+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Tollbamondás a közgyűlésen
2023. október 27. péntek 14:27
Tollbamondás a közgyűlésen
Nem méltó egy polgármesterhez, hogy a közgyűlésen egy előre megírt szöveget felolvas – hangsúlyozta Horváth Jácint, az ÉVE frakcióvezető-helyettese az októberi soros ülés kapcsán. Mint
Nagykanizsa

arról beszámoltunk, a Balogh László Cseresnyés Péterrel történő egyeztetéseiről szóló napirendnél alakult ki éles vita a frakciók között. Erre a polgármester láthatóan készült, és a többségi oldal hibáit soroló szöveget olvasott fel a Víztorony kapcsán fel nem használt 142 milliós forrás kapcsán.  Majd másfél órás vitát hozott az országgyűlési képviselő és a polgármester konzultációiról szóló szemelvény. Balogh László ezúttal Dobrev Klára, a DK politikusa és David Pressman amerikai nagykövet egyeztetéséhez hasonlította a beszélgetéseiket. A polgármesteri választ felháborodva fogadta az ÉVE. Schauta Marcell elmondta, a cél nem ez volt a napirenddel, pusztán tudni szeretnék, miként képviseli Cseresnyés Péter a térséget. Az önkormányzati képviselő szerint például eljárhatott volna azért, hogy a pluszforrásként keletkezett 142 millió forint elköltési határidejét a kormány meghosszabbítsa vagy más forrásként juttassa vissza a városhoz.

– Azt tudjuk, hogy minden héten eligazítást tart. De azt, hogy ez gyakorlatilag valamiféle munka lenne vagy olyan tevékenység, ami a város hasznát szolgálja, azt eddig nem láttuk. Nagyon sajnálatos, hogy az előterjesztésekből is az derült ki, hogy gyakorlatilag munka nem zajlik. Olyan említésre méltó esemény egyszer sem került elő, ami a város érdekében történt volna – árulta el Schauta Marcell, az ÉVE önkormányzati képviselője.

A vitán belüli vita volt, hogy a Víztorony kapcsán el nem költött 142 millió forintot a kormányoldal egyértelműen az ÉVE hibájának tulajdonította.

– Az elmúlt 2 év során, számos alkalommal figyelmeztettük a baloldali ÉVE-frakciót, hogy mielőbb kezdjék el az 588 millió forintos kormányzati támogatás felhasználását, különben az el nem költött összeget vissza kell fizetni. Sajnos ez most beigazolódni látszik. A Vízmű vezérigazgatójának szóló, tájékoztatást kérő levelemre, konkrét választ nem kaptam. A levél megfogalmazásában és tartalmában már-már visszaköszönni látszanak Dr. Fodor Csaba frakcióvezető úr gondolatai, melyet csak remélni tudok, hogy véletlen egybeesés, s nem egy tollbamondás eredménye – mondta Balogh László, Nagykanizsa polgármestere.

Ezt a felszólalást mondták tollba – ez volt az általános vélemény az ÉVE oldaláról a polgármester sorai után. Értékelőjében Horváth Jácint kiemelte: az ő lelkiismeretük tiszta, hiszen törvényesen jártak el. Balogh László ezen vitánál folytatott viselkedését pedig nem tartja polgármesterhez méltónak.

– Polgármester úr egy az egyben felolvasott egy szöveget, ami szerintem elég szánalmas volt, ilyen módon ezt megtenni. Egy valaki által előre megírt szöveget olvasott fel. Ez nem méltó egy polgármesterhez, hogy így történik ez a közgyűlésen. Mi is készültünk, de volt egy leírt időrendünk, hogy mi történt a projektben, s ezt megpróbáltuk összeszedni az elmúlt hetekben. De azért mi nem szó szerint olvassuk ezt fel…hanem nagyrészt emlékeztünk is rá. Készültünk arra, hogy ezt elő fogják húzni, s még fogják is a későbbiekben szerintem – fogalmazott Horváth Jácint, az ÉVE frakcióvezető-helyettese.

Korábban olyan hírek is megjelentek, hogy a Víztorony-projektből semmi nem valósul meg, de ez valótlan állítás, hiszen a tető rendbetétele hamarosan elkészül. A Horváth Jácinttal készült teljes értékelő interjúnkat Youtube-csatornánkon visszanézhetik.

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu