+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Épül az új ipari csarnok
2023. szeptember 19. kedd 13:40
Épül az új ipari csarnok
30 százalékos készültségnél tart az új ipari csarnok.
Nagykanizsa

30 százalékos készültségnél tart az új ipari csarnok. A fejlesztés mintegy bruttó 600 millió forintból valósul meg. A pályázati forráshoz az önkormányzat 102 millió forint saját forrást tett hozzá, így a létesítmény tulajdonosa is a város lesz. A jelenlegi tervek szerint a szakemberek november végéig elkészülnek a projekttel.  

  Korábban több tényező is nehezítette a beruházást, a kivitelezés végül május 22-én indult el. A munkát egy nagykanizsai cég, az N-ferrum Kft. végzi. Az épület elkészülte után logisztikai, raktározási és termelési célokra is alkalmas lesz.

– Hányattatott sorsa volt, hiszen többször közbeszerzési eljárás során tudtunk eredményt hirdetni. Az első eljárás forráshiány miatt eredménytelen lett, olyan drága ajánlatok érkeztek be, amikhez az önkormányzat nem tudott önerőt biztosítani. De szerencsére ebben az évben, év elején sikerült vállalkozási szerződést kötnünk, s elindulhatott ez a beruházás is. A csarnok ütemterv szerint, a tervezettek szerint halad – emelte ki Czirákiné Pakulár Judit, a Nagykanizsai Városfejlesztő Kft. ügyvezetője.

A csarnok 7 és fél méteres belmagasságú, acél szerkezetű és három egységre bontható, két 190, valamint egy 290 négyzetméteres részre. A városvezetés a következő közgyűlésen dönthet arról, hogy melyik cégét bízza meg a létesítmény kezelésével.

– Ez egy 1000 négyzetméteres alapterületű csarnok. Azonban nem egy csarnokról beszélünk, mert funkcionált részei lesznek, három csarnokrész lesz benne kialakítva. Lesz kisebb és nagyobb alapterületű is, attól függően, hogy milyen tevékenységet folytat a vállalkozó. Attól függően lehet majd köztük választani – tette hozzá Czirákiné Pakulár Judit.

A nyertes pályázat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programhoz tartozik, az unió összesen 357 millió forint támogatást biztosított, amit a városvezetés 102 millió forinttal toldott meg.

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu