtését önkormányzati rendelet szabályozza.
Időről időre visszatérő probléma a közterületi fák megcsonkítása a városban – tudtuk meg Kámán Lászlótól, a Via Kanizsa Zrt. vezérigazgató-helyettesétől. A napokban nyílik a hársfa,..tovább olvasom
18
jún.
13:48
4
Nagykanizsa
Már csütörtökön indulásra készen álltak az autóban és a kamionokon a felajánlások.
Adományokat szállított a 2020-as, horvátországi földrengés károsultjainak a Zala Megyei -, valamint a Nagykanizsai Horvát Nemzetiségi Önkormányzat, Nagykanizsa önkormányzatával együttműködve. A..tovább olvasom
18
jún.
13:45
4
Nagykanizsa
A DK miniszterelnök-jelöltje hétfőn az Ady utcán tart fórumot.
Nagykanizsán folytatja országjárását Dobrev Klára. A DK miniszterelnök-jelöltje hétfőn az Ady utcán tart fórumot. Az esemény kapcsán ma tartott sajtótájékoztatót Horváth Jácint, a..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2021.06.18

KÁNIKULA – Nagyon erős UV-B sugárzás várható a hétvégén

GÁZOLÁS – Sokadik eset már, ezúttal egy 14 éves gyereket ütöttek el a Telekin

ADOMÁNY – A városvezetés, a helyi és a megyei horvát nemzetiségi önkormányzat közösen segítette a földrengés károsultjait

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
Halis
Halis
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu