+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / „A valóságra figyelő iskola és a digitalizáció”
2021. június 1. kedd 16:44
„A valóságra figyelő iskola és a digitalizáció”
Az online oktatás során szerzett személyes és szakmai tapasztalataikat osztották meg egymással a piarista iskolák tanárai.
Nagykanizsa

Az online oktatás során szerzett személyes és szakmai tapasztalataikat osztották meg egymással a piarista iskolák tanárai a piarista rend első tartományi konferenciáján. „A valóságra figyelő iskola és a digitalizáció” című online rendezvényen a kanizsai iskolából hét pedagógus vett részt.

Az online konferencia egyébként egy többéves pályázat - a digitális környezet kialakítása a piarista rend iskoláiban - zárása volt. Bécsiné Jakabfi Mariannától, az intézmény oktatójától megtudtuk: az elmúlt egy év alatt, a tantermen kívüli rendszerről tanultakat műhelymunkákon keresztül mutatták be egymásnak a résztvevők.

– Én személy szerint kettő műhelymunkában vettem részt. Az egyik műhelymunkát vezettem, ami arról szólt, hogy hogyan tudjuk a rendtartomány iskoláiban a szakmai együttműködést erősíteni a különböző szaktanárok között. A másik pedig egy olyan nemzetközi műhelymunka volt, ami arról szólt, hogy egyrészt a kecskeméti iskola bemutatta a saját gyakorlatát egy nemzetközi osztályterem kapcsán. Ők ebben már többéves tapasztalattal rendelkeznek és tervezzük, hogy ebbe mi is be fogunk kapcsolódni – mondta el Bécsiné Jakabfi Marianna, a Piarista-iskola tanára.

Fehér Katalin matematika és fizika szakos tanárként „A matematika tanítása” című projektet vezette. A beszélgetés során sok hasznos információt és módszert hallhattak egymástól a pedagógusok.

– Megbeszéltük, hogy ki hogyan élte meg az online oktatást, hogyan sikerült hatékonyan tanítani a matematikát, levontuk a következtetéseket. nagyon jó volt hallani, hogy ki milyen eszközöket használt, illetve még tanultunk is egymástól ؘ- fogalmazott Fehér Katalin, a Piarista-iskola tanára.

A konferenciára a tanárok és a szakemberek mellett, az iskolák diákjait, valamint a tanulók szüleit is meghívták.

Galéria
további friss hírek
18
jún.
16:08
1
NAGYKANIZSA
UV sugárzás
18
jún.
15:44
4
Nagykanizsa
Egy 14 éves gyereket ütöttek el a zebrán ma délelőtt kilenc óra körül.
Egy 14 éves gyereket ütöttek el a zebrán ma délelőtt kilenc óra körül. A fiút a Teleki és a Tavasz utca kereszteződésében található gyalogátkelőhelyen gázolta el a személygépkocsi. A..tovább olvasom
18
jún.
14:03
4
Nagykanizsa
Nagyon erős UV-B sugárzásra adott ki figyelmeztetést a Nyugat-dunántúli régióban az Országos Meteorológiai Szolgálat a hétvégére.
18
jún.
13:58
4
Nagykanizsa
A bőrünket hidratálással, a szemünket megfelelő minőségű napszemüveggel óvhatjuk a fokozott UV-sugárzás káros hatásaitól.
18
jún.
13:55
4
Nagykanizsa
Hagyományteremtő céllal, Magyarországon az elsők között ünnepelte a kukások világnapját június 17-én a Netta-Pannonia Kft.
18
jún.
13:51
4
Nagykanizsa
A növények gyűjtését önkormányzati rendelet szabályozza.
Időről időre visszatérő probléma a közterületi fák megcsonkítása a városban – tudtuk meg Kámán Lászlótól, a Via Kanizsa Zrt. vezérigazgató-helyettesétől. A napokban nyílik a hársfa,..tovább olvasom
18
jún.
13:48
4
Nagykanizsa
Már csütörtökön indulásra készen álltak az autóban és a kamionokon a felajánlások.
Adományokat szállított a 2020-as, horvátországi földrengés károsultjainak a Zala Megyei -, valamint a Nagykanizsai Horvát Nemzetiségi Önkormányzat, Nagykanizsa önkormányzatával együttműködve. A..tovább olvasom
18
jún.
13:45
4
Nagykanizsa
A DK miniszterelnök-jelöltje hétfőn az Ady utcán tart fórumot.
Nagykanizsán folytatja országjárását Dobrev Klára. A DK miniszterelnök-jelöltje hétfőn az Ady utcán tart fórumot. Az esemény kapcsán ma tartott sajtótájékoztatót Horváth Jácint, a..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2021.06.18

KÁNIKULA – Nagyon erős UV-B sugárzás várható a hétvégén

GÁZOLÁS – Sokadik eset már, ezúttal egy 14 éves gyereket ütöttek el a Telekin

ADOMÁNY – A városvezetés, a helyi és a megyei horvát nemzetiségi önkormányzat közösen segítette a földrengés károsultjait

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
Halis
Halis
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu