+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Elektromos autót kapott a PEN
2021. május 11. kedd 16:24
Elektromos autót kapott a PEN
A fejlesztés az Információs és Technológiai Minisztérium támogatásának köszönhetően valósult meg.
Nagykanizsa

Egy elektromos autóval bővült a Pannon Egyetem Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központ járműparkja. A fejlesztés az Információs és Technológiai Minisztérium támogatásának köszönhetően valósult meg. A járművet ma adták át a kanizsai intézménynek. A kocsit az iskola vezetői fogják használni az utazásaikhoz.

A projekt részeként négy elektromos autót kapott a Pannon Egyetem, ebből egyet Nagykanizsán tettek elérhetővé. Gelencsér András, a felsőoktatási intézmény rektora elmondta, a kapott gépjárművek képviselik az intézmény szerepét, amit a körforgásos gazdaság és a fenntarthatóság területén tölt be. – Szeretnénk ezzel is demonstrálni azt a fajta elkötelezettségünket, ami egyébként a tudományos kutatás, illetve a képzések területén a fenntarthatóság szempontjából meghatározó az egyetemen. Nagykanizsa ilyen értelemben kiemelkedő, hiszen itt tervezzük megvalósítani a körforgásos gazdaság tudásközpontot, amelyhez kormányzati támogatást is kaptunk, illetve remélünk. Ennek az illusztrálására, demonstrálására egy ilyen jármű, ami ezt hirdeti, messzemenően alkalmas – mondta el Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora.

Sokat utaznak a megbeszélések, a beiskolázási körutak, valamint a partnercégek között történő egyeztetések miatt az iskola munkatársai. Fontosnak tartják azonban, hogy útjukat a lehető legkisebb károsanyag-kibocsátás mellett tegyék meg. – Mindenképpen szeretnénk majd még tovább zöldülni, amennyire csak lehet. Itt ebben az épületben most jelenleg nincsenek egyébként egyéb megoldásaink, egyéb alternatív energiaforrásaink, de a jövőbeni terveink között szerepel, hogy akár az autónak a töltésére vagy akár bármely más energiaellátásra is megpróbáljuk a lehető legzöldebb megoldásokat megtalálni, és megújuló energiaforrásokat használni – fogalmazott Tóth-Kaszás Nikoletta, a Pannon Egyetem Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központ igazgatója. Az igazgató hozzátette: a Volkswagen e-Golf típusú gépjármű 170 és 200 kilométer közötti távolságot tud megtenni. A hatótávolság azért is ideális, mivel minden telephelyen, Zalaegerszegen, Veszprémben és Nagykanizsán is van töltőállomás.  

Galéria
további friss hírek
15
aug.
14:15
4
Nagykanizsa
A projektről ma tartott sajtótájékoztatót Czirákiné Pakulár Judit, a Városfejlesztő Kft. ügyvezetője és Berta Krisztián önkormányzati képviselő.
15
aug.
13:59
4
Zalamerenye
„Áldd meg a dalt” címmel adott önálló koncertet Karácsony János a zalamerenyei Pálos Malomban.
„Áldd meg a dalt” címmel adott önálló koncertet Karácsony János a zalamerenyei Pálos Malomban. A legendás zenész az LGT slágereiből és a szólólemezein megjelent alkotásaiból válogatott a..tovább olvasom
15
aug.
13:46
4
Kányavári borbirtok
Ízek, látvány és zenei élmény – ezek mind jellemezzék a Bor.Zene.Zala fesztivált.
Ízek, látvány és zenei élmény – ezek mind jellemezzék a Bor.Zene.Zala fesztivált. A zalaszabari Öreghegyen tartott pikniken a látogatók szombaton a gasztronómiai élmények mellett két nagykoncerten is..tovább olvasom
15
aug.
13:42
4
61-es főút
Mentőhelikopter is érkezett a helyszínre, de a 26 éves petriventei nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.
15
aug.
13:38
4
Nagykanizsa
A résztvevők több aktuális problémát feszegető előadást hallhattak, de a hangsúly a közösség, a baráti kapcsolatok ápolásán volt.
15
aug.
13:19
4
Homokkomárom
A 16. Csingahegyi Napok szombaton – már megszokott módon – az új alkotás felavatásával zárult.
Mátyás király szobrával gazdagodott a homokkomáromi kegytemplomhoz vezető út. A 16. Csingahegyi Napok szombaton – már megszokott módon – az új alkotás felavatásával zárult.  Idén is – ahogy..tovább olvasom
15
aug.
13:12
4
Budaörs
Az NB III. Nyugati csoportjának harmadik fordulójában Szabó Patrik kétszer is eredményes volt, míg a harmadik dél-zalai gólt a csereként beálló Kovács György szerezte.
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
10:45
Info blokk, benne Híradó
11:15
Lapozó
12:00
Székely gazda
12:30
A mi portánk
13:00
Épí-tech
13:30
FC Nagykanizsa bajnoki mérkőzése
15:00
Lapozó
18:00
Info blokk, benne Híradó
18:30
Diagnózis
19:00
Info blokk, benne Híradó
19:30
Közérdekes
20:00
Híradó
20:15
20:45
Méhek Nyomában
21:15
Info blokk, benne Híradó
21:45
Lapozó
híradó 2022.08.15

HALÁLOS BALESET – Két autó ütközött szombaton Nagykanizsa közelében

MEGÚJULT A SZÉCHENYI TÉR – Elkészült a kivitelező, szerdán nyitják meg a területet

BRAVÚRGYŐZELEM – Az NB II-ből kieső Budaörsöt verte az FC Nagykanizsa

BŐVÜLT A SZOBORPARK– Egy Mátyás királyt ábrázoló alkotást szenteltek fel a Csingahegyi Napok zárásaként

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu