+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Május 2-án nyitnak az evangélikus és református templomok
2021. április 19. hétfő 15:43
Május 2-án nyitnak az evangélikus és református templomok
Már nem kell sokáig várni a híveknek az evangélikus istentiszteletekre.
Nagykanizsa

Május másodikán kinyithatják kapuikat az evangélikus és a református templomok. Az evangélikus püspöki tanács és a református egyház zsinata is nemrégiben úgy határozott, hogy a javuló járványhelyzetre és az egyre nagyobb átoltottságra tekintettel engedélyezik a megfontolt nyitást. 

Már nem kell sokáig várni a híveknek az evangélikus istentiszteletekre. Nagykanizsán is egyetértenek a püspöki döntéssel, így két hét múlva kinyitja kapuit a Csengery úti templom. 

– Nagy öröm számunkra is, hogy május 2-án nyithatnak a templomaink. Mi mindig ragaszkodunk a püspöki döntéshez, bár az nem kötelező érvényű. Egy erős ajánlásnak tekintjük és most is egyetértünk ezzel. Még két hétig zárva van a templom, de már nagyon készülünk arra, hogy újra együtt lehessünk – mondta el Makoviczky Gyula evangélikus lelkész.

A fokozatos nyitás mellett érvelt a Református Egyház Zsinatának Elnökségi Tanácsa. A közlemény szerint hétközi alkalmakat a helyi viszonyok figyelembevételével lehet megtartani. A nyilatkozat azt is kiemeli, hogy a hosszú gyülekezeti éneklés növeli a fertőzés kockázatát. A járványügyi szabályok betartására Kanizsán is kiemelt figyelmet fordítanak.

– Ki lesz téve fertőtlenítő, illetve a maszk használata kötelező lesz a templomban. Május másodikán várunk mindenkit szeretettel, főleg azokat, akik már oltással rendelkeznek vagy a védettség állapotában vannak. Bízunk benne, hogy hamarosan vége lesz ennek a járványos időszaknak és végre felszabadulva, örömmel lehetünk együtt, és talán még kezet is foghatunk hamarosan – nyilatkozta Hella Ferenc református esperes.

A katolikus templomokat a márciusi szigorítások ellenére sem zárták be. Ugyanakkor a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia döntése szerint a megyés püspökök felmentést adnak a vasárnapi szentmisén való részvétel alól, sőt, úgy is dönthetnek, hogy nem tartják meg a nyilvános miséket.

Galéria
további friss hírek
18
jún.
16:08
1
NAGYKANIZSA
UV sugárzás
18
jún.
15:44
4
Nagykanizsa
Egy 14 éves gyereket ütöttek el a zebrán ma délelőtt kilenc óra körül.
Egy 14 éves gyereket ütöttek el a zebrán ma délelőtt kilenc óra körül. A fiút a Teleki és a Tavasz utca kereszteződésében található gyalogátkelőhelyen gázolta el a személygépkocsi. A..tovább olvasom
18
jún.
14:03
4
Nagykanizsa
Nagyon erős UV-B sugárzásra adott ki figyelmeztetést a Nyugat-dunántúli régióban az Országos Meteorológiai Szolgálat a hétvégére.
18
jún.
13:58
4
Nagykanizsa
A bőrünket hidratálással, a szemünket megfelelő minőségű napszemüveggel óvhatjuk a fokozott UV-sugárzás káros hatásaitól.
18
jún.
13:55
4
Nagykanizsa
Hagyományteremtő céllal, Magyarországon az elsők között ünnepelte a kukások világnapját június 17-én a Netta-Pannonia Kft.
18
jún.
13:51
4
Nagykanizsa
A növények gyűjtését önkormányzati rendelet szabályozza.
Időről időre visszatérő probléma a közterületi fák megcsonkítása a városban – tudtuk meg Kámán Lászlótól, a Via Kanizsa Zrt. vezérigazgató-helyettesétől. A napokban nyílik a hársfa,..tovább olvasom
18
jún.
13:48
4
Nagykanizsa
Már csütörtökön indulásra készen álltak az autóban és a kamionokon a felajánlások.
Adományokat szállított a 2020-as, horvátországi földrengés károsultjainak a Zala Megyei -, valamint a Nagykanizsai Horvát Nemzetiségi Önkormányzat, Nagykanizsa önkormányzatával együttműködve. A..tovább olvasom
18
jún.
13:45
4
Nagykanizsa
A DK miniszterelnök-jelöltje hétfőn az Ady utcán tart fórumot.
Nagykanizsán folytatja országjárását Dobrev Klára. A DK miniszterelnök-jelöltje hétfőn az Ady utcán tart fórumot. Az esemény kapcsán ma tartott sajtótájékoztatót Horváth Jácint, a..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2021.06.18

KÁNIKULA – Nagyon erős UV-B sugárzás várható a hétvégén

GÁZOLÁS – Sokadik eset már, ezúttal egy 14 éves gyereket ütöttek el a Telekin

ADOMÁNY – A városvezetés, a helyi és a megyei horvát nemzetiségi önkormányzat közösen segítette a földrengés károsultjait

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
Halis
Halis
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu