+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Második lett a cserhátis csapat a PENdroidon
2021. február 9. kedd 17:07
Második lett a cserhátis csapat a PENdroidon
Már sokadik éve jutnak az élmezőnybe a Cserháti-iskola diákjai is.
Nagykanizsa

Második lett a cserhátis csapat a PENdroidon. A Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampuszának országos alkalmazásfejlesztő versenyén Csapó Bálint és Tánczos János felkészültségének köszönhetően az intézmény ismét érmet szerzett. A siker értékét még tovább növeli, hogy a verseny története alatt eddig minden alkalommal kvalifikálta magát legalább egy cserhátis csapat a döntőbe, sőt, a kanizsai iskola volt az első, amely kétszer is elhódította már a győztesnek járó kupát.   

Minden évben országunk több nívós szakképző intézménye és gimnáziuma méretteti meg a tanulóit a PENdroidon. Már sokadik éve jutnak az élmezőnybe a Cserháti-iskola diákjai is, ami nagy büszkeség a városnak – árulta el a Cseri-tech felkészítő tanára, Gábris Jácint. Azt is hozzátette, hogy bár a fiúk mindig nagyon szerények ebben a kérdésben, de nagyon komoly szintű tudás és felkészültség szükséges egy ilyen eredmény eléréséhez.

- Tapasztalataim szerint a csapatok többsége nagyon komolyan áll a feladathoz. A két tanuló is, akik részt vettek a döntőben, mind a ketten nagyon elhivatottak és motiváltak. Az önállóság egy érdekes kérdés, mert az alapokat itt az iskolában, programozási órán el tudják sajátítani. A saját gondolkodásmód és a saját ötletek viszont az az ő kincsük – mondta el Gábris Jácint felkészítő tanár.

A kanizsai versenyzők arról számoltak be, hogy még a döntős feladat sem okozott nekik komolyabb nehézséget. Az alkalmazásból ugyan kihagytak néhány kért funkciót, de így is a második helyre rangsorolta a zsűri a megoldásukat.

- Folyton nehezülnek a versenyek, évről évre, főleg a döntő. A lényege az volt most, hogy egy termelőszövetkezeti, ipari játékot kellett készíteni, szerintem nem volt igazán nehéz. Csak felírtuk az alapokat az első tíz percben és ezután már neki tudtunk látni a programozásnak, kódolásnak – árulta el Csapó Bálint diák.

A PENdroid a tanulmányaik mellett egy igazi kihívás a középiskolások számára és lehetőség arra, hogy fejlesszék tudásukat a programozásban.

- Már négy éve, amióta idekerültem az iskolába, részt veszek a versenyeken. Az elején még nem értettem az egészhez annyira, de az iskola sokat segített, és egy jó kihívás is volt az évek során. Minden évben jól teljesítettünk – tette hozzá Tánczos János diák.

Mindkét nyertes, végzős fiú tovább szeretné bővíteni az ismereteit és a munkájukat is informatikai területen képzelik el.  

Galéria
további friss hírek
17
okt.
13:00
1
15
okt.
15:27
4
Nagykanizsa
A tavaszi fagyok, valamint a nyári hőség miatt csökkent az eladható mennyiség.
Kevesebb az alma a piacon, és a szedd magad akciók is hamarabb véget értek a környékbeli gazdaságokon. A Vásárcsarnokban megkérdezett árusok szerint a tavaszi fagyok, valamint a nyári hőség miatt csökkent az eladható..tovább olvasom
15
okt.
15:23
4
Nagykanizsa
Bár a magyarok utazási kedve nem csökkent, a 2019-es szintet idén még nem sikerül elérni.
Jobb évet zár a külföldi turizmus, mint a 2020-as szezonban. Ahogy azt a szakértőktől megtudtuk: bár a magyarok utazási kedve nem csökkent, a 2019-es szintet idén még nem sikerül elérni. Már az év elején elindultak..tovább olvasom
15
okt.
15:20
4
Eszteregnye
Már évek óta gondot okoz a faluban a vízelvezetés.
Elkezdődött a Berki-patak medrének a tisztítása és a mélyítése Eszteregnyén. Ahogy arról korábban Híradónkban mi is beszámoltunk: ezen a nyáron mintegy 15 millió forintos kárt okozott egy..tovább olvasom
15
okt.
15:16
4
Nagykanizsa
A statisztika azt mutatja, hogy 2021 augusztusában a fogyasztói árak átlagosan 4,9 százalékkal voltak magasabbak az egy évvel korábbinál.
15
okt.
15:12
4
Nagykanizsa
Nem csak az ehető, a festett és a faragott tököt is sokan keresik ebben az időszakban.
Nem csak az ehető, a festett és a faragott tököt is sokan keresik ebben az időszakban. A megkérdezett eladók szerint a tökszezonban a különböző tökös ételeken kívül a zöldségből készült dekorelemek is..tovább olvasom
15
okt.
14:56
4
Nagykanizsa
Ötkarikás játékokat rendeztek a nagycsoportos óvodásoknak ma a MÁV Sportcsarnokban.
Ötkarikás játékokat rendeztek a nagycsoportos óvodásoknak ma a MÁV Sportcsarnokban. Az ovi olimpián a Nagykanizsa Központi Óvoda tagóvodái egy pályázatnak köszönhetően vehettek részt. Megtelt a sportcsarnok..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
06:30
Info blokk, benne Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
06:40
Mise/Istentisztelet
07:40
Sztárportré
08:10
Info blokk, benne Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
08:20
Euro African Playground
09:20
Info blokk, benne Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
09:30
Lapozó
12:00
Euro African Playground
13:00
Sztárportré
13:30
Lapozó
18:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet
18:30
Hargita
19:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet
19:30
20:00
Híradó
20:15
Kvantum
20:45
FC Nagykanizsa bajnoki mérkőzése
22:15
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet
22:45
Lapozó
híradó 2021.10.15

AUTÓLOPÁS – Vádat emelt az ügyészség a férfi ellen, aki a Kazanlak körúton tavasszal elkötött egy személygépkocsit. A környékbeliek szerint biztonságos a lakótelep. 

DRÁGULÁS – Öt éve átlagosan 19 forint volt egy darab zsemle, most 28 forintot kérnek érte 

TÖKSZEZON – Nem csak az ehető, a festett és a faragott tököt is sokan keresik

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu