+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Megvan az első győzelem
2023. szeptember 19. kedd 13:37
Megvan az első győzelem
Surman István tanítványai a DKKA U21-es gárdáját múlták felül vasárnap a Tungsram-csarnokban.
Nagykanizsa

Megszerezte idénybéli első győzelmét a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata. Surman István tanítványai a DKKA U21-es gárdáját múlták felül vasárnap a Tungsram-csarnokban.

Ellenkező előjelekkel várhatták a mérkőzést a csapatok, az újvárosiak kettővel verték a PEAC-ot a nyitókörben, míg a Tungsram súlyos vereséget szenvedett a NEKA korosztályos gárdájától. Az összecsapás első gólját a hazaiak szerezték Csivre révén, az első percekben azonban a Dunaújváros akarata érvényesült. A dél-zalaiak többször eladták a labdát és a vendégek ezt gólokkal büntették, így hamar 9-5-ös vezetésre tettek szert.  Ezt követően viszont fordulat állt be a játék képében, Dudora Nikolett védéseinek köszönhetően  a hazaiak elkezdték ledolgozni a hátrányukat és a vezetést is hosszú idő után visszavették. Két perccel az első félidő vége előtt már 14-12 állt az eredményjelzőn, a játékrész utolsó két gólját viszont a Fejér vármegyeiek szerezték, így döntetlennel fordult a két gárda a meccs második periódusára.

A szünet után ismét a kanizsaiak irányítottak és folyamatosan vezettek, többször is két-három gólos különbséggel. A vendégek előtt adódott lehetőség az egyenlítésre, a helyzeteiket azonban kihagyták. A mérkőzés rendkívül sok szabálytalanságot hozott, összesen 17 alkalommal osztottak ki kétperces kiállítást a játékvezetők,a Tungsram azonban kettős emberhátrányban is állta az ellenfél rohamait. A mérkőzés végül az 58. percben dőlt el, amikor Horváth Alexandra áthámozta magát a védőkön és beállította a 29-27-es végeredményt.

Összességében a meccset két részre tudnám bontani edzőként. Az első rész az első 15 perc, azt gondolom akkor nem égtünk kellő hőfokon, ahogyan az elvárható egy NB II-es mérkőzésen. Utána tudtunk szintet lépni akaratban, illetve fejben is és azt gondolom, hogy ennek az eredménye az, hogy egy ilyen kiélezett mérkőzést a végén be tudtunk húzni, meg tudtunk nyerni. Szerintem, aki kint volt, az látta, hogy azokban a kritikus pillanatokban mindig meg tudtunk újulni, volt egy védésünk, egy gólunk, egy hetes kiharcolásunk, amire éppen szükség volt –tájékoztatta stábunkat Surman István, a Tungsram SE Nagykanizsa vezetőedzője.

A hazai csapatban Burghardt Victória és Balogh Bíborka is jól játszva jutott el öt, illetve hat gólig, a meccs legeredményesebb játékosa azonban Horváth Alexandra volt, aki 11-szer vette be az ellenfél kapuját. A Kanizsára visszatérő – és kettős játékengedéllyel szereplő – kézilabdázó szerint is az első félidő végén sikerült a maguk javára fordítani a küzdelmet, és ez a siker erőt adhat számukra a szezon további részére.

Nagyon örülünk. Az elején rosszul kezdtük a mérkőzést, viszont szerencsére sikerült tempót váltani, változtattunk a védekezésen is és egy csapatként küzdve meg tudtuk nyerni a végén a mérkőzést – mondta el Horváth Alexandra, a Tungsram SE Nagykanizsa kézilabdázója. 

A kanizsai hölgyekre vasárnap is kemény erőpróba vár, akkor a Siófokkal mérkőznek a Kanizsa Arénában. A találkozót felvételről közvetítjük a Kanizsa Televízióban.

Galéria
további friss hírek
26
szep.
15:35
4
Murakeresztúr
A futóversenyt a helyi általános iskola és a Zrínyi Kadétok Egyesület közösen szervezte. A kezdeményezés célja, hogy a sport szeretetét közvetítse a fiatalok felé.
26
szep.
15:19
4
Nagykanizsa
A két költőóriás kapcsolatát Tóth Péter Lóránt „Toldi írójához elküldöm lelkemet” című önálló estjén keresztül ismerhette meg a kanizsai közönség.
26
szep.
15:16
4
Nagykanizsa
A Kanizsa Arénában rendezett mérkőzés már az első félidőben eldőlt.
Tizenhét gólos vereséget szenvedett a Siófoktól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II-es bajnokság legutóbbi játéknapján. A Kanizsa Arénában rendezett mérkőzés már az első..tovább olvasom
26
szep.
15:12
4
Nagykanizsa
A nagykanizsai kötődésű művész nyári, bemutatkozó tárlata után, újabb alkotásokkal várja a nagyközönséget.
Gábriel Salerosa fantáziavilága köszön vissza a Honvéd Kaszinó kiállítóterében látható festővásznakról. A nagykanizsai kötődésű művész nyári, bemutatkozó tárlata után,..tovább olvasom
26
szep.
15:09
4
Nagykanizsa
Az iskolakezdés után Kanizsán is berobbant a légúti fertőzések időszaka, egyre többen keresik fel az orvosi rendelőket. A szakértők mind a gyerekek, mind a felnőttek számára javasolják a megfelelő higiénia betartását és az immunrendszer erő
26
szep.
15:06
4
Nagykanizsa
Legújabb megjelent művéről és sok minden másról is hallhatták a népszerű műsorvezetőt hétfőn este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
26
szep.
14:58
4
Nagykanizsa
Az elmúlt napokban a Teleki-Platán rekonstrukciónál az utolsó javításokat végezték. A beruházás áprilisban indult, és mintegy 1 milliárd forintból valósult meg.
26
szep.
13:45
3
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
03:25
Négy évszak a Hortobágyon - Ősz
03:40
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
04:10
Lapozó
06:30
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
07:00
07:30
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet
08:00
08:30
Híradó
08:45
Nagykanizsa - Pécsi VSE NB II-es férfi kézilabda mérkőzés felvételről
09:55
Négy évszak a Hortobágyon - Ősz
10:10
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
10:40
Lapozó
12:00
12:30
13:00
Nagykanizsa - Pécsi VSE NB II-es férfi kézilabda mérkőzés felvételről
14:10
Négy évszak a Hortobágyon - Ősz
14:25
Lapozó
18:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
18:30
Kibeszélő
19:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet
19:30
20:00
Híradó
20:15
Tungsram - Siófok KC NB-II-es női kézilabda mérkőzés felvételről
21:25
Négy évszak a Hortobágyon - Tél
21:40
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
22:10
Lapozó
híradó 2023.09.26

FEJLESZTÉS   A héten zárul az ivóvíz-rekonstrukció   

BARTÓK HAGYATÉKA, PITYPANGOK ÉS A TINÉDZSER LÉLEK  Megnyílt Gábriel Selarosa új tárlata a HEMO-ban   

ZRÍNYI KUPAAz esős időjárás ellenére is népszerű volt a futóverseny

A NAPOS B OLDAL Bemutatta új könyvét Jakupcsek Gabriella a HSMK-ban  

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu