+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / TEDxNagykanizsa
2023. szeptember 18. hétfő 12:18
TEDxNagykanizsa
Üzenet a Földről – ezt az alcímet kapta az idei TEDxNagykanizsa rendezvény.
Nagykanizsa

A pénteken megtartott programon ezúttal – egyebek mellett – a tudomány, a turizmus és a lelki élet témaköréből hallhatott gondolatébresztő előadásokat a Pannon Egyetem előadótermébe érkező közönség.   

Az újdonságok megközelítése, az emberi kreativitás térnyerése volt a vezérfonala a TEDxNagykanizsa programjának. Idén öt előadó mutatott utat arra, hogyan helyezhetjük új megvilágításba mindennapjainkat. Az utazás, útkeresés kapcsán például H. Horváth Orsolya turisztikai és marketingszakértő szólt arról, miként fedezhetjük fel a világot.  

–Tekintsünk ki a megszokott utazási formáinkból, elsősorban arra koncentráljuk, hogy szellemileg mit tud adni nekünk egy út, és hogy ezt hogyan tudjuk minél kevesebb környezeti terheléssel megtenni. Ha ezen gondolkodunk, így tervezzük az utazásainkat, akkor hogyan fog ez nekünk több autentikus élményt adni - hansúlyozta H. Horváth Orsolya, turisztikai és marketing szakértő

A digitális lélek címmel az online világról, az ottani működésünkről, valamint ennek az emberi lélekre, a képességeinkre, az érzelmeinkre való kihatásáról is hallhattak az érdeklődők.

–A pszichológiában az az érdekes, hogy tudomány. Tudomány, de mégis közel van az emberekhez. S amikor egy pszichológus kap egy olyan lehetőséget, hogy a tudományt úgy adhatja át az embereknek, hogy az közérthetőbb legyen, akkor az nagyon szerencsés helyzet. Én most kaptam itt egy olyan lehetőséget, hogy arról beszélhetek, amely a pszichológia tudományában az elmúlt évtizednek a gyümölcse, olyan módon, hogy közérthető és használható legyen, üzenet legyen az embereknek a jövőre vonatkozóan - emelte ki Molnár Ibolya, klinikai és mentálhigiénés szakpszichológus.

Nagykanizsán immár harmadik alkalommal rendezték meg a programot. Tanuljunk az emberi múltból, építkezzünk a jelenből, melyet aztán a jövőben tudunk hasznosítani – az előadásokkal ez a szervezők célja. 

–Fő üzenet az lenne nekem, amit szeretnék mondani az embereknek, hogy lépjenek ki a bizonyos kockából. Ne csak a megszokott gondolatokat, a megszokott dolgokat olvassák, nézzék, figyeljék, hanem igenis nézzenek meg olyanokat, amit nem néztek meg eddig, hallgassanak olyan témákat, amit eddig nem tettek. Lépjenek ki a kockából és egy kicsit szélesítsék a látókörüket -mondta el Ladányi Kristóf, a TEDxNagykanizsa szervezője.

Nagykanizsán egy független, önszerveződő közösség felel a TEDx programért, amelynek előadásait az érdeklődők a videómegosztók segítségével világszerte nyomon követhetik.

Galéria
további friss hírek
26
szep.
15:35
4
Murakeresztúr
A futóversenyt a helyi általános iskola és a Zrínyi Kadétok Egyesület közösen szervezte. A kezdeményezés célja, hogy a sport szeretetét közvetítse a fiatalok felé.
26
szep.
15:19
4
Nagykanizsa
A két költőóriás kapcsolatát Tóth Péter Lóránt „Toldi írójához elküldöm lelkemet” című önálló estjén keresztül ismerhette meg a kanizsai közönség.
26
szep.
15:16
4
Nagykanizsa
A Kanizsa Arénában rendezett mérkőzés már az első félidőben eldőlt.
Tizenhét gólos vereséget szenvedett a Siófoktól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II-es bajnokság legutóbbi játéknapján. A Kanizsa Arénában rendezett mérkőzés már az első..tovább olvasom
26
szep.
15:12
4
Nagykanizsa
A nagykanizsai kötődésű művész nyári, bemutatkozó tárlata után, újabb alkotásokkal várja a nagyközönséget.
Gábriel Salerosa fantáziavilága köszön vissza a Honvéd Kaszinó kiállítóterében látható festővásznakról. A nagykanizsai kötődésű művész nyári, bemutatkozó tárlata után,..tovább olvasom
26
szep.
15:09
4
Nagykanizsa
Az iskolakezdés után Kanizsán is berobbant a légúti fertőzések időszaka, egyre többen keresik fel az orvosi rendelőket. A szakértők mind a gyerekek, mind a felnőttek számára javasolják a megfelelő higiénia betartását és az immunrendszer erő
26
szep.
15:06
4
Nagykanizsa
Legújabb megjelent művéről és sok minden másról is hallhatták a népszerű műsorvezetőt hétfőn este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
26
szep.
14:58
4
Nagykanizsa
Az elmúlt napokban a Teleki-Platán rekonstrukciónál az utolsó javításokat végezték. A beruházás áprilisban indult, és mintegy 1 milliárd forintból valósult meg.
26
szep.
13:45
3
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
04:10
Lapozó
06:30
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
07:00
07:30
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet
08:00
08:30
Híradó
08:45
Nagykanizsa - Pécsi VSE NB II-es férfi kézilabda mérkőzés felvételről
09:55
Négy évszak a Hortobágyon - Ősz
10:10
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
10:40
Lapozó
12:00
12:30
13:00
Nagykanizsa - Pécsi VSE NB II-es férfi kézilabda mérkőzés felvételről
14:10
Négy évszak a Hortobágyon - Ősz
14:25
Lapozó
18:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
18:30
Kibeszélő
19:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet
19:30
20:00
Híradó
20:15
Tungsram - Siófok KC NB-II-es női kézilabda mérkőzés felvételről
21:25
Négy évszak a Hortobágyon - Tél
21:40
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
22:10
Lapozó
híradó 2023.09.26

FEJLESZTÉS   A héten zárul az ivóvíz-rekonstrukció   

BARTÓK HAGYATÉKA, PITYPANGOK ÉS A TINÉDZSER LÉLEK  Megnyílt Gábriel Selarosa új tárlata a HEMO-ban   

ZRÍNYI KUPAAz esős időjárás ellenére is népszerű volt a futóverseny

A NAPOS B OLDAL Bemutatta új könyvét Jakupcsek Gabriella a HSMK-ban  

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu