+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Játék a jövőért
2021. május 27. csütörtök 17:18
Játék a jövőért
A projektjének része egy interaktív előadás, illetve egy applikáció, amin keresztül megtapasztalhatják a gyerekek a tetteik következményeit.
Nagykanizsa

16 millió forint támogatást nyert a Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület a Bűnmegelőzési Ötletpályázaton. A program témaköre a kortárs bántalmazás és bűnmegelőzés volt. A kanizsai csoport „Játék a jövőért” című projektjének része egy interaktív előadás, illetve egy applikáció, amin keresztül megtapasztalhatják a gyerekek a tetteik következményeit.

2019-ben jelent meg a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács kétkörös ötletpályázata. Budavölgyi Kálmán, az egyesület elnöke elmondta, a projektjük kiterjed a fizikális és mentális bántalmazásra is. Szeretnék megmutatni a gyerekeknek, hogyan miként ne váljanak se áldozattá, se elkövetővé.

– Mi már régóta szerettünk volna egy ilyen programon indulni, mert volt egy projekttervünk. Az ötletünket elfogadták. Második körben fel kellett menni Budapestre a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanácsnak a központjába, ahol személyesen találkoztunk, elmondtuk, hogy mit szeretnénk a folytatásban, majd kidolgoztuk a pályázatot. Nagyon örültünk neki, amikor 16,4 millió forinttal támogatták az elképzeléseinket. Játék a jövőért a címe. Témaköre pedig a kortárs bántalmazás és a bűnmegelőzés – tájékoztatott Budavölgyi Kálmán, a Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület elnöke.

Egy 45 perces színdarabon keresztül ismertetik a történetet a fiatalokkal, amiben a nézőközönség interaktívan vesz részt. Az előadásnak három főszereplője van, az osztályt pedig a közönség adja. A program szakmai hátterét a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság, valamint pszichológus és drámapedagógus is segítette.

– Együtt dolgoztunk Mihály Péterrel, a zalaegerszegi színház drámapedagógusával, aki maga a mentorprogramot építette hozzá. Illetve Nyakó Melinda pszichológus is foglalkozott a gyerekekkel, akik szerepelnek a darabban. Őnekik volt külön érzékenyítés erre, hogy még inkább átérezzék azt, hogy miért adjuk elő, és miért dolgozunk – mondta Szollár-Nikolics Zsanna, a Kanizsai Fiatalok Közösségének elnöke. 

Az előadáshoz kapcsolódik egy applikáció is, ami közvetlenül a színdarab után történik. Az élőszereplős játékon keresztül nyomon követhetik a gyerekek a három főszereplő történetét. 

–Ez egy nagyon hosszadalmas folyamat mind a három gyereknek a döntéseit végigjátszani. Vannak nagyon pozitív, és nagyon negatív végkifejletek. El lehet menni nagyon a végletektől a végletekig. Ez az alkalmazás arra való, hogy a gyerekek felfedezhessék, és megnézhessék azokat a döntéseket, amiket lehet, hogy a való életben nem hoznának meg. Ha látják a következményeit, akkor tudjanak ellene tenni vagy esetleg már felfedezzék az ő osztályukban is – árulta el Fási Barnabás, a Kanizsai Fiatalok Közösségének alelnöke.

A program egyelőre kísérleti jellegű, így megközelítőleg 600 gyereknek mutatják majd be az előadást Zala megyében. Amennyiben bűnmegelőzési téren sikereket érnek el vele, akkor tervezik a folytatását, valamint más témák feldolgozását.  

Galéria
további friss hírek
16
szep.
14:54
1
Nagykanizsa
Előválasztási vita – avagy ki lehet az esélyesebb jelölt?
16
szep.
13:50
4
Nagykanizsa
A tettesek telefonon banki alkalmazottnak adják ki magukat, és elkérik az áldozatok adatait.
Új módszerrel próbálkoznak a csalók Zala megyében. A tettesek telefonon banki alkalmazottnak adják ki magukat, és elkérik az áldozatok adatait. Tóth László, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság..tovább olvasom
16
szep.
13:40
4
Nagykanizsa
A fiatal sportolók hét éremmel tértek haza nemrégiben Portugáliából az ifjúsági és U23-as kajak-kenu világbajnokságról.
16
szep.
13:35
4
Nagykanizsa
A jóvátételi program, a polgármesteri poszt és a dél-zalai régió felzárkóztatása is szóba került a tegnapi előválasztási vitán.
16
szep.
13:32
4
Nagykanizsa
A másfél éves elzártság után újra teljes erejével és taglétszámával kezdte meg működését a Hölgyklub.
Évadnyitót tartott tegnap a Honvéd Kaszinó Hölgyklubja. Az eseményen a tagok megbeszélték a következő hónapokban várható programokat, valamint a névnapjukat és születésnapjukat ünneplőket is..tovább olvasom
16
szep.
13:29
4
Nagykanizsa
Az esemény célja az anyanyelvi és az idegen nyelvi kompetenciák fejlesztése.
Elkezdődött a nyelvi napok első köre tegnap a Kőrösi-iskolában. A rendezvénynek hosszú időre visszanyúló hagyománya van az intézményben. Az esemény célja az anyanyelvi és az idegen nyelvi kompetenciák..tovább olvasom
16
szep.
13:26
4
Nagykanizsa
Továbbtanulási szülői értekezletekkel és pályaorientációs foglalkozásokkal segítik a hetedik és nyolcadik osztályos tanulókat a Bolyai-iskolában.
15
szep.
22:00
1
Nagykanizsa
Tanévnyitó ünnepség a nagykanizsai Pannon Egyetemen
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2021.09.16

VOKS – Szombaton indul az előválasztás, szerdán a

HSMK-ban vitáztak a jelöltek 

PÁLYAVÁLASZTÁS – Heti két tanórán segítik a nyolcadikos diákok döntését a Bolyaiban  CSALÓK ZALÁBAN – Banki adatokra vadásznak a tettesek

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu