+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Egyetemi központ lett a PEN
2021. március 1. hétfő 16:38
Egyetemi központ lett a PEN
A felsőoktatási intézmény így nagyobb önállósággal bír, új képzéseket is indítanak a következő években, többségében angol nyelven.
Nagykanizsa

Egyetemi központ lett a Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampusza. A felsőoktatási intézmény így nagyobb önállósággal bír, új képzéseket is indítanak a következő években, többségében angol nyelven. A központ életében kiemelt szerepet kap majd a körforgásos gazdaság elősegítésén dolgozó szakemberek, tervező-, fejlesztőmérnökök képzése.

A két évtizedes töretlen szakmai fejlődés eredménye az, hogy a kanizsai kampusz egyetemi központtá vált – fogalmazott Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora. Így az intézmény már több tudományterületen is folytathat kutatási, oktatási tevékenységet.  

– A helyi önkormányzat, és a társadalom részéről akkora igény mutatkozott a minőségi felsőoktatás iránt, hogy örvendetes módon a kanizsai képzés egyre szélesedett, s egyre több képzési terület, s egyre több kar tevékenysége került Nagykanizsán megvalósításra. S ennek kívántunk keretet adni azzal, hogy ezt a két évtizedes fejlődést megkoronáztuk egy egyetemi központ alapításával – fogalmazott Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora.

Ez az előrelépés is azt a célt szolgálja, hogy további, a körforgásos gazdaságot elősegítő képzések induljanak Kanizsán.

– Ez még nagyobb önállóságot ad nekünk. Egyrészt azért, mert önálló szakokat tudunk létrehozni, másrészt pedig azért is, mert a kampuszhoz képest az egyetemi központ egy nagyobb autonómiával, önálló költségvetéssel, saját márkával, saját branddel működő önálló, átfogó szervezeti egység az egyetemen belül. Ez nyilván nekünk azért is volt fontos, s azért is választottuk nevünknek nemcsak Nagykanizsát, hanem azt is, hogy körforgásos gazdasági egyetemi központ, hiszen egyértelműen ez az a terület, amiben közép- és hosszú távon gondolkozunk – mondta el Tóth-Kaszás Nikoletta, a PEN kampuszigazgatója.

Tavaly márciusban számoltunk be arról, hogy 4,775 milliárd forintos vissza nem térítendő támogatást nyert a Pannon Egyetem. Ez a pályázat a fenntarthatósági fejlesztéseket támogatja öt fő téma mentén: víztechnológiák, hulladék- és műanyag-újrahasznosítás, fenntartható energiatermelés, valamint a jövő városainak fejlesztése és a turizmus környezettel összhangban megvalósuló alakítása. A projekt részeként az egyik fenntarthatósági kompetencia központ Nagykanizsán valósul meg.

Galéria
további friss hírek
17
okt.
13:00
1
15
okt.
15:27
4
Nagykanizsa
A tavaszi fagyok, valamint a nyári hőség miatt csökkent az eladható mennyiség.
Kevesebb az alma a piacon, és a szedd magad akciók is hamarabb véget értek a környékbeli gazdaságokon. A Vásárcsarnokban megkérdezett árusok szerint a tavaszi fagyok, valamint a nyári hőség miatt csökkent az eladható..tovább olvasom
15
okt.
15:23
4
Nagykanizsa
Bár a magyarok utazási kedve nem csökkent, a 2019-es szintet idén még nem sikerül elérni.
Jobb évet zár a külföldi turizmus, mint a 2020-as szezonban. Ahogy azt a szakértőktől megtudtuk: bár a magyarok utazási kedve nem csökkent, a 2019-es szintet idén még nem sikerül elérni. Már az év elején elindultak..tovább olvasom
15
okt.
15:20
4
Eszteregnye
Már évek óta gondot okoz a faluban a vízelvezetés.
Elkezdődött a Berki-patak medrének a tisztítása és a mélyítése Eszteregnyén. Ahogy arról korábban Híradónkban mi is beszámoltunk: ezen a nyáron mintegy 15 millió forintos kárt okozott egy..tovább olvasom
15
okt.
15:16
4
Nagykanizsa
A statisztika azt mutatja, hogy 2021 augusztusában a fogyasztói árak átlagosan 4,9 százalékkal voltak magasabbak az egy évvel korábbinál.
15
okt.
15:12
4
Nagykanizsa
Nem csak az ehető, a festett és a faragott tököt is sokan keresik ebben az időszakban.
Nem csak az ehető, a festett és a faragott tököt is sokan keresik ebben az időszakban. A megkérdezett eladók szerint a tökszezonban a különböző tökös ételeken kívül a zöldségből készült dekorelemek is..tovább olvasom
15
okt.
14:56
4
Nagykanizsa
Ötkarikás játékokat rendeztek a nagycsoportos óvodásoknak ma a MÁV Sportcsarnokban.
Ötkarikás játékokat rendeztek a nagycsoportos óvodásoknak ma a MÁV Sportcsarnokban. Az ovi olimpián a Nagykanizsa Központi Óvoda tagóvodái egy pályázatnak köszönhetően vehettek részt. Megtelt a sportcsarnok..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
06:30
Info blokk, benne Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
06:40
Mise/Istentisztelet
07:40
Sztárportré
08:10
Info blokk, benne Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
08:20
Euro African Playground
09:20
Info blokk, benne Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
09:30
Lapozó
12:00
Euro African Playground
13:00
Sztárportré
13:30
Lapozó
18:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet
18:30
Hargita
19:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet
19:30
20:00
Híradó
20:15
Kvantum
20:45
FC Nagykanizsa bajnoki mérkőzése
22:15
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet
22:45
Lapozó
híradó 2021.10.15

AUTÓLOPÁS – Vádat emelt az ügyészség a férfi ellen, aki a Kazanlak körúton tavasszal elkötött egy személygépkocsit. A környékbeliek szerint biztonságos a lakótelep. 

DRÁGULÁS – Öt éve átlagosan 19 forint volt egy darab zsemle, most 28 forintot kérnek érte 

TÖKSZEZON – Nem csak az ehető, a festett és a faragott tököt is sokan keresik

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu