+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Döntetlen a rangadó
2023. szeptember 18. hétfő 13:27
Döntetlen a rangadó
Örült hajrában veszített pontot a férfi kézilabdacsapat. Csalló Ádám együttese szombaton délután a NEKA U21-es gárdáját fogadta az Arénában.
Nagykanizsa

Örült hajrában veszített pontot a férfi kézilabdacsapat. Csalló Ádám együttese szombaton délután a NEKA U21-es gárdáját fogadta az Arénában. Fél perccel mérkőzés vége előtt még a hazaiaknál volt az előny, azonban az utolsó támadás során egy kanizsai játékost láttak szabálytalannak a játékvezetők, az ellenakció végén pedig időntúli hetest harcoltak ki az akadémisták, amit be is dobtak. A végeredmény így 30-30 lett. 

Mind a két csapat győzelemmel kezdte a szezont, ráadásul a Nemzeti Kézilabda Akadémia fiataljai a legutóbbi szezonban egyszer már megverték a Kanizsát, így nehéz mérkőzésre volt kilátás. A rangadón jobban kezdték a hazaiak, hárommal és néggyel is vezettek Csalló Ádám tanítványai. Az akadémisták azonban visszajöttek a meccsbe, főleg a beállós játékuknak köszönhetően, még a vezetést is átvették. A kanizsaiak védekezésének jót tett a kapuscsere, Oláh több nagy bravúrt is bemutatott, így a szünetre szűk, 1 gólos dél-zalai előnnyel vonultak a csapatok.  

A második félidő hasonló forgatókönyv szerint zajlott, mind a két klub sok helyzetet hibázott el, és egyik gárda sem tudott ellépni a másiktól. 10 perccel a vége előtt azonban úgy tűnt, eldöntheti a meccset a Kanizsa, hiszen visszaállt a 3 gólos különbség.

A vendég időkérés azonban jót tett a NEKA-nak, és ismét visszajöttek a meccsbe a fiatalok. Negyven másodperccel a vége előtt, 30:29-nél az egyenlítésért támadhattak az akadémisták.  

Az utolsó támadást a Kanizsa vezethette. A labdajáratás végén Füstös került helyzetbe, akinél azonban belemenést láttak a játékvezetők. A gyors lerohanást végigvezették a vendégek, és a szélen Szabadi harcolt ki hetest. Az időntúli büntetőt Csanálosi Richárd értékesítette, kialakítva a 30-30-as végeredményt. A mérkőzés után Csalló Ádám feldúltan értékelt, úgy látta, az utolsó ítélet belenyúlt a mérkőzés végeredményébe.

– Védekezésben a megbeszélt dolgokat nem sikerült megoldanunk, emellett a kapusteljesítményünk sem volt olyan stabil, hogy le tudtuk volna hozni ezt a meccset. Támadásban is rengeteg ziccert kihagytunk, nyilván hibásak vagyunk benne. Viszont a végén – úgy gondolom – elvettek tőlünk egy pontot –  emelte ki Csalló Ádám, a Nagykanizsa vezetőedzője.

A NEKA részéről elégedettek voltak a döntetlennel, hiszen a 2005-ös és 2006-os születésű játékosokból álló csapat, többször is 3 és 4 gólos hátrányból állt fel.  

– Mi fiatalok vagyunk, nagyon kis csikócsapattal érkeztünk, többen még serdülőkorú játékosok. Valójában ez nekik azért nagyon nagy fejlődési lehetőség, mert felnőtt emberek ellen megmérkőzhetnek, hétről hétre. Az, hogy hullámzás van a játékunkban, az nyilván természetes, mert fiatal a gárda. De ez egy nagyon nagy fejlődési lehetőség. S azt gondolom, hogy mindenki ehhez mérten hozzá is tette a saját maga kis dolgát a mérkőzésen – mondta el Mikita Benc, a NEKA szakedzője.

A döntetlen után a Kanizsa második a tabellán, amit a Hőgyészi SC vezet. A hétvégén ismét hazai pályán szerepelnek Háriék, akkor a dél-zalaiak ellenfele a Pécsi VSE lesz. A mérkőzést élőben közvetítjük a Youtube-csatornánkon.

Galéria
további friss hírek
26
szep.
15:35
4
Murakeresztúr
A futóversenyt a helyi általános iskola és a Zrínyi Kadétok Egyesület közösen szervezte. A kezdeményezés célja, hogy a sport szeretetét közvetítse a fiatalok felé.
26
szep.
15:19
4
Nagykanizsa
A két költőóriás kapcsolatát Tóth Péter Lóránt „Toldi írójához elküldöm lelkemet” című önálló estjén keresztül ismerhette meg a kanizsai közönség.
26
szep.
15:16
4
Nagykanizsa
A Kanizsa Arénában rendezett mérkőzés már az első félidőben eldőlt.
Tizenhét gólos vereséget szenvedett a Siófoktól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II-es bajnokság legutóbbi játéknapján. A Kanizsa Arénában rendezett mérkőzés már az első..tovább olvasom
26
szep.
15:12
4
Nagykanizsa
A nagykanizsai kötődésű művész nyári, bemutatkozó tárlata után, újabb alkotásokkal várja a nagyközönséget.
Gábriel Salerosa fantáziavilága köszön vissza a Honvéd Kaszinó kiállítóterében látható festővásznakról. A nagykanizsai kötődésű művész nyári, bemutatkozó tárlata után,..tovább olvasom
26
szep.
15:09
4
Nagykanizsa
Az iskolakezdés után Kanizsán is berobbant a légúti fertőzések időszaka, egyre többen keresik fel az orvosi rendelőket. A szakértők mind a gyerekek, mind a felnőttek számára javasolják a megfelelő higiénia betartását és az immunrendszer erő
26
szep.
15:06
4
Nagykanizsa
Legújabb megjelent művéről és sok minden másról is hallhatták a népszerű műsorvezetőt hétfőn este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
26
szep.
14:58
4
Nagykanizsa
Az elmúlt napokban a Teleki-Platán rekonstrukciónál az utolsó javításokat végezték. A beruházás áprilisban indult, és mintegy 1 milliárd forintból valósult meg.
26
szep.
13:45
3
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
03:25
Négy évszak a Hortobágyon - Ősz
03:40
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
04:10
Lapozó
06:30
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
07:00
07:30
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet
08:00
08:30
Híradó
08:45
Nagykanizsa - Pécsi VSE NB II-es férfi kézilabda mérkőzés felvételről
09:55
Négy évszak a Hortobágyon - Ősz
10:10
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
10:40
Lapozó
12:00
12:30
13:00
Nagykanizsa - Pécsi VSE NB II-es férfi kézilabda mérkőzés felvételről
14:10
Négy évszak a Hortobágyon - Ősz
14:25
Lapozó
18:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
18:30
Kibeszélő
19:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet
19:30
20:00
Híradó
20:15
Tungsram - Siófok KC NB-II-es női kézilabda mérkőzés felvételről
21:25
Négy évszak a Hortobágyon - Tél
21:40
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
22:10
Lapozó
híradó 2023.09.26

FEJLESZTÉS   A héten zárul az ivóvíz-rekonstrukció   

BARTÓK HAGYATÉKA, PITYPANGOK ÉS A TINÉDZSER LÉLEK  Megnyílt Gábriel Selarosa új tárlata a HEMO-ban   

ZRÍNYI KUPAAz esős időjárás ellenére is népszerű volt a futóverseny

A NAPOS B OLDAL Bemutatta új könyvét Jakupcsek Gabriella a HSMK-ban  

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu